Фан Клуб: Реал Мадрид

Член од
31 јули 2011
Мислења
936
Поени од реакции
741
Еден збор против телето,еден збор...абе имат во градот кај шо живејт да дојдам и да го тепам ко магаре,па Јана мајка нека е.Единствен играч кој нит без страф,нит без респект излезе да играт вечерва....И др,никој,никој.....И да,официјално принавам,БАрса е појака од нас.Па макар давале голој од карамбол,не добивале црвени,или роналдо промаршвел празни голој...тие не победвет.А меѓусебните дуели се резултата на тоа дали е некој појак,или не,.И ти се подобри моментлано...далееееееееку подобри.......
И баш вечерва се одлучив да престанам со пиењето.....ама ништо...

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.614
Поени од реакции
14.486
Добро. Сега треба да се смириме и да го проанализираме цел натпревар и да се најдат грешките.

Прво полувреме Реал беше подобар на теренот, вршеше пресинг, Барса често грешеше, почеток како од соништата, али промашивме шанса која можеше да го одлучи натпреварот. Роналдо можеше да го праша Валдес кај да му шутира, или уште подобро да му додаде на Ди Марија. 2 - 0 сигурно ќе беше недостижно за Барселона. Единствен играч од Барселона кој би го издвоил во првото полувреме е Меси. Иако многу од нас го пцуеме и секако зборуваме за него, сепак е бог. Заслужен е за двете шанси кои Барселона ги имаше во првото полувреме, еднаш не спаси Икер, вториот пат сјајно го проигра Санчес.

Второто полувреме веројатно би било многу полесно ако влезевме со 2 - 0. Мурињо веројатно ќе одеше на мирно затварање на натпреварот. Реал против Барселона ако сака да игра на победа предноста треба да ја направи до 60та минута, затоа што после тоа е многу тешко. И имавме шанси и за 2 - 1, али не ги искористивме, и после тоа Барса со голема среќа стигнува до 1 - 2. Играчите психички паднаа поради разочарувачкиот гол кој го примија, свесни дека можеа да водат. Ги навлече и заморот, падна концентрацијата и враќање немаше. Барса доби ветар во грб и конечно можеше да си ја игра својата игра. Можеме да му бидеме благодарни на Свети Икер што на крај беше само 1 - 3.

Барса може да се победи, али 60та минута е крајното време за да се направи предност затоа што играчите не можат 90 минута да вршат пресинг и да трчаат во контра. Барса имаше доста среќа, а Реал и среќа и несреќа. Така е во фудбалот, кога ги промашуваш своите големи шанси секогаш ти стигнува казна. Како што го истакнав Меси од Барселона, така ќе го истакнам и Роналдо од Реал. Роналдо ако сака да биде запамтен како добар играч мора да ги решава и важните натпревари. Тој е денеска директен кривец за поразот.

Роналдо е flop, нема дилеми тука. Неговите пропусти нема да ги набројувам, само ќе кажам дека го одигра еден од најлошите натпревари од кога е во Мадрид. И понатаму за мене е најдобриот играч во свет, али под некои други околности. Ќе го променам мислењето за него ако некогаш ја сруши Барселона, истото што Меси му го прави на Реал. До тогаш, не е убаво да му ги заборавиме 100те и кусур гола, али од тоа ништо повеќе не може да се каже за него.

Мурињо своето си го направи, иако пред натпревар го укривував стварно си ја заврши работата перфектно и одлично го постави тимот. Играчите дадоа се од себе, сите освен Роналдо, кој денеска тотално ме разочара, безвезни неуспешни соло продори. Секогаш го фалам и секогаш викам дека е најдобар, али тој е најдобар на свој начин, за да биде вистински најдобар мора уште повеќе да се докажува. Од остатокот на тимот, одбраната беше солидна освен киксот на Рамос на почетокот, не видов друга некоја поголема грешка, средниот ред исто. Посебно би ги пофалил Контрао и Лас, кои ме изненадија, позитивно. Контрао дури играше и десно, сите пофалби за него. Во повеќе наврати сјајно реагираа и ги спречија играчите од Барса. Ди Марија даде 150%, како и секогаш. Бензема дефинитивно најдобар, одигра мајсторски, баш онака како што треба. Играше како напаѓач, како поддрша, али заеби тоа кога Роналдо не беше заинтересиран за игра. Бензема да би бил играч на Барселона би имал по 30+ гола секој натпревар. Вистински ѕвер. Пофалби и за Икер, имаше неколку врвни интервенции.

Заслужена победа за Барселона иако беше лош натпревар. Кога малку подобро ќе размислам, последните натпревари помеѓу Реал и Барселона не ме воодушевија. Чудно, очекував спектакл.

Ист број на бодови, со натпревар помалце, не е лошо, така ? На крајот, мислам дека треба да останеме оптимисти и да веруваме во овој Реал. Барселона е подобра во меѓусебните натпревари оваа сезона, али се играат уште 23 натпревари оваа сезона. Кој што сака нека зборува, втор најдобар тим на светот сме, и ни фали малку, многу малку за да станеме прв. Овој натпревар можеше да заврши и 3 - 1 за Реал, али за несреќа не заврши така. Сега треба што побрзо да се заборави оваа вечер и да се мисли на натпреварот со Севиља, и враќање на чело на табелата.

Али и после се... Como no te voy a querer ? :rolleyes:

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
ти ако си чесен и ако честиташ ферски, ја сум мајка Тереза :pos::tapp:
секој втор пост ти е дегенски и тролачки
у фан клуб на барса на секоја страна се боцкаш, зајадуваш итн.
А па мое мислење е дека сите сме такви на форумов !

Еден мој другар со кој сум скоро секој ден заедно е Мадриста!

На Фејсбук после поразот од Гетафе ми го спамираше ѕидот со преку 100 објави од табелата, од голот, клипови од Реал Мадрид !

2 саати ми требаа да ги избришам!

А можеш да замислиш што се случува кога ќе почнеме дискусија во 4 очи за фудбалов или уште подобро кога сме во друштво!

Кога гледаме Ел Класико мислиш очите ќе си ги истераме!

Нема што да се нервираме тука на форумов !

Сите сме тука некаде некој повеќе провоцира некој помалку! Без тоа нема да биде интересно!

Член од
14 септември 2011
Мислења
577
Поени од реакции
179
значи..алал да му е на цел Реал Мадрид..посебно на Роналдо..респекат за дечкото..за се што има направено до сега..ама кога играме со фарса...како да е ебан у гз...кој курац више..сто години не може да ги победиме..не ти мурињо не ти баба му да дојде..на крај ќе излезе дека ништо не може да ни помогне..а зошто е така..нека се прашуваат овие што седат у фотелјите горе во вип ложа...флорентино перез на година две менува по сто тренери и двеста играчи..мисли дека со пари може се да постигне..али гадно се заебал...недостига времето кога дел боске беше тренер..кога имавме комплетна екипа која немаше комлекс набиено од овие фарса марса..како и да е..ми го ебаа гзот и мене и вас..што и да зборите ќе биде залудно..колку и да сме први колку и да сме шампиони поразот од овие..посебно на домашен терен секогаш најмногу ќе боли..незнам за вас..али мене ова ме повредува...се најдобро...ве сакам сите...Хала Мадрид !

Член од
2 јули 2009
Мислења
340
Поени од реакции
395
Без сеирите и препукувањата фудбалот не би бил толку интересен, така да кулирајте. Секое чудо за три дена. Денес ни маваат сеир, утре ние ќе им маваме на нив и така. Само без нервози :)

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.044
Поени од реакции
1.032
Ало ....
Абе дечки пред да почнете да менувате тренери, играчи, управа ... па на тој начин да барате спас и превласт над Барса, малце само размислете која е моменталнава Барселона и како таа игра.
Кој прати фудбал, и историјат на истиот може слободно да установи дека станува збор за вероватно , најдобриот фудбалски состав на сите времиња. За наша голема жал , моментално ние (Реал) имаме една таква екипа за противник.

Дали ова значи дека треба да се одкажеме и предадеме? Секако не.

Поентата ми е дека играјќи против нив имаш многу мал простор за грешка. Што е полошо , кога играат против Реал, никогаш не ја прикажуваат играта и мотивацијата , како кога играат со Гетафе или Реал Сосиедад. Впрочем ај нека ви текне Барса на кого во гости највеќе голови им даде во оваа сезона? :)

Реал од друга страна , потполно спортивно. Нозете им беа пресечени , мање-више на цела екипа денес. Само кога ќе ми текне како во паника Роналдо и Кака пробуваа неуспешно да центрираат во второ полувреме ... кратките неуспешни пасови на Озил , Игуаин, Рамос ... на 5 метара ...дури жално делуваше колку тоа нашиве играчи страв имаат кога играат против Барса.

Е а нека ви текне со каква леснотија играат Иниеста или Бускетц ...како позади зграда у населба да играат.

За крај јас лично мислам дека Мур ја заеба тактиката и донегде беше среќен со таква поставеност и ангажираност на првите ни единаесет, како уште во прво полувреме не не разглабија.

Требаше да си почне со сигурната 4-3-2-1, со Кедира-Алонсо-Лас во средина а Роналдо-ДиМариа и Бенз напред. Некаде во второ , при непроменет резултат , требаше да смени во првобитната. И секако , без Озил. Дечкото , како и Роналдо , им се смрзна мочката. Каков-таков со Кака во секое време би играл јас со Барса , одколку со Озил.

Озил и Роналдо се јаки за Малага и Гетафе. За Барса уште не се дораснати, за жал.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Поштено си го лапнавме, не ги искористивме шансите, не е ова Расинг да праиш 70 шанси. Поискусна екипа се од нас за вакви натпревари. Продолжѕваме во борба за титулата.

I

IBIZA SOUND

Гостин
Без сеирите и препукувањата фудбалот не би бил толку интересен, така да кулирајте. Секое чудо за три дена. Денес ни маваат сеир, утре ние ќе им маваме на нив и така. Само без нервози :)
za zal 3 godini vladeeme :)
a se nasmevnuva i cetvrtata
no ne se sekiraj za mou sekogas vtorata sezona e podobra :)

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.880
Поени од реакции
30.800
Да си тепаме ние во натпреварот плус што го имаме и да се вратиме на 3+. Целта на сезоната не е да се победи Барса туку да се освои ла лига.

Член од
14 септември 2011
Мислења
577
Поени од реакции
179
Да си тепаме ние во натпреварот плус што го имаме и да се вратиме на 3+. Целта на сезоната не е да се победи Барса туку да се освои ла лига.
јесте дека целта на сезоната не е да се победи барса..ама да губиш па 3години по ред..а и четвртата е на видик..тогаш треба да се запрашаш малце..дали таа титула ќе биде заслужена..кога знаеш дека вистинскиот противник од цела шпанска лига ни е барса..другите се сите класа под реал и барса..а ние тој противник не може да го победиме..епа задоволството од титтулата нема да биде исто кога ќе биде победена барса и кога нема да биде..и плус тоа и да се вратиме ние на 3+ ако го изгубиме и наредното ел класико..а како што тргнало веројатноста за тоа е голема..тогаш џабе ќе ти бидат и тие три бода..се на се..очекував дека синоќа конечно ќе победиме..но видов дека немаме сеуште играчи ние за еден ваков натпревар..играчи со срце..играчи што знаат да го ценат ова дерби..што знаат колко е важно ова дерби како за самиот клуб така и за навивачите..тоа е моето размислување..можеби грешам можеби не..секој си има право на мислење...тоа е тоа..:)

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.880
Поени од реакции
30.800
А ти шо сакаш, да ја тепаме Барса во двата дуели а да губиме од Леванте, Хихон итн, не заеабај, 100 пати сум кажал дека титулата се добива со малите екипи не во ел класико. Повеќе ме боли поразот од Леванте затоа што се 0 од екипа одколку од екипа како Барса. На крај се памти кој земал титула а не кој победил во меѓусебните дуели.

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
Онака како што сме големи во победите,треба да бидеме големи и во поразите......
Не е потребно да се бара виновник....Ситуацијата е таа која е,изгубивме :)Сепак јас овој меч ќе го паметам вечно.Гледав во претежно каталонска атомсфера....Околу 40 фанови на Барселона и 5 на Реал Мадрид.Никогаш нема да заборавам како го прославив голот на Бензема.....Таквите моменти се чуваат засекогаш,затоа што знаеш точно како си се чувствувал .....HALA MADRID !!

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE

Kajgana Shop

На врв Bottom