Во моментов единствено што ни фали е еден плејмејкер што ќе ја раздвижи играта, што ќе и даде живост. Озил е во очајна форма, тој е играчот кој треба да ја направи играта подинамична. Ама со оглед на тоа дека како што кажав е во очајна форма, играта ни е таква каква што е - нема ритам. Се оди на сила, нема некоја течност. Нападот ни е добар, ете гледаме дека на Игуаин му е потребна само една шанса да даде гол. И со Валенсија, и сега. Само проблемот е што добива по 1-2 топки на цела утакмица. Затоа мислим дека иако бев против доаѓањето на Модриќ, сепак во моментов добро би ни дошол.
Пепе колку и да знае да напрае некој кикс, сепак одбраната со него е далеку посигурна. Албиол не беше лош на Ел Класико и вечерва против Гетафе, ама едноставно ја нема таа сигурност како Пепе, за брзината ич не ми се прае муабет...
Марсело тотално изгубен денеска, и мислим дека ова му беше најслабата партија у последниве 2 године. Многу неточни додавања, несигурен - што не е негова одлика.
Се на се, уште на полувреме планирав да искључим стримот и да излезем. Зошто од првото полувреме ме фати дремка. Како што кажав, никаква течност, досадна игра, се пробува на сила да се постигне гол. Ама си реков ајде уште 10 минута у второ и излагам, па додоја гол, па ајде уште 10 минута, па уште еден...е тогаш више неможев да гледам.
А кривицата највише ја фрлам на Мурињо. Многу испади у последно време од негова страна. Лас е добар, али Кедира изигра одлична сезона, одлично ЕП, добро Ел Класико. И никако неможем да разберем зошто на оваа утакмица го остави на клупа.