Абе каков клуб, какви несогласување, вчера читав негова изјава, тажен е поради ЛИЧНИ причини, кои ги знаеле и во клубот.
Кај прочита дека бил тажен поради ЛИЧНИ причини ?!
Еве ја неговата изјава:
Еве и превод на српски, ме мрзи да преведувам:
Cristiano Ronaldo je ispalio bombu nakon utakmice protiv Granade: "Tuzan sam iz
profesionalnih razloga i klub zna zasto, zbog toga ne slavim golove, zato sto nisam sretan.
Ljudi ovdje znaju zasto"
Portugalac je kazao da njegove rijeci nemaju nikakve veze sa nagradom koju
je Iniesta primio na UEFA-inoj gala veceri: "To nema veze sa Iniestom. Necu vise
razgovarati o toj temi i sada se koncentriram na Portugal. Postoje vaznije stvari od ove"
Na pitanje da li je ljut na klub: "Necu vise nista reci, ljudi ovdje znaju zasto"
Da li si ljut na sebe ili na ljude koji sumnjaju u tvoje sposobnosti?, pitali su novinari
"Ni na koga", odgovorio je. "Znaju ljudi iz kluba. Oni znaju, nemogu reci nista vise"
Нема врска дека се лични проблеми, проблем е нешто во клубот, затоа што изјави дека проблемот е од професионални причини, а него професија му е фудбалот. Можеби е: капитенската лента, договорот, платата, Икер, Марсело, може е било кој од останатите 20 играчи, Зидан, Каранка, Мурињо, Перез, можеби е и чистачката на Бернабе... Нема потреба да погодуваме што е и како е, само знаеме дека проблемот е во клубот, кога и ако Роналдо и клубот испаднат во јавност ќе дознаеме што стварно се случувало, дотогаш губиме само време.