Фан Клуб: Реал Мадрид

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Најпозитивно нешто денес е тоа што го изјави коментаторот за евентуалното доаѓање на Босингва во Реал :drk:

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Иако Реал заслужи да победи против Валенсија, се додека го имате она себичното ко*иле Ди Мариа сите шанси ке ги коцка. Колку што памтам додека беше повреден Реал ја направи таа разлика од +10, за сега да биде +4(јас би рекол +1 бидејки имаат гостување на Камп Ноу) што е премногу ризично. Незнам зошто воопшто го игра мурињо кога освен брзина и себичност нема ништо друго.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567

Не го сакам Роналдо, но за ова и нему и на вашиот клуб ви изјавувам огромна почит.
За нашево (екс) момче , Муамба ... ова сигурно му значи.. :pipi:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Не е пенал ова, баталете, надвор од 16тик беше контактот...

Mораше овде да продужи, али му реков на Drettica, сигурно бившата на Пујол - Малена, го поткупила нашиов... :icon_lol:

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Ај у курац. Да ти ебем и фудбал и све. И ла лига и лш све бе све. Ми отиде желбата за да навивам, ништо од Пасиљо:(

Пак ке сме шампиони.:X3:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.620
Поени од реакции
14.491
Иако Реал заслужи да победи против Валенсија, се додека го имате она себичното ко*иле Ди Мариа сите шанси ке ги коцка. Колку што памтам додека беше повреден Реал ја направи таа разлика од +10, за сега да биде +4(јас би рекол +1 бидејки имаат гостување на Камп Ноу) што е премногу ризично. Незнам зошто воопшто го игра мурињо кога освен брзина и себичност нема ништо друго.
Ди Марија после Роналдо е најдобриот играч на Реал. Дома со Малага и на гости со Виљареал Ди Марија не ни беше повикан па пак кикснавме. Ни најмалку не е крив тој за ова.

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Ди Марија шо е добар, добар е. Не е кој знај шо и во никој случај најдобар после Роналдо во Реал, али добар е ... АМА колку многу се нервирам што ја користи САМО левата нога:cautious: понекогаш како некој паразит ми делува.
Хиго - тапа
Бенз - ме потсети колку сум го пцуел
Роналдо - :sneaky:
Кака требаше да е стартер заедно со Озилчо кој малце потфрли вечерва...
Останатите горе долу, солидни.
Ејјјјјј Албиол игра и не примаме гол :eek:
Стресна завршница на сезоната ќе биди, изгледа ќе се повтори 2007

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
Член од
21 септември 2008
Мислења
14.620
Поени од реакции
14.491
Каранка: "Судијата ? - Цел свет тоа го виде."

Ми се гади веќе од тоа кривење на судиите, дали е можно за секој наш кикс да се криви судиите ? Го обожавам овој клуб, просто живеам за него, али нема смисла цел свет да не исмејува поради неколку егоисти кои не можат да ја превземат одговорноста и кривицата за киксовите.

Леванте - Судијата е крив поради тоа што не ни свиреше пенал.
Расинг - Судијата е крив поради тоа што не ги казни играчите на Сантандер бидејќи се излежаваа последните 10 минути на теренот.
Барса - Судијата е крив затоа што Меси не доби црвен картон и затоа што голот на Чави/Марсело беше од офсајд.
Малага - Судијата е крив затоа што не свиреше два пенала врз Роналдо.
Виљареал - Сите знаеме
Валенсија - Пак.

Јас веќе не знам како не му е срам. Оваа сезона искористивме и неколку судиски грешки кои беа во наша корист, меѓутоа Мурињо во тие моменти си ќутеше како пичка. Не можам да го разберам, биди еднаш маж признај - ја заебав работата и точка. Ова вечерва ни најмалку не беше негов кикс, ама не може секој кикс да е поради грешка на судиите.

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.044
Поени од реакции
1.032
Баш така. Јас уште одамна реков, кој и да освои на крај ќе биде сосема заслужено. Значи нашиве треба баш сега да покажат јак дух и да издражат на двата фронта.Без обраќање внимание на судии. Оставете им го она "некој не сака мојов клуб да е шампион", на конспиративците од другиве фан клубови :).
И ова го реков и пак ќе го кажам, Реал на Кампот не губи. Најинтересно е дека навивачите на Барса, а всушност и многу други неутралци веќе ги рачунаат тие -3. Многу лоши партии пружија нашиве против лутиве противници. Време е да блеснат ...

p.s.

до она момчено ADVISOR , во ред е , Барса има подобри шанси да ја освои лигата ... еве сега од Атлетико , Реал ќе губи, после нели со вас, а да имате право на кикс ... да и против Билбао ќе се губи, бидејќи тие се терористи и сепаратисти и ќе играат 125% против Реал, па померак ќи им биде титулата да отиде кај некои други сепаратисти(па и каталонски нека се) , одколку во главниот град. Ај сега оди одспиј по на раат :)

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Ако во наредните 2 дуела победиме, со Хихон односно Атлетико или како и да биде пред Класико да имаме 4 бода предност најмалку, шампиони сме.

Член од
2 јули 2009
Мислења
340
Поени од реакции
395
Ок е да сме нервозни после синоќешниот нерешен резултат, посебно имајќи ги во предвид шансите кои Реал ги имаше, но ете среќата не не посака. Само ме нервира тоа што после секој кикс (оти во Шпанија и нерешеното се смета за кикс) некој фанови на Реал вртат капа и веднаш почнуваат муабети кои ми личат на улизување и упикување на Фарселонските фанови, се со цел да избегнат реметење на крај ако по некоја случајност Реал не ја освои Лигава.
Јас сум презадоволна од играта на нашите синоќа. Милиони шанси, милиони пречки, само уште малку среќа ни фалеше за да се се заврши добро. Рака на срце, убава игра и од Валенсија, убави шанси и од нивна страна, ама комплетниот впечаток е дека синиоќа Реал доминираше и заслужи да земе три бода.
Гледам се буните и за изјавата на Каранка. Па сосема коректна изјава дал човекот. Судиите имаат двојни аршини, тоа е факт.
Да имаше старт над некој играч на Барса ист како стартот над Роналдо, ќе беше пенал 100 %. Исто така имаше едно влечење за дрес при изведување на корнер, што не беше санкционирано, а добро знаеме дека на Барса за такво ,,влечење,, и беше досуден пенал во ЛШ. Исто така гледам дека сите се напалија на ситуацијата со Пепе, а речиси никој не ни спомна за ситуацијата со Ди Марија, каде што играчот на Валенсија мораше да добие директен црвен картон, или во најмала рака жолт, ама за чудо немаше ништо. Па се прашувам што ли ќе беше ако така изреагираше некој играч на Реал? Ма да, веднаш ќе почнеа муабети дека реаловите играчи се животни, дека не играат туку се тепаат итн итн.

Главите горе, сеуште сме на врвот. Разликата се топи, ама сеуште имаме плус 4 бода. Точно е дека титулата ни виси на конец, ама од друга страна пак се е во наши раце. Не зависиме од кикс на Барса.

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.044
Поени од реакции
1.032
Абе ок, судииве прават грешки очигледно. Некогаш во наша корист, некогаш не. Некогаш во корист на Барселона, некогаш не. Муабетот е дека ако земеме се на се, од почетокот на сезонава до сега, никој посебно не е потпомаган или форсиран, а некој да е намерно оштетен. Затоа премногу фушерајски муабети ми се дека еве ние сме таму кај што сме поради судиите(биле добри или лоши). Како еден фан на Барса што прочитав пред една недела, кого селективо ги маркираше сите грешки во корист на Реал, и на штета на Барса. По неговата математика, наместо 10 поени предност на Реал(во тоа време), ако судиите биле фер, требало да биде негде околу 8 поена предност за Барселона :facepalm:. Од такви муабети ми се сере, па гледам и ние да не почнеме да преминуваме во "Зоната на самракот" :)

Ко за вчера на пример, имаше чист фаул над Роналдо и црвен за батето од зад грб што го згазна за лева пета.Роналдо не би паѓал ко покосен сам пред гол. И ние видовме, ама како што кажа ElNino, дури по 4-5 прегледување на случката... а не па судијата што нема втора шанса.

Исто така и она со Виљареал беше судиска лакрдија, и бевме оштетени.

Ама сега сите реално да ве прашам. Заслуживме ние, онака 100%, со залагање и притисок (и без промашување на зицери) , да ги тепаме тие? Јас би рекол не.

Исто кога и Барса ги киксаше нејзинте натпревари, кога Меси промашуваше по 2-3 100% шанси, и наместо да си ги бараат грешките во своите редови, они го кудеа Росел дека малце се карал у Федерација, па Перез ги врбувал судиите :icon_lol:

Целава работа и Мурињо ја знае. Не е глуп човекот да не види што промаши вчера Бензема, па и Роналдо. Муабетиве по судииве се само екстра притисок кон нив, и создавање ситуација дека еве и ние можеме да бидеме жртва на судиска неправда(што всушност и не е лага), и очекување на пофер пристап во идните натпревари. Исто како и во лига на шампиони ... "сега знаеме кој треба да е шампион" :icon_lol:

Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406

Копилињава се утепале од славење вчера у соблекувална ко титула да освоиле. Најискрено им посакувам да банкротираат за брзо време

Kajgana Shop

На врв Bottom