Фан Клуб: Реал Мадрид

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Што читам на Кајгана и Коентрао во Јунајтед го шитнале?Стварно?:eek:

Член од
31 јули 2011
Мислења
936
Поени од реакции
741
Чекајте малку другари....
Прво,Бејл не беше конкуренција на Озил во никој случај,туку на Ди Марија.Иско му го фати местото на Озил,а Озил беше ставен лево крило зш ушљаков не ѓи имаше полирано ушите па не беше аеродинамичен доволно.Така да ,Озил и Иско требаа меѓусебно да се борат за место...Бејл баталете го.

Втора работа,пробафме све и свачега последниве 4-5 години.Докажани звезди(Роналдо,Кака),недокажани вундеркидзи (Озил,Бензема,Ди марија),скромни играчи со голем талент (Модриќ,Кедира),дрва дрвосани (Арбелоа,Албиол),контролира тренер (Пелегрини) и тренер се одврзани раце (Мурињо)...И шо видофме од сето то....Еден куп и една Примера.Така да,нити осудвам трансфер од 100 милиони,нити пак паѓам во апатија за Озил,зш веќе не мојш да знајш шо ќе е и како ќе е...
Успат налетав на еден коментар на хрватски портал,кој шо дел се глупости напишани,ама со болдираниот дел се согласувам проклето многу :
Nije mi jasno što ljudi vide u tom Ozilu..To je igrač koji kao sammir igra toplo-hladno i koliko pomaže svojim asistencijama toliko odmaže u defanzivi,još ako mu se ne da igrat,što je često,onda je svota od 50 mil eura za njega ogroman novac..Ne kažem da je loš igrač nego ne bi se smjela toliko gledat statistika nego koliko koji igrač daje na travnjaku-a to se ne može isčitat iz brojki nego iz gledanja utakmica

Толку.

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Роналдо и Бејл ќе тргаат на шут накај центарот, спротивните бекови мислам нема да имаат многу работа со нив, да не си му вкожа на централните штопери кои ќе играат против нас.

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Чекајте малку другари....
Прво,Бејл не беше конкуренција на Озил во никој случај,туку на Ди Марија.Иско му го фати местото на Озил,а Озил беше ставен лево крило зш ушљаков не ѓи имаше полирано ушите па не беше аеродинамичен доволно.Така да ,Озил и Иско требаа меѓусебно да се борат за место...Бејл баталете го.

Втора работа,пробафме све и свачега последниве 4-5 години.Докажани звезди(Роналдо,Кака),недокажани вундеркидзи (Озил,Бензема,Ди марија),скромни играчи со голем талент (Модриќ,Кедира),дрва дрвосани (Арбелоа,Албиол),контролира тренер (Пелегрини) и тренер се одврзани раце (Мурињо)...И шо видофме од сето то....Еден куп и една Примера.Така да,нити осудвам трансфер од 100 милиони,нити пак паѓам во апатија за Озил,зш веќе не мојш да знајш шо ќе е и како ќе е...
Успат налетав на еден коментар на хрватски портал,кој шо дел се глупости напишани,ама со болдираниот дел се согласувам проклето многу :
Nije mi jasno što ljudi vide u tom Ozilu..To je igrač koji kao sammir igra toplo-hladno i koliko pomaže svojim asistencijama toliko odmaže u defanzivi,još ako mu se ne da igrat,što je često,onda je svota od 50 mil eura za njega ogroman novac..Ne kažem da je loš igrač nego ne bi se smjela toliko gledat statistika nego koliko koji igrač daje na travnjaku-a to se ne može isčitat iz brojki nego iz gledanja utakmica

Толку.
значи парите беа проблемот не кој на која позиција играл и кој на кого му го фатил местото

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
13.042
Поени од реакции
31.234
Уште бе плакате за Озил :pos:... сам си е крив, ниту со сила го тераа да потпише ниту пак мораше да потпише. Не сакаше да се адаптира на нова формација ниту пак да се бори за место со еден тинејџер. Имаше многу почит од мене и фановите на Реал али после вакви настани му се серам у безкичмењакот, повише почит Кака, Пипа и Коентрао имаат од мене они барем имаа муда да кажат дека сакаат трансфер и бараа нови клубови а не да траат ко пичици.
Доаѓањето на Бејл нема никаква врска со заминувањето на Озил затоа што Бејл попрво Роналдо ќе го седнеше на клупа него ли Озил и за разлика од него Ди Марија со игрите засега си заслужи да остане во тимот (да и двајцата се непредвидливи една играат добро две ги нема никаде) ама Ди Марија барем убаво се испоти да докаже дека тука му е местото додека Озил се однесуваше како некоја примадона.
Работата е таа, Озил не сака конкуренција а на Ди Марија не му смета да биде замена, и ќе биде најдобра замена, затоа што може да игра и лево и десно а при тоа игра супер пресинг и одбрана, нешто што Озил не го играше.
Со среќа на Озил сега без конкуренција ќе си фати место во новиот клуб, од сите места он замина во е*ениот Арсенал:facepalm: (со сета почит кон нивните фанови) , и тоа доволно ми кажува за него.
Aли доста за него... добивме играчиште во Бејл и со нетрпение очекувам да видам како ќе функционира тоа дуо со Роналдо. Штета што има репрезентации па ќе почекаме малку.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Mesut Özil on leaving Real Madrid: "I was sure I would stay at Madrid. Then I realised I would not get the full trust of the manager."

На крај Карло Бос испадна виновен.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.592

од последниот натпревар Озил му го дал дресот на Рамос.
Ваљда си е имал на ум дека ќе бега...пичката :D

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
13.042
Поени од реакции
31.234
Mesut Özil on leaving Real Madrid: "I was sure I would stay at Madrid. Then I realised I would not get the full trust of the manager."

На крај Карло Бос испадна виновен.
Болдираното кажува се.
Да не се повтрувам...Озил сака да игра, а не сакаше да се бори за место затоа и си замина, имаше активен договор и никој ама баш никој не можеше да го натера да потпише освен самиот тој. Тоа е лично негова одлука со надеж да си ја темпира формата за светското наредната година, а добрата сума од Арсенал беше само плус Перез да каже да и се да остане на самиот играч, ако Ареснал дадеше некоја смешна сума Перез немаше ни да ја прифати. Како овој трансфер ќе се одрази на двете екипи и на самиот играч ќе видиме за 2-3 сезони кога нај реално се оценуваат трансферите и тоа како играчите одиграле и колку биле заслужни за напредокот на тимот.

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Ако не бил среќен, не сакал конкуренција, не сакал да се адаптира на новиот систем тогаш што кур го продадоа за 50 милиони евра?
“Несреќните“ играчи бараат трансфер од управата и го присилуваат преминувањето во друг клуб, како тоа Озил за 1 ден одлучи дека не му се свиѓа Реал повеќе и дека сака да си замине?

Мене ми е смешно што ја гледате управата веќе 13 години со нивните ненормални трансфери и уште не научивте. Пишав и погоре и прилично сум сигурен дека мојата теорија држи вода. Самата цена на Озил беше причината поради која тој а не Ди Марија го напушти Реал овој трансфер рок. Тој сакаше да остане во Реал ама Флорентино гледа да продава дресови. Сега нека го дрка на Бејл.

Туку небитно е веќе да се дискутира за играчи на Арсенал овде. Нека му е со среќа.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.762
Поени од реакции
60.036
Адан во Кастиља.
Исто и некој си Антонио Роци од Лацио на позајмица во Кастиља дошол.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.613
Поени од реакции
13.322
dear fans of real madrid,

thank you very much for three wonderful years with all of you. my time at real madrid was unique and special for me. sometimes things develop differently, than i would have expected them to a few days ago.
although I’m leaving real madrid I wish you and the team the very best for the future.

now I’m looking forward to my new club: THE GUNNERS!

Во ебени 3 дена му се смени мислењето за 180 степени, што значи не е ова промислена одлука да си замини поради Иско, бидејќи Иско дојде уште пред 2-3 месеци. Да му ебам матер и на управа и на сите јас, само ние можиме 10ки да си продаваме така лефтерно. :facepalm: Разочаран тотално сум, ни Бејл ни ништо не ме прави оптимист за сезонава. Го купивме Иско, и сеа тој ќе си жари пали без конкуренција. А Озил од нигде никаде стана главниот плејмејкер вршејќи ни голема услуга и покривајќи го флопот Кака земајќи притоа смешна плата. Еден арен трансфер напрајвме и си еба пиперо.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.592
Еве Озил што рекол,вие пак се карајте дека Перез го избркал :
,,Јас сум играч кој може да игра во секој тим,бидејќи знам каков потенцијал имам.На мене ми треба поверение од тренерот,а тоа во Реал го изгубив.Сакам да играм по 90мин и да бидам спремен за Светското и да бидам во топ форма.
Одлучив да го напуштам клубот и да преминам во Арсенал .
Слушнав како на презентацијата вчера навивачите го сканидаат моето име,тоа ми значи многу,но јас го одбрав Арсенал и сум среќен во мојот избор. ,,

И не сакам да слушнам збор веќе за него.ако он нема поверение во тренерот тоа е ради неговата форма,а не од Перез.Чао пријатно и крши глава у Арсенал.
а на вас ви се чудам што плачете по него.Со Роналдо-Иско-Бејл Озил ќе го заборавите после 4 кола.

Kajgana Shop

На врв Bottom