Фан Клуб: Победа - Прилеп

Член од
10 јули 2011
Мислења
385
Поени од реакции
205
Не сум од таквите не се секирај.

Член од
18 февруари 2009
Мислења
480
Поени од реакции
38
ako e taka bravo :)
--- надополнето: Jul 19, 2011 5:47 PM ---
oti ovde pojceto se strucnaci so samo jada trici a na profil slika mu stoj slika od nekojsi stranski klub

Член од
7 декември 2009
Мислења
138
Поени од реакции
40
Има моменти кога прав навивач си ако не одиш да навиваш. Јас сум за Победа ама не за Ацуле, како и скоро цел Прилеп! Живеевме за титула а тој ја намести првата средба во квалификации за лига на шампиони! Ама ај да се надеваме Победа да застани на нозе, како и да е!

Член од
18 февруари 2009
Мислења
480
Поени од реакции
38
ima nekoj raboti koj izgleda ne gi razbirate ste se zapnale vo acule acule i pak acule ajde bas da vidime cesnite od 11 ti do kaj ce statsa pozdrav ?

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
ДЕЛЕГАТОТ ДОЗВОЛИ ДВЕ ИЛЈАДИ, ВЛЕГОА 12 ИЛЈАДИ НАВИВАЧИ
Сите добро го паметат гостувањето на италијанската Перуџа кај Победа, летото 1999, на реванш од Интертото, но само дел знаат што се случуваше дента пред мечот. Гостите инсистираа на прописите, на трибини без седишта да се дозволи само 20 отсто од капацитетот. Стадионот во Прилеп, без малата трибина, бил пријавен за 10 илјади и на таков спектакл требаше да има најмногу две илјади гледачи. Судиите Португалци, а особено делегатот Бугарин не попуштаа. Во хотел “Липа” беше мачна расправа со преведувачи и долги убедувања како во Обединети нации. Ништо не се реши и на стадионот. Два часа до мечот делегатот стои на своето. Некој го повика да погледне одозгора на кај улицата. Гледа реки народ. Го предупредуваат на нереди и “крш”, ако се затворат портите. Дали се сожалил од некој старец кој му рекол “да го видам полн стадионов пред умирање”, дали некој му тутнал нешто в џеб, не е битно, но се направи на Тошо и замижа кога големата трибина се преполни со над 12 илјади навивачи. За Победа 0-0 извлекоа: Груевски, П. Ристевски, Николаевски, Димитриевиќ, Стојковиќ, М. Стојкоски (Петров - Грозданов), Г. Лазаревски, Каранфилоски, Жилсон, (Т. Наумоски), Н. Здравески, Главевски.

Се би дал ова барем еднаш да го доживеам :)
Не играше на овој меч и Оливеира?
Бев на утакмицата,се мислам дека Оливеира играше...
Ај нека ме потсети некој....
Тогаш парче праеја Оливеира и Жилсон во тандем....
Првите Бразилци шо заиграле во нашата лига...
Како и да е,утакмицата со Перуџа беше вистински спектакл....
Добри времиња.....

Член од
7 декември 2009
Мислења
138
Поени од реакции
40
ima nekoj raboti koj izgleda ne gi razbirate ste se zapnale vo acule acule i pak acule ajde bas da vidime cesnite od 11 ti do kaj ce statsa pozdrav ?
Никој не спомна за чесните од 11-ти, напротив тие уште долго немаше да се раздела од Победа и Ацуле ако не беше суспензијата за Победа и Ацуле. И незнам зошто го браниш кога заради него се откажаја сите навивачи и целата публика! Срамота! Навистина навивачките групи насекаде се паднати, ама ова шо се случи со мајмуни никаде го нема!
--- надополнето: Jul 20, 2011 5:29 PM ---
Не играше на овој меч и Оливеира?
Бев на утакмицата,се мислам дека Оливеира играше...
Ај нека ме потсети некој....
Тогаш парче праеја Оливеира и Жилсон во тандем....
Првите Бразилци шо заиграле во нашата лига...
Како и да е,утакмицата со Перуџа беше вистински спектакл....
Добри времиња.....
Оливеира не играше против Перуџа а Жилсон да. Тогаш во напад беше и Дејви Главески кој имаше одлична шанса за гол излезе сам пред голманот ама беше повлечен за дрес, чист црвен ама не беше санкционирано! Оливеира колку шо памтам појде во Турција летото и за брзо се врати пак во Победа!

Член од
10 јули 2011
Мислења
385
Поени од реакции
205
Според мене Мајмуни направија грешка што се повлекоја и на некој начин ја изгубија битката со Ацуле, ама ајде то во ред. Неможам да сватам зошто се повлекоја и од ракометот барем тука да беа колку, толку активни немаше сега ваква да биди состојбата (мизерна). Сега ние помладите нема од кого да учиме и сме....тапа. Шо се однесува до 11-ти можи да стани прв клуб на Прилеп, ако Победа не се врати за брзо.

Член од
7 декември 2009
Мислења
138
Поени од реакции
40
Победа-Перуџа.jpg
Победа-Перуџа
горе:Мантата, Лазаревски, Каранфилоски, Стојковиќ, Здравески, Грујоски
долу:Главески, Жилсон, Ристески, Димитриевиќ, Николаески
Публика имаше не 12 000 туку 15 000 продадени карти а неофицијално на стадион вкупно 18 000, немаше игла кај да се фрли! Штета шо камерата за пренос беше поставена на големата трибина!

Член од
10 јули 2011
Мислења
385
Поени од реакции
205
Тиквеш-Победа 1 коло.Мора да се оди Кавадарци ајдее.... :)

Член од
7 декември 2009
Мислења
138
Поени од реакции
40
Ајде аирлија! Кавадарци секогаш било тешко гостувајне за Победа а овај пат че биди уште потешко, Тиквеш има добар тим барем за втора лига!

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
па заради ацуле и тие од витаминка и сите спонзоруи избегаа од победа!!! кажи ми ти мене сега како некој да го сака ацуле???

Член од
18 февруари 2009
Мислења
480
Поени од реакции
38
N.K. MAJMUNI POSLEDEN OTVOREN SOSTANOK NA 27.07.2011 VO 20CASOT VO MESNA VISNE PRED POCETOKOT NA NOVATA SEZONA TEMI NA RAZGOVOR KE BIDAT NATPREVARITE : POBEDA - TURNOVO KUP 16 FINALE 10.08.2011
TIKVES - POBEDA 07.08.2011 PRVO KOLO GOSTUVAJNE
I ANTI SKOPJE PARTY : 31.07.2011 MIRAVCI-11TI OKTOMVRI 16 h !!! M/97
PRISUSTVOTO E ZADOLZITELNO ZA SITE SO CEL DA SE SLUSNAT SITE MISLEJNA I DA SE IZBERI NAJDOBRA OPCIJA ZA PONATAMOSNO DEJSTVO NA GRUPAYA ..ZNAMIJNA ...KOREOGRAFII...AKCII !

Kajgana Shop

На врв Bottom