Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Да не те цитирам, да не се издолжува страната.

Како што реков, има поважни работи сега од тие правила. Перез сака да направи конкурентен тим со добри играчи на секоја позиција. За заминувањето на Маикон не сакам да коментирам, не ни ја знам политиката на Интер толку добро, ама за тоа дека му престана развојот како играч на Рамос кога заглави на таа десна страна можам да коментирам. Дали ќе биде Маикон или некој друг ќе видиме, ама по ова досега, убеден сум дека Рамос ќе игра централен бек следната сезона.

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535

Ми се свиѓа оваа политика на Перез што го врше притисокот врз Валенсија не е како Калдерон кога тргна по еден играч и остана со празни раци ако не го дават Виља за разумна цена си има и друга опција Форлан...(и уште многу други) а Виља во друг тим од кандидатите за неговиот потпис не сака да оде па очекувам за некој ден да биде и официјално Виља во Реал

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Од каде тоа дека Снајдер играл лошо во Реал? Може не беше којзнае што, ама супер си играше. Друга работа е што сезонава го дупеа во здрав разум, и го играа на позиција која не му одговараше ни малку. Неможеш да споредуваш Игуаин со Снајдер, Снајдер ти е играч за врска не крило, а тоа што Игуаин може да се снајде и како крило и како шпиц е друга работа. Зошто О`Шеј може да игра на скоро секоја позиција а Пепе неможе? Тоа го прави подобар играч? Снајдер сезонава кога играше на своја позиција, или асистенција или гол даваше, редовно. Неможе да се каже дека играл катастрофа.
Види, играч на Реал е, и мене би ми било криво да отиде на друго место и да стане ѕвер, али да бидеме реални, во овој тим што го креира Перез нема место за него. Не одговара на ниту една позиција, затоа играше лево крило. На крајот на ланската сезона се уклопи некако, али играше во партнерство со Гути, а Гути ланската сезона ја изигра одлично па така и Снајдер покрај него изгледаше добро. Оваа сезона буквално никаков придонес не даде, тие голови и асистенции јас не ги видов, особено не редовно како што викаш. Кога еден Гаго успеа да асистира повеќе, што повеќе да се каже.

Пепе игра DM за Португалија последните две утакмици, така да може да игра на повеќе позиции. А Снајдер по дефиниција е играч за секое место во средина, како што е Ошеј во одбрана. Тоа што не играл каде што него му одговара не е оправдување.
Второ, Рамос е далеку подобар како десен бек, дај не заебавајте! По што заклучивте дека е подобар како централен? По тоа што Роналдињо го правеше мајмун? Неможе да се заклучи кога играше само 4-5 утакмици преку сила како централен. Што е до мене 20 мил + Снајдер се ПРЕМНОГУ за Маикон, колку и да е добар Маикон.
Роналдињо го правеше и Тери мајмун, зар треба да не игра повеќе ?
Ако збориме така, што му правеше Анри на последнава утакмица со Барса, кога два гола по негова грешка паднаа.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Епа тука лежи одговорот. Рамос како страничен бек закаснуваше на офсајд замките, а можем да замислим што ќе биде ако игра централен. Тешко нас ако продолжи со такви грешки!

П.С...еве според тебе, не се многу Снајдер + 20 мил за Маикон?

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Средина момци, стабилност на средина мора да биде приоритет за овој тим, Рамос е така добар дефанзивец што кај и да го ставиш во задната линија ќе пружа во најмала рака солидна партија, додека во врвна форма Рамос > Маикон и Дани Алвес. Стојам на ова цврсто.

Зарам одбраната на Барселона беше којзнае што сезонава? Не, кога успеваа со Касерес и Абидал во одбрана да не примат гол благодарение на страшната контрола на топка која ја имаат, може да замислите што ќе се случи кога Пепе и Рамос би имале таква средина пред нив, кај нас сирење е е тој дел од теренот, ова е особено забележливо по отсуството на М. Диара, со 1 пас се стига на 20 метри од голот, контри, полуконтри не убиваа, колку сака нека биде добар дефнзивецот, секако ќе губи дуели.

Сеедно ми е дали Рамос ќе остане десно или ќе игра централно, ако не сме го направиле она што го спомнав погоре, пак ќе биде истата прикаска. Иако мислам дека читав изјава на Пелегрини каде вели дека го гледа Рамос како десен бек, ама не сум сигурен за ова, може и да грешам.

И се надевам дека не е точно она за Форлан, односно дека Перез го користи само да покаже дека не е по секоја цена очаен за Виља, ако е така, добро прави.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Епа тука лежи одговорот. Рамос како страничен бек закаснуваше на офсајд замките, а можем да замислим што ќе биде ако игра централен. Тешко нас ако продолжи со такви грешки!

П.С...еве според тебе, не се многу Снајдер + 20 мил за Маикон?
15+Снајдер, и онака не го забележувам многу па ќе ми биде исто ко да сме дале 15 милиони за Маикон.

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Момци абе засилувате среден ред и напад, но што со одбраната?

Ако не се лажам 1 стопер нема да ви дојде лошо ?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Момци абе засилувате среден ред и напад, но што со одбраната?

Ако не се лажам 1 стопер нема да ви дојде лошо ?
Има време, не е ни почнат трансфер периодот.

Florentino Pérez ofrece 25 millones, además de Negredo. Sin embargo el presidente del Valencia, Manuel Llorente tasa al jugador en 30 millones más el jugador blanco. Con las cosas así el Real Madrid abre las negociaciones con el Atlético de Madrid por Forlán y con el Olympic de Lión por Benzema.

Флоре нудел 25+Негредо, овој сакал 30. Ништо од Виља, или само трик е.

Бензема:pipi:

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
А зошто тогаш Марка правеше цели ревии Виља?
Тие не се ама ич несериозен весник за да тропаат глупости.
Искрено се надевам дека ова е само трик на Перез....Форлан ама ич не би се снашол во Реал...бар јас така мислам...

А ако го земат Бензема....гол ќе трчам по улици.:)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
А зошто тогаш Марка правеше цели ревии Виља?
Тие не се ама ич несериозен весник за да тропаат глупости.
Искрено се надевам дека ова е само трик на Перез....Форлан ама ич не би се снашол во Реал...бар јас така мислам...

А ако го земат Бензема....гол ќе трчам по улици.:)
За ако испадне нешто да можат да пишат дека они први објавиле, дебилна работа :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
А зошто па Маикон да го зимаат десен бек имаат најдобар на свет барем според мене?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Според тебе, Алвес и Маикон се далеку пред Рамос.
За сите коментирајте само за Алвес,тој мајнун нема поима од фудбал.На Рамос и Маикон може вода да им носи.И јас мислам дека ни треба добар централен(како Видич)одличен со глава и добар реализатор.Не знам зошто од увек Реал посветувал повеќе внимание на нападот.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Според МАРКА, прекин на преговорите за Виља, барале премногу пари, не се согласиле со 25+негдеро, и Перез се свртил кон Форлан.(значи најглуп потег, форлановци имаме во тимот со лопата да креваш).

Но...

според АС, Виља јасно дал до знаење дека сака да игра во Мадрид
Villa has already decided: "I just want to go to Madrid"

Можно да е и трик, пошто Валенсија може да попуштат поради притисокот на Виља, а да се љубоморни на новата швалерка на Перез, Форлан. :Р

Интересно е за што е моментално замрзнат трансферот на Виља.

While the request of Manuel Llorente is 30 million euros Negredo (which Madrid has valued at 18 million) giving a total of 48 million, Florentino has decided it will not raise or a euro more than 43 (25 Negredo more).

Madrid president established an initial 36 million euros, rose to 40 and then in a third attempt to close the transaction came to 43. Llorente now five million more calls for the sale of its player and understands that the Madrid president Che has no intention to close the transfer.

При телефонски разговор на Перез и Лоренте, Перезз кажал дека нема да дадат ни евро повеќе од 25 миљ + 18 миљ вредниот НЕгдедо. Лоренте барал 30, значи пречката се 5 миљони. Сами заклучете колку на Реал или Валенсија им се важни тие 5 миљони, која би била придобвиката да го имаш Виља минус тие 5 миљ, или да го имаш Форлан(30 год) + тие 5 миљ во касата.
Се работи за инает. Ако ни еден не попушти од нив нема да се реализира трансферот поради тие пет миљони. Али прашањето е кој ќе попушти, Лоренте е под притисок од САМИОТ ВИЉА. Ќе биде интересно викендов.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom