Фан Клуб: Реал Мадрид

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
^ Али финтава е што ние немаме уште утврдено каква формација ќе играме... ако ни се повтори сезоната со Пелегрини и 45209 сменети формации у сезона ќе се отрујам! Али верувам дека Карло нема да си припушти такво нешто... Само дали ќе склопи добра формација... who knows..

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Да ви кажам преку кур ми дојде целава фама со Озил , го продадоа и не е веќе наш играч зедовме 50м што го зборуваме уште ? Единствено што сакам е да се вратат Варан , Чаби и Иљара во игра и толку а за Озил што сака нека прави сега во Арсенал .

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
ElNinho види се ќе беше во ред да го продадеше Ди Марија, бидејќи Бејл е крило така да автоматска замена за Ди Марија. Од Ди Марија можеше да извлечат 20-30 милиона макс бидејќи нема будала која ќе даде повеќе за него. Со самото тоа дека го џитнавме Озил за 50 милиони кажува многу. После Роналдо беше највреден играч во тимот, а мораше да се покрие таа дупка од 100 милиони за Бејл.

Кај Роналдо е друга ситуацијата. Анчелоти никогаш не играл формација со крила па мораше некако да го акомодира. Ништо чудно да го преебат и него догодина, после Озил веќе во се верувам, ама сепак многу пари носи од комерцијала па затоа и толку долго се одовлекува тој негов нов договор, Перез сака повише image rights ама кур ќе ги добие.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
^ Али финтава е што ние немаме уште утврдено каква формација ќе играме... ако ни се повтори сезоната со Пелегрини и 45209 сменети формации у сезона ќе се отрујам! Али верувам дека Карло нема да си припушти такво нешто... Само дали ќе склопи добра формација... who knows..
Нема што да чепка. Нека ја форсира ланската формација, не веруем дека е до толкав непендек да менува нешто (иако во првиве 3 кола видовме дека ипак е непендек), зошто 80% од играчиве се навикнати на таа формација која ја играа 3 години. Дани, Иљара, Бејл и Иско ќе дојдат само како освежување на истава.
Според мене, Дани > Арбелоа, Иљара не сакам да го споредуем со Чаби, ќе видиме допрва, мада ја сум 100% убеден дека ИљараКадиЕфенди ќе биде одлично засилување, Бејл > Мариа и Иско = Озил (мада и овие двајца ми е прерано за да ги споредим).

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Е сега да има барем малку мозок дебели Карло и да ја врати формацијата од лани, ќе биде одлично.

- Диего/Икер -​
- Карвахал - Варан - Рамос - Марсело -​
- Модриќ - Иљара -​
- Бејл - Иско - Роналдо -​
- МатерДаМуЕбем -​
А за со Барса да им го пуштиме вториот тим, зошто со втор тим подобро ни иде против нив :D Нешто вакво:
- Диего/Икер -​
- СвеДаМуЕбем - Пепе - Матеос - Сикера/Коентрао -​
- Чаби - Кедира -​
- Ди Мариа - Касемиро - Хесе -​
- Мората -​

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
ElNinho види се ќе беше во ред да го продадеше Ди Марија, бидејќи Бејл е крило така да автоматска замена за Ди Марија. Од Ди Марија можеше да извлечат 20-30 милиона макс бидејќи нема будала која ќе даде повеќе за него. Со самото тоа дека го џитнавме Озил за 50 милиони кажува многу. После Роналдо беше највреден играч во тимот, а мораше да се покрие таа дупка од 100 милиони за Бејл.

Кај Роналдо е друга ситуацијата. Анчелоти никогаш не играл формација со крила па мораше некако да го акомодира. Ништо чудно да го преебат и него догодина, после Озил веќе во се верувам, ама сепак многу пари носи од комерцијала па затоа и толку долго се одовлекува тој негов нов договор, Перез сака повише image rights ама кур ќе ги добие.
Абе за комерцијална вредност, не мислете дека Озил е малку вреден. Голема „златна кокошка“ е особено кај муслиманскиот дел од фановите. Секако не е на ниво на Роналдо и Бејл, но е повеќе од Ди Марија сигурно.

Логично беше Ангеле да оди, да. Па дури и Рамос да замине беше пологично од ова со Озил. Тимов ни беше измешан, сега ни е уште повеќе...

Диего/Љуткото
Капитен бр.2/Карвахал - Неписмениот/Начо - АманПотшишајСе/Варан - Марсело/ ?!
Капитен бр.1/Иљара/МоменталноНајдобриот - К/К
Роналдо/Хесе - Иско - Бејл/Ди Мариа
Мората/ тој со :гомце: фризурата

Значи при ваква формација, шо ни беше стандардна до лани, сме тенки кај што бевме најдебели, на AMF позиција, и слабо квалитетни на шпиц. Значи во тие два дела сме дури и ПОСЛАБИ од лани! На хартија секако.

На крило имаме тројца кои се првотимски материјал плус Хесе кој ташаци ќе добие сеа шанса на крило...

За останатиот дел од тимот, ако остане Коентрао, немам замерки.

НО! Ова говори дека тешко ќе ја гледаме оваа формација која ја игравме минативе сезони, туку ќе гледаме нови, ко овие досеа сезонава. А у тие формации кој каде ќе игра, како, колку... Само Карло знае. А може ни он.

Јебига, не чека интересен период. Каква ќе испадне работава, видечемо...

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Сега за сега и мене ми е енигма формацијата.
Кај Карло круцијално е 2 пара од по 4 играчи способни да се бранат, т.е. 4-4-2 најверојатно
-----------Лопез---------------------------
Арбелоа---Варан---Рамос---Марсело---
-----Модрич-----------Иљара---------------
-Иско---------------------------Бејл-----------
---------Бензема---Роки---------------------
Во напад кога идеме Арбелоа и Марсело треба да ја дадат ширината на теренот а Бејл и Иско се уфрлаат во средина.
Проверете низ форуми на ПСЖ, Челзи или Милан. Карло никогаш не играл формација со крила. Затоа и пцувам цело време, затоа што му купија играч кој не му парира нај нај во системот. Формација од лани тешко, туку да се надеваме дека Бејл е ѕверка. Кога веќе ја скина врската Озил - Роналдо, да видиме што бенефиции ќе има од Бејл.

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Арбелоа ќе шири игра, немој да ме јебеш :pos::pos: Полжав поарно да стаемо на десен бек, отколку тој да ми шири игра.
Да и ја раширим пи*ката на жена му!
Тотално се согласувам со тебе. Ако ја имаш утакмицата со Билбао изгледај ја повторно и види ги неговите движења. Доста често се идеше напред и ја ширеше играта горе десно. Ама што фајде кога не знае ни да нафрли ни да даде пас. Моментално е прва опција пред Карвахал, колку и да го хејтаме.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Имаш крила што ќе го растресат стадионот од ширење на игра а ги форсираш капитенот што гледал Гејм оф троунс и Брејкинг бед и факинг дебелиот Марсело кој е 80% послаб од пред повредата.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Најголем кривец за ситуацијава е Роналдо. Педер излезе... Озил му намести 150 гола а тој реши Ди Марија да си го задржи ... џабе после што Месут изјавуваше дека сака да остане :icon_lol:

Мораше еден од нив 2ца да си замине. Месут го извлезе подолгото спапче... Арсенал ми се чини дека позагреани беа за Ди Марија.

Плус ако земам некои флешбекови од предсезоната кога Анчелоти го играше Ди Марија ко ЦМ и АЦМ си го поврзувам филмот.

Како и да е се откачија од платата на Кака не ми се верува дека и Озил би го продале за да финансираат плата на Бејл која изнесува 7.5м....

Ќе почекаме некој ден да видиме црно на бело што е работа дали си замина заради повисока плата, првотимски статус или Пер Мертесакер :icon_lol: ( Или го набркаа како куче неферски од страна на управата )

Kajgana Shop

На врв Bottom