Фан Клуб: Рома

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Брејјј Сантон глупоќа не векот, како црвен не му дадоа, вајда Санчез веќе фати на десно, а и овој веќе немаше потреба да го влече

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Дарбо и вчера искина. Многу добра претстава. Браво.
Интересен натпревар. Мило ми е дека ги добивме мувливе. После натпреварот до интер сосема друг пристап.
Некои работи станаа јасни.
Ќе биде интересно кој од играчиве ќе остане и за следната сезона. Според мене сигурни за останување се Пелегрини, Кристанте, Спинацола, Манчини, Верету. Останатите се енигма.
Би требало да си одат сигурно Жуан Жезус, Фазио, Сантон (вчера влезе во 45', а во 46' направи жолт), Пасторе, Бруно Перес, Карлез Перез, Диавара, Пау Лопез, Миранте, Ундер.
Мислам дека ќе треба да се донесе еден голман, еден искусен централен бек, можно е Мурињо да го задржи Флоренци, а можеби и Клајверт.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Не се знае што ќе биде со Мхтаријан и Смолинг, оти и двајцата имале не така добар однос со Мурињо.. Мхтаријан поголеми се шансите да си оди, секако договорот му завршува сега во јуни и по одличната сезона може некој да му даде попримамлива плата од нас..
Мене лично желба ми е Мурињо да го разигра Пасторе, а и овој да се заозбили малку, да стегне заби и да одигра година две сериозен фудбал, ма да шансите се мали...
Шарави станал тежок одрон,за ништо не го бива, незнам како се излажаа договор да му дадат, му остануваат две години со нас, незнам како ќе го откачиле..

Педро од како Мурињо официјално стана тренер игра како препороден, се гледа дека има желба да остане во Рома и да се докажува..

Исто и Рик Карсдорп игра како на да е на тешки дроги, напред назад, секаде го има...

Спинацола знаеме во 4ка назад дека многу полош, незнам што ќе биде со него, кога игра како офанзивен бек ни е премногу корисен, но во 4ка е слаб у дефанзива, незнам Мурињо дали ќе го сака...

Незнам што ќе биде со повратниците Ундер и Клајверт, немам проблем доколку следната година десни крила ни бидат Заниоло и Ундер, а за Клајверт незнам, на да Мурињо на времето беше огромен фан на играта на Клајверт..

Се зависи дали ќе успеат да го продадат Шарави, па и Педро и дали Мхтаријан ќе продолжи со нас, што е до мене, доколку летово се трошат пари за еден или два екстра играчи со големи плати, тоа мора да биде лево крило, некој ворлклас екстра играч..

Во средината Верету добива екстра партнер во Дарбое, две радалици во средина кои трчаат 90мин и кои се добро технички подковани, едвај чекам да ги видам.. Дарбое чинам можеше да продолжи да трча уште една утакмица од 90мин, многу спремно дете, импресионира..
Покрај нив двајца и Кристанте би го оставил, јадеме гомна за него, Али дечкото ни игра на три различни позиции, секаде покрива, од одбрана како ЦБ, до средина како АМ...

Виљар би го продал, има талент ама и многу лежерно игра, нема работна етика во дефанзива, премногу се опушта и секој натпревар има повеќе изгубено дуели и топки..
Дивата ми е енигма, доколку може да се донесе нешто подобро би го продал и би сакал да го донесат Томас Парти од Арсенал..

Централните бекови не треба да се мењаат, на Мурињо останува да ги воигра и да направи подобри, а талент имаат, единствено оној Кумбула ми е сумљив, може да испадне превара од играч...

Се на се, мразам кога мењаме тренер и кога треба да продадеме 10 играчи и да донесеме 10 нови.. Али овој пат се радувам ради тоа што се работи за квалитетен тренер, за прв пат после Капело имаме тренер со реноме, затоа едвај го чекам летниот преоден рок

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Хенрик Мхтаријан 14 гола 13 асистенции
Борха Мајорал 17 гола 7 асистенции
Един Џеко 13 гола 4 асистенции
Лоренцо Пелегрини 11 гола 9 асистенции

Нашите најдобри поединци, треба да се спомене и Спинацола со 2 гола и 8 асистенции, Рик Карсдорп со 1 гол и 7 асистенции и Манчини во одбрана кој ваков таков ни беше најдобар од сите најлоши

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.309
Поени од реакции
3.365
Спинацола бадијала колку да е добар во напад и колку да се подобри дефанзива кога човекот е повеќе во клиника одколку на терен.
Подобро да се продаде..
За Пасторе убава желба имаш ама истото и он.. Што ќе ни е? Глава не дигна од повреди..
Ако се зема нешто одбрана ок би било Хисај да го земат.. За од клупа е ок ќе се најде убоо башка и слободен е летово..
Бруно Перес за 10тина дена треба да потпише со Трабзон..
Значи на десен бек сме со Карсдорп и веројатно Флоренци..
Средината може убаво да се појача со некој изграден фудбалер.. Може простор да се направи ако се продадат Диавара, Виљар и Н'Зонзи..
Искрено и Пелегрини би го продал ако дојде некоја убава понуда..
Фридкин ќе дадат од 70 до 80 мил. евра за трансфери и шутот да се продаде кој брои од 6-8 играчи би можеле да пазарат добро..
Фузато би оставил 2 голман доста е од Мирантевци и Лобонтовци.
Шпиц Белоти со Борха а на Џеко фала му за се..

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Единствено вредно оваа сезона беше оваа победа над Лацио, се друго е горе- доле за заборав.

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Со Дарбо, Кристанте и Верету на средина има цврстина, ама нема креативност. Треба да се земе играч што ќе има визија за игра. Вилар на моменти изгледаше таков, но едно време се изгуби со дриблинзите. Сепак, во саботата на позицијата АМ изигра добра партија.
Како и да е мислам дека ќе треба еден класа играч од среден ред од типот на пјаниќ.
Јас не би му дал шанса на Пасторе. Мачка во вреќа. Доволно беше. Никаков импакт во клубот нема, а зема плата од 4 милиони и повеќе.
Џеко исто мислам дека го кажа своето. 13 голови за 7 милиони и не е нешто исплатливо.

За сега спекулациите се за Матиќ, Ренато Санчез и Белоти. Но, ништо чудно никој од овие да не дојде, а да дојдат сосема други играчи.
Тешко го следат медиумите пинто.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Заниоло е 100% фит и спремен, дадено му е зелено да тренира со полна сила.. се надевам овие две повреди нема да го стопираат неговиот напредок, Али големи се шансите да има последици, на психички план

Kajgana Shop

На врв Bottom