Фан Клуб: Реал Мадрид

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.604
Поени од реакции
13.302
Иако си ветив самиот дека нема да изразувам емоции после фијаското сношти и че си глумам ладен кураципол со едно полуискажано „честитки“, сепак, не можам да трам.

Почит за Роналдо и неговите достигнувања во Реал, но оваа полусезона неверојатно добро почна да си гради авторитет на тимски играч и да добива признание од сите фудбалски експерти, за на „крајот“, еден гест негов да ни го еби цело здравје. Па добро пичка му материна, во меч на животот, онаков шут? На од Госпо дадени 1:0 од старт? Против Барса? Со гла да не дајш гол на 2:1 губење? Кога на цел тим му беше потребен? Добриот авторитет многу бавно се гради, а лошиот многу брзо. Твојот, тешко да се испрај повеќе. Че дајш можи и 60 гола сезонава, ама ова не го заборавам, дури и да освоиме La Liga.

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Стварно без зборови, поведоа и ништо после се изгубија, Роналдо се изгуби умрен само паѓа а пак Ди Мариа топките на публиката вајда им ги даваше..ја незнам како до толку да се нема желба да се игра цц(n)

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
За потегов речете дека е неспортски,сељачки,не сака да признае пораз, но според мене докажува дека е вистински МАДРИДИСТА и се гледа дека му е тешко после поразот на неговата екипа и слабата партија.
Преку к*р ми е веќе да изиграваме добри момци,да им честитаме победи и да им ја фалиме екипата од каталонија. Сетете се само на финалето од копа дел реј,чест на исклучоци што честитаа и го прифатија поразот,90% од нивните фанови викаа : "ви попуштивме,радувајте се,трофејот не е битен итн..."

п.с. За ова се очекува на Кака да му се даде една недела слободна,да престои во некој манастир и да се моли господ да му опрости. :D

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Мора ова. :D

Oдлична кореографија,стадионот грмеше пред да почни натпреварот. Незнам како не победија за осумдесетте илјади на Бернабе кои со нетрпение ко чекаа овој натпревар,исто како и милионите фанови низ целиов свет. Али REAL MADRID SIEMPRE VUELVE !
Мора да бидеме мотивирани и да не бидеме тажни бидејќи сеуште имаме шанса за 3 бодови предност пред барселона.

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Доста со кукање, не ми се верува. И кај мене тешко падна поразот -да. Но не и до толку да пцујам по оној кој го сакам, подржувам и навивам за него. Ме изневерија тогаш кога најмногу сакав да ја почуствувам радоста, но сигурен сум дека дадоа се од себе, барем колку што им беа можностите. Не сакам да издвојувам поединци, кои се криви за поразот... но доколку морам да издвојам, тоа ќе биде диригентот. Тој мора да знае кој, како и колку е спремен за ваков натпревар, после толку време мора да знае како да се постави на теренот. Но ете не ни послужи ни среќата...
Она, единственото што ми останува, е тоа да, им ја честитам победата да противникот, како навивач, се разбира, но не и да ја делам радоста со спротиставените навивачи... Останува да ја потиснам тагата и разочарувањето длабоко во себе и се надевам дека белите ќе ми помогнат што побрзо да преболам. ХАЛА МАДРИД !!!

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Доста со кукање, не ми се верува. И кај мене тешко падна поразот -да. Но не и до толку да пцујам по оној кој го сакам, подржувам и навивам за него. Ме изневерија тогаш кога најмногу сакав да ја почуствувам радоста, но сигурен сум дека дадоа се од себе, барем колку што им беа можностите. Не сакам да издвојувам поединци, кои се криви за поразот... но доколку морам да издвојам, тоа ќе биде диригентот. Тој мора да знае кој, како и колку е спремен за ваков натпревар, после толку време мора да знае како да се постави на теренот. Но ете не ни послужи ни среќата...
Она, единственото што ми останува, е тоа да, им ја честитам победата да противникот, како навивач, се разбира, но не и да ја делам радоста со спротиставените навивачи... Останува да ја потиснам тагата и разочарувањето длабоко во себе и се надевам дека белите ќе ми помогнат што побрзо да преболам. ХАЛА МАДРИД !!!
1.Брат и колку да го сакаме и почитуваме Роналдо вчера беше дупка и не даде се од себе,како и на минатите Ел Класика. Против барса игра како да е под голем притисок,со страв и не е опуштен. Додека не се покажи на големите дуели,се џабе ќе му биде и да постигне 1000 погодоци.
2.Сакавме стандардна формација,без 3 деструктивци,повелете. Одлично го отворивме мечот и во првите 15-20 минути можевме да ги докрајчиме но не успеавме да ги реализираме шансите и не казнија. Проблемот е што не ги реализираме шансите против барса максимално,да реализиравме само 50% од шансите кои ги имавме гарант резултатот ќе беше поволен.
--- надополнето: Dec 11, 2011 3:01 PM ---
Иначе Бензема го постигна најбрзиот гол досега во Ел Класико дуелите.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.487
Јас сеуште се чудам како Каранка изјави дека екипата е спремна до најситниот можен детал, а, Чаби никогаш немал толку погрешни пасови за еден натпревар, Абидал ја губи секоја топка Ди Мариа доаѓа до таа топка и потоа повторно им ја враќа, Рамос прави катастрофална грешка и за малку не примивме гол, а се смета за топ 5 дефанзивци во светот, Марсело како и по обичај, секогаш поради него примаме еден гол на Ел Класико. После синоќешниот натпревар по не знам кој пат може да заклучам дека во овој тим недостасува оној мадридски дух, го осети тоа и публиката која се обидуваше да ги носи играчите до победа, али едноставно не можеа.

Од кога трае оваа ера на Барселона, никој не ја победил со напаѓачка игра. Тоа не е можно за краток период. За долг период да, али за тоа ние немаме време. До тогаш Барселона би ја освоиле 2-3 пати Лигата на шампиони.

Мурињо е еден од ретките луѓе кои успеал да ја победи Барселона и да ја направи смешна. Тоа не го направи со 60% посед на топка и 2х повеќе додавања од нив. Тоа го направи со 30% посед на топка и 3х помалку додавања. Висок пресинг, максимална физичка и психичка припременост, и ефективна контра е рецептот за Барселона. Тешко изведливо, али изведливо. Реал имаше се од ова наведеното освен ефективна контра (поради промашениот зицер на Роналдо). Бевме многу блиску. Секако после голот на Чави и промашувањето на Роналдо полека се падна во вода..

Напредок има. Ова е мачкина кашлица за разлика од оние 5 - 0. Од тогаш има голем напредок. Али треба уште многу да се работи, Барса не може да се победи преку ноќ. Ова е млад тим со 6-7 нови играчи за овие две сезони. Не можете да очекувате доминација над Барселона и посед на топка. Мурињо одработи одлична работа до сега, причината поради која сета таа работа не може да ја круниса со нешто поголемо е тоа што за противник го има можеби најдобриот фудбалски колектив воопшто.

Реал е вториот најдобар тим во светот, доминираме против сите тимови, освен Барселона. Али Барса е друг свет, и со нив мора поразлично бар сега за сега. Можеби после некое време, со истиот тренер ќе дочекаме како Реал прави 60% посед на топка против Барселона, и да ја надигра Барселона. Али тоа сценарио нема да го гледаме за брзо време..

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
1.Брат и колку да го сакаме и почитуваме Роналдо вчера беше дупка и не даде се од себе,како и на минатите Ел Класика. Против барса игра како да е под голем притисок,со страв и не е опуштен. Додека не се покажи на големите дуели,се џабе ќе му биде и да постигне 1000 погодоци.
2.Сакавме стандардна формација,без 3 деструктивци,повелете. Одлично го отворивме мечот и во првите 15-20 минути можевме да ги докрајчиме но не успеавме да ги реализираме шансите и не казнија. Проблемот е што не ги реализираме шансите против барса максимално,да реализиравме само 50% од шансите кои ги имавме гарант резултатот ќе беше поволен.
--- надополнето: Dec 11, 2011 3:01 PM ---
Иначе Бензема го постигна најбрзиот гол досега во Ел Класико дуелите.

Не зборував за Роналдо туку за цел тим, но во ред, се согласувам со тебе во врска со него, затоа пишав дека Мур мора да знае кој колку и како е спремен за ваков дуел...
Но во секој случај, сепак мислам дека сите дадоа максимум колку што можеа, ете Крис не може да даде колку што дава во останатите натпревари ...
Не ве разбирам кога пцуете по оној во кој најмногу очекувате да не извади од кал... зарем тој игра против барца или цел тим ? Да, имаше 2 гооолеми шанси но ете, среќата,тремата,притисокот, очекувањата, егото си го направија своето. Во барца не очекуваат од меси да го реши реал, во барца очекуваат тимот да го надигра реал, но ајде да не ги анализирам нив, не се мој проблем иако во последните 3-4 години прават доста проблеми во меѓусебните дуели....
Бензема, секоја му чест,за погодокот, но што е тој кога изгуби неговиот тим? Според мене Лас беше најдобриот во тимот. И баба ми да беше во ситуација како на Бенз, ќе ја скинеше мрежата...исто како и во барем една од ситуациите од Крис ...
Не пцујам по никој, ниту пак некој го возвишувам ...

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Епа тоа сценарио нема да го гледаме за брзо време, и мурињо не е теле да седе на клупата за џабе, ако не освојат и оваа година ништо чисто сумјам да остане пак на клупата, имаа 15 победи по ред цел свет ги фаворизира и така влегоа и изгубија, тоа е и небитно у постов, битно е да освојат трофеј за да можат да задржат и играчи и тренери(мое мислење)

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.044
Поени од реакции
1.032
Како што веќе некој напиша погоре, верувајте Реал Мадрид е втор најдобар тим на планетава денеска.
Некого ова може да го импонира , а некого да го наљути знаејќи кој е првиот :)

Мене друга работа ме боли за вчера. Барса голем дел од натпреварот одигра под нивни просек.
Тоа е шанса што треба да се земе и да се искористи. Само, пак ќе цитирам некого погоре , за жал нашиве играчи како да играа вчера без срце.
За претходниве натпревари (два Суперкуп, Куп , Лига во Мадрид ланска сезона) неможам тоа да го кажам ама вчера ...

Барселона не беше толку добра , колку што Реал беше слаб.
Беше само ДОВОЛНО подобра да ги казни.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Значи нив им требаат 5 шанси за да дадат 3 гола, нас ке ни требаат 15 шанси за да дадеме 3 гола.Тоа е одлика на голем тим. Е 15 шанси не се ствараат така лесно против нив, заклучок искористи ги укажаните шанси ако сакаш да победиш. Ова не се случува прв пат. И суперкупот беше иста приказна. Два пати шутнаа во Мадрид, 2 гола дадоа. Ние се истуривме од шанси, за џабе.

Kajgana Shop

На врв Bottom