Јас не се сомневам во Иско и сигурен сум дека ќе го достигне нивото на Озил. Поентата е што додека тој го правеше тоа, Озил можеше да отиде на последното, највисоко ниво и да ги комплетира единствените две работи кои му фалеа/фалат нему.
1. Почесто давање голови односно бирање вистински момент да шутне, а не да асистира. (Иско веќе го има ова) Се сеќаваме на неколку негови вакви „грешки“ нели?
2. Да прекине да биде флегма ко Бензема на моменти и да си го искористи талентот до крај. Со искорисутвање на тој талент до крај, можеше да го достигне Зидан. Или барем блиску до него. Тоа го очекував од Озил.
Го изгубивме најпродуктивниот играч и реално, вториот највреден после Роналдо. Не ми е верно (не дека не е можно, туку не ми е верно) Перез да не го сака од „комерцијални“ причини. Напротив, видовме баш овие два дена, дека Озил е еден од најомилените кај фановите.
И дека Озил има мал lack of ambition, има, можеше дури и повеќе од ова што го направи за овие три сезони да постигне, но на моменти реков се влечеше по терен. Но сепак, како и да ја вртиме, голем удар е ова врз тимот.
Споменавте пак ги имаме Роналдо и Бејл по крилата и Иско во средина. Да, али проблем е што формацијата што ја играме до сега не е таква! Не е ко онаа до лани, 4-2-3-1, туку испомешана. Тоа ме плаши...
А дека парите се океј, океј се, 50м. е океј, само што, Реал како клуб на највисоко ниво треба да си ги задржи главните играчи. Но, очигледно е дека и Реал веќе нема толку пари за фрлање и мораше да се компензира и комбинира со заминувања...