Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Добро, ваљда не очекуваш тие 11 да играат цела сезона по 90 мин.
И ваљда не очекуваш да биде баш таа формација, ја се` мислеам дека ќе игра со два напаѓачи. Хунт/Игуаин - Виља/Раул*
* ќе треба сам да си каже дека ќе влегува после 80 мин(друго решение не гледам)
Нистелрој -продажба, Савиола тоо
ВДВ-шиткање, Снејдер или продажба или ќе се комбинира во средината, не можат тие да играат цела сезона.

Гаго комбинација со деф. средни играчи.

Марсело лев бек. Хави Гарсија :pos2: Дренте-позајмица со можност за продажба:kesa:

Мецелдер шосака, може и клупа да чува.
Не очекувам да играат исти 11 цела сезона него викам дека тие што планирате да бидат замени може нема да сакаат да прифатат таква улога. До вчера беа првотимци и ви освоија 2 титули во Шпанија во последните 3 години сега да греат клупа. Не иде.

Кога Перез кажа дека 8 играчи ќе си заминат мислам дека пред се мисли на Мецелдер, Гарсија, Де Ла Ред, Савиола, Нистелрој, Канаваро, Ван дер Варт и Дренте.

Значи ви остануваат Снајдер, Гути, Раул, Хунтелар, Игуаин, Гаго и Марсело од стандардни првотимци да ги претворите во греачи на клупа.

Треба многу добар тренер да успее да ги здружи сите тие играчи да не си завидуваат и да не се караат, а според претходно искуство на Пелегрини не му е баш силна страна справување со егото на играчите.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Од моменталниов состав, значи да не збориме за Виља док не се види нешто официјално.

Икер
Пепе----Мецелдер\Гарај
Рамос------------------------Марсело
Лас---Гаго\ДЛР
Игуаин-------Кака-----Роналдо
Раул

Робен во Челзи не беше стандарден играч, така да не би му пречела ротација. Игуаин цела сезона шпарта на цел терен, така да десно крило е само на хартија, како и цел среден ред. Никој нема да има постојана позиција, сите ќе ротираат. Е сеа ако дојде Виља, најреално Раул треба да седи на клупа, а колку тоа ќе се оствари ќе видиме.

Значи ви остануваат Снајдер, Гути, Раул, Хунтелар, Игуаин, Гаго и Марсело од стандардни првотимци да ги претворите во греачи на клупа.

Треба многу добар тренер да успее да ги здружи сите тие играчи да не си завидуваат и да не се караат, а според претходно искуство на Пелегрини не му е баш силна страна справување со егото на играчите.
Снајдер исто може да си отиде, Гути не го ни рачунам за играч, Раул незнам, ама за доброто на клубот ќе треба да прифати да седи на клупа. Хунтелар се надевам ќе биде продаден, Игуаин нема шанса на клупа да седи, клучен играч минатава сезона, Гаго и Марсело нема да им пречи да се ротираат.

Треба да се има солидна клупа, видовме што се случи сезонава, кога се повредија пола од играчите.

И за Пелегрини, продаде еден Рикелме поради тоа што се однесуваше непристојно, незнам зошто би имал проблеми со контролирање на играчите. Не се дивјаци ипак.

Член од
10 март 2008
Мислења
18
Поени од реакции
1
Jas mislam deka treba da se kupi uste Villa i potoa so site sili da se trgne po eden ekstra defanzivec na primer Vidic mada e nemoguke ali za pari sve se kupuva, edno 50 milioni mislam deka ne bi odble, villa 30 i taman ke ni ostanat uste pari od predvidenite 250 do 300 milioni za transferi, i so prodazba na nekoi igraci ke sobereme uste pari i ke moze da se donese uste edno ekstra zasiluvanje.
A za Snajder nemoj da se budalite kakvo prodavanje ekstra e deckoto ekstra nemase sreka so povredi lani ama ovaa godina zameslete samo kako ke se fklopi so Ronaldo i Kaka, setete se deka prvata sezona u Real igrase fenomenalno spored mene najdobar bese.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Колку сакам да дојде роналдо толко и несакам. Мило ми е што ќе дојде таков играч во реал но толку ми е и немило што за ваква цена доаѓа, односно за пари и да биде уште повеќе ,,целибрити,, Се надевам ако официјално веќе дојде нема да има никакви проблеми со другите играчи од послаб калибар како марсело :) (знаете за што зборувам). Не сакам да се растури тимот што предходните сезони ни донесоа 2 шампионски титули заради роналдо. Ако од наредната сезона настапува за реал ќе се радувам на секој негов гол, но најмногу заради клубот отколку за роналдо, не оти нема да го сакам, туку поради неговата личност, карактер и некои други работи што не ми се допаѓат кај него.
Пред неколку постови пишавте дека и Ван Нистелрој треба да си оди... ја сум за да остане! Оти беше сега повреден затоа ли вака се однесувате со него!? Или можеби е стар? Јас сум повеќе за него отколку за Раул. Раул го нема 6-7 натпревари но ќе блесне на 1 или 2 ќе даде 2 или 3 гола како против Севиља а потоа никаде го нема. Кога даваше Ван Нистелрој даваше кога најмногу требаше и беше редовен во постигнување на голови и со право го нарекуват машина на голови. Ја нема техниката на Раул но тука е секогаш кога ќе настане некоја мешаница во 16м и го користи тоа максимално. Исто така и за Хунтелар имам позитивно мислење. Жално е ако го продадеме..

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Некако не ми е логично сега да се трча и по Рибери, што веќе сме го купиле Роналдо....значи ќе треба да го продаваме Робен.
Ќе има премногу его во екипата, тоа само ме плаши.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Нема да има отстапки од стандардната 4-4-2 формација на Пелегрини, кажа он, а и Валдано.

Кака дефинитивно ќе биде едниот АМ, не се знае дали Роналдо ќе биде другиот или ќе има улога на полушпиц, имаше и такви варијанти, ја би сакал да игра десно нормално. Лас едниот ДМ, ако го купиме Алонсо тој би требало да му биде партнер, ако не со Кака и Роналдо пред нив не би ми пречело и Гаго да ја има таа улога на покреативен играч за врска, мислам дека има капацитет, колку е остварливо ќе видиме.

Ако се купи Виља не треба да има двојби за тоа кој ќе биде напаѓачкиот тандем, многу работи тука зависат од тоа колку Раул е спремен да седи на клупа, и од тоа колку Пелегрини е спремен (моќен?) да го стори тоа.

Одбрана не верувам дека ќе има нов десен бек, очекувам Рамос да си остане таму, освен ако по некоја случајност не се донесе Маикон, не ми се верува, ама сепак, не се ограничувам од ништо после скорашните случувања :)

Вака некако би изгледал тој состав

Икер
Рамос-Пепе-Гарај-Марсело

Лас-Алонсо/Гаго
Роналдо/Робен--Кака

Игуаин
???????????​

Сепак, тек е 12 Јуни за да се прават било какви пресметки, мислам дека ќе доживее уште промени играчкиот кадар.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
[SIZE=+2]Perez can safely put £80m shirt on his 'new Beckham'

[/SIZE]MADRID, Jun 11: Nine-times European champions Real Madrid can be confident that their world record splash for Cristiano Ronaldo will, as with their David Beckham purchase, pay for itself in commercial spin-offs.
That is a justifiable estimate according to football finance experts. Indeed, Madrid should be better off for signing him this year rather than last summer when the euro exchange rates were much less advantageous on a global financial stage.
Madrid always contract with their star players for a 50-50 split in image rights income and president Florentino Perez and his accountants estimate that Ronaldo’s presence will be wirth up to £50m-a-year in commercial revenues.
Research commissioned by Weber Shandwick Sport places a high-income value on the joint arrival of Ronaldo and Brazil’s Kaka – via shirt and merchandising, sponsorship inflation, match ticket sales and the value of Madrid as ‘football tourists.’
Madrid could benefit from £125m-a-year in additional revenue generated by the two stars according to Professor Simon Chadwick, Director of the Centre for the International Business of Sport at Coventry University.
He estimated Beckham's stay at the Estadio Bernabeu as having been worth £600m in sales of shirts and other merchandise before his departure to Los Angeles Galaxy.
Commercial impact
Chadwick said: “Ronaldo can be viewed in the same bracket as Beckham when it comes to global commercial impact, if their image is controlled right and Real Madrid improve their results in the UEFA Champions League as a result of their arrival.
“Beckham sold a million shirts in his first six months at Real Madrid when he was just one of several Galacticos along with Zidane, Raul and the Brazilian Ronaldo.
“Even if Real sign one or two further stars there will be a real focus on not only Cristiano Ronaldo's and Kaka talents on the pitch but also their brand off it. That will pay for their transfers several times over, even with a bumper salary package.
“In Ronaldo’s case, with the Euro performing well against the Pound, that transfer is offering far more value for money to Real Madrid than if they had got him last year when they tried."
Madrid's recession-defying transfer strategy has also seen them linked with Spain striker David Villa and France forward Franck Ribery.
http://www.sportsfeatures.com/index.php?section=olympic-article-view&id=45281

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Следната шпанска сезона можеби ќе биде најинтересна сезона од цела историја на премиера. Како вовед:
Барселона освои 3 трофеи, Меси прогласен за најдобар играч, Барселона сруши многу рекорди изминатата сезона... дали сега Реал е подготвен да им парира на Барселона? Дали Барселона можат да ја одбранат титулата? Дали ќе се исплатат новите ѕвезди во Реал... :vozbud:
Premiera 2009/2010

Coming Soon...

Член од
10 март 2008
Мислења
18
Поени од реакции
1
znae li nekoj na koja televizija ke ima naredana sezona Spansko prvenstvo posto neli Sitel ke dava Anglisko prvenstvo.
Ako znae nekoj neka pise

CaMeC

Рамос - 4
Член од
18 јуни 2007
Мислења
2.266
Поени од реакции
10
znae li nekoj na koja televizija ke ima naredana sezona Spansko prvenstvo posto neli Sitel ke dava Anglisko prvenstvo.
Ako znae nekoj neka pise
Можи на Алфа ке се пренесува Иван има напишано пост во темата Primera Division дека преговорите биле во тек официјално ке се знаело другата недела.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Леле леле леле леле Рибери

леле леле леле леле :nesum:

ухх сега треба само да се продадат некои играјачи, и да се земе еден или двајца квалитетни напаѓачи (Хугаин сеуште не го сакам) како и нешто за во одбрана пошто не сме нај сјајни и таму

Гаго или да го продадат или да го дадат негде за без пари....
Хајнце исто така....

И ондах то...

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Што ќе биде заштитниот знак на Роналдо дали CR9 или CR5(Бидејќи Кака не ја сака 5-та)

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Леле леле леле леле Рибери

леле леле леле леле :nesum:

ухх сега треба само да се продадат некои играјачи, и да се земе еден или двајца квалитетни напаѓачи (Хугаин сеуште не го сакам) како и нешто за во одбрана пошто не сме нај сјајни и таму

Гаго или да го продадат или да го дадат негде за без пари....
Хајнце исто така....

И ондах то...
Игуаин имаше феноменална сезона, продавање ни под разно!
Гаго одигра променливо, но беше важен дел во тимот во освојувањето на двете титули во примера. Лас се покажа подобро од него, но сепак може да биде и тоа како добра замена (ако сака воопшто да биде замена).

Хајнце треба да му платат на некој клуб да го земе.:)

theHeartCollect0r

WIngZ of Sadness , hold my prayers...
Член од
6 август 2006
Мислења
299
Поени од реакции
10
Хајнце и мецелдер ќе греат клупа.Додуша, само за тоа и ги бидува. Него не знам што стана со Де Ла Ред?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom