Фан Клуб: Реал Мадрид

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.230
Поени од реакции
7.321
Ало, дај престанете со тоа потценување „од коњ на магаре“ и „Арсенал бе ало, Арсенал“.
Као вие по 3 титули секоја година земате :cool:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
Јас не се сомневам во Иско и сигурен сум дека ќе го достигне нивото на Озил. Поентата е што додека тој го правеше тоа, Озил можеше да отиде на последното, највисоко ниво и да ги комплетира единствените две работи кои му фалеа/фалат нему.

1. Почесто давање голови односно бирање вистински момент да шутне, а не да асистира. (Иско веќе го има ова) Се сеќаваме на неколку негови вакви „грешки“ нели?

2. Да прекине да биде флегма ко Бензема на моменти и да си го искористи талентот до крај. Со искорисутвање на тој талент до крај, можеше да го достигне Зидан. Или барем блиску до него. Тоа го очекував од Озил.

Го изгубивме најпродуктивниот играч и реално, вториот највреден после Роналдо. Не ми е верно (не дека не е можно, туку не ми е верно) Перез да не го сака од „комерцијални“ причини. Напротив, видовме баш овие два дена, дека Озил е еден од најомилените кај фановите.

И дека Озил има мал lack of ambition, има, можеше дури и повеќе од ова што го направи за овие три сезони да постигне, но на моменти реков се влечеше по терен. Но сепак, како и да ја вртиме, голем удар е ова врз тимот.

Споменавте пак ги имаме Роналдо и Бејл по крилата и Иско во средина. Да, али проблем е што формацијата што ја играме до сега не е таква! Не е ко онаа до лани, 4-2-3-1, туку испомешана. Тоа ме плаши...

А дека парите се океј, океј се, 50м. е океј, само што, Реал како клуб на највисоко ниво треба да си ги задржи главните играчи. Но, очигледно е дека и Реал веќе нема толку пари за фрлање и мораше да се компензира и комбинира со заминувања...

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ало, дај престанете со тоа потценување „од коњ на магаре“ и „Арсенал бе ало, Арсенал“.
Можда ние не 3 во една година ама една во 3 години ,ама овие една во 30 години земаат !

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
Тоа дискутирав и со другари прееска, фанови на Реал. Нема оправдување за продавањето на таков играч како Озил. Секој кој смета дека за Озил немало место во тимот, за мене не знае ништо од фудбалот. Без навреда.
Али види, голема е веројатноста самиот Озил да го мисли ова, дека за него нема место во ваква конкуренција. Ондак, Озил не знае ништо за фудбалот? :D

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
13.045
Поени од реакции
31.241
Абе дај не Лу"пет"ај многу поарно кај вас да отидеше него ли со деца недонесени да игра...фала чао пријатно. :гик:

G

Geezer

Гостин
Али види, голема е веројатноста самиот Озил да го мисли ова, дека за него нема место во ваква конкуренција. Ондак, Озил не знае ништо за фудбалот? :D

Не ги знаеме приказните од двете страни. Ќе ги дознаеме веројатно наскоро. Но, искрен да бидам, не верувам дека е тоа така. Озил беше жртва на Бејл, факт. А, колку и да си добар, играч што игра исто во навална линија како тебе, што е купен 100 милиони, нема да седне на клупа, затоа што ти си можеби подобар.
Извини, ама нема. Ти го кажувам тоа затоа што знам, имам жив пример во Торес.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Мене ми е иронична работава....

Кога дојдоа Роналдо и Кака, Снајдер и Робен беа жртви а наредната сезона се купија ист тип на играчи за исти пари.

Оваа сезона исто сценарио. Наредната ќе рокнат 60 милиони за Дракслер...

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Мене ми е иронична работава....

Кога дојдоа Роналдо и Кака, Снајдер и Робен беа жртви а наредната сезона се купија ист тип на играчи за исти пари.

Оваа сезона исто сценарио. Наредната ќе рокнат 60 милиони за Дракслер...
Абе омилен ти е сеа Драхлер?

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Не сфаќате дека Озил беше принудно префрлен на крило...Негова конкуренција беше Иско, не Бејл. Не знам каква врска има Бејл со заминувањето на Озил.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.653
Поени од реакции
14.623
Е сеа ако само го направат тоа им ебав све што имаат.
Модриќ да го убацат на местото на Озил и конкуренција да си држи со Иско (као што лани се занесуваа), а во задна везна да останат Иљара, Кедира, Касемеиро и Чаби. Е ова ќе биде врвот на сите можни глупости(а изгледа веројатно)

Баш кога го најдовме вистинскиот Модриќ ако ја направат оваа глупост и го форсираат повеќе напред, нека се онадат.

Не верувам дека ќе се случи тоа освен ако не се повреди Иско, при повреда на Иско прва алтернатива за него би бил Модрич. А зошто да не ? :) Јес да блесна на оваа позиција, али не гледам причина да не биде истиот и да игра понапред, има се што треба да поседува еден играч на таа позиција, пас, шут, пробив. Aко има потреба, секако дека ќе биде многу подобро да заигра Модрич таму отколку било кој друг.. :)

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Не верувам дека ќе се случи тоа освен ако не се повреди Иско, при повреда на Иско прва алтернатива за него би бил Модрич. А зошто да не ? :) Јес да блесна на оваа позиција, али не гледам причина да не биде истиот и да игра понапред, има се што треба да поседува еден играч на таа позиција, пас, шут, пробив. Aко има потреба, секако дека ќе биде многу подобро да заигра Модрич таму отколку било кој друг.. :)
Да, и јас се сложувам со тоа. И кој ќе бидат позади задни ? Кедира и Касемиро ? (Чаби и Иљара сеуште незнаеме што имаат да понудат)

Модриќ е роден за таа позиција и грев е да не го пуштиш таму да игра. Автоматски го оставаш Иско без конкуренција. Ма да има 300 варијанти и комбинации. Хаос ќе биде.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
Се гледаше од небо уште кога Карло го извади во 60та минута. Перез притиска одозгоре да Карло си игра кур ташак со Озил, за на крај да го кикнат. Сигурно му имат кажано дека ќе скапе на клупа ако остане во Реал, па сега кој е тука пичката?

Ај мрш таму, не ги бранете неспособните. Нека има продавање на дресови само и комерцијала, ебеш титули.

Врв на се беше, кога навивачите почнаа да викаат Озил да остане а дебилот ги тераше да ќутат, да не му ја расипат малата церемонија. До кај стигна оваа екипа еј. :facepalm:
Добра теорија на заговор, но дали ова значи дека и Роналдо го гураат да замине играјќи го на неприродна позиција? :D

Не, ништо не би ме чудело од Перез, искрено. Тоа е и финтата во ситуацијава, што и двете опции ми се многу реални и можни и не можам да исклучам една.

Нема да ме чуди Озил САМ да сакал трансфер, пошто неколку работи говорат на тоа, но нема да ме чуди и ова да било испланирано само да не било познато кој ќе биде „колатерална штета“, дали Озил, Модриќ или Ди Марија за да се избалансира буџетот...

Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406
Незнам сеа ова колку е вистина али ипак еве

José Mourinho: "Da sam ja menadžer Real Madrida, nikada ne bih pristao na prodaju Özila i dovođenje Balea. No, namjera kluba je sada očigledna: Ubitačna igra po krilima sa jednim isturenim napadačem i Modrićem kao glavnim kreativcem.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Е сега да има барем малку мозок дебели Карло и да ја врати формацијата од лани, ќе биде одлично.

- Диего/Икер -​
- Карвахал - Варан - Рамос - Марсело -​
- Модриќ - Иљара -​
- Бејл - Иско - Роналдо -​
- МатерДаМуЕбем -​
А за со Барса да им го пуштиме вториот тим, зошто со втор тим подобро ни иде против нив :D Нешто вакво:​
- Диего/Икер -​
- СвеДаМуЕбем - Пепе - Матеос - Сикера/Коентрао -​
- Чаби - Кедира -​
- Ди Мариа - Касемиро - Хесе -​
- Мората -​

Kajgana Shop

На врв Bottom