Фан Клуб: Пелистер

Член од
30 август 2012
Мислења
3.591
Поени од реакции
6.292
Ne ich rabotata dali e Miki ili Mirko tuku e so lazat i se krijat kako picki nikoj za nisto ne odgovara edinstven reprezentativec za U19 a posledno U21 go igras godina I pol prva postava bez dogovor ,isto ko sega rakometo to Samoil da e bez sogovor i zamini kaj rivalite
Nekoj rece so pokazal abe ete nisto ne pokaza vistina losa Statistik i sebicenje no so pokazaa drugite igraci sakate so ime prezime a site imaat pogolemi dogovori
Treta rabota velat ke prodavame prajme igraci za na prviot da ne mozat da go dogvorat i mu zamini ,so prajme pokje muabet duri pederski vcera skrisum go objavuvaat a pred tri meseci trista slikanja bitolski deca ,skolata pa reprezentativci sega site kako picki skrieni abe ako ne cini ne go igraj pusti go nekade po selata a ne da go igras prva postava za posle bez pari da ti zamini koj degeni be za svinska picka ne gi biva zanes i poezija kolku samo ne znaat ne se svesni !
Aj da vidime na Leto ko ke zamini i Andrej so muabet ke prajte deka i toj ne cinese ,deka sakase morase da si odi ,da povtoram ne e rabotata za Miki tuku so ne znaat kaj teraat od upravata sekoj preoden rok bez nikakva odgovornost !

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Значи скроз си во право .
Едно е колку се неговите квалитети моментално ко за фудбалер од 21 година, а друго е шо "легендите" го учеа фудбал со аматерски договор. Ретко неписмени "легенди " ако си решил некој да го учиш нешта што се учат на 12 години оти има физички предиспозиции барем таа жртва врзиго со професионал договор , ако не како шо кажа пушти го по селата .
п.с. Инаку за Андреј голманот нема збор детето за негови години и наша лига е во топ 10 играчи во лигата и не се сложвам дека само од средина напред има пари .

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.879
kako tocno funkcionira ova? mozi da ima amaterski igraci vo prva liga? kolku dolgo mozi taka bez potpis da igra vo pelister primer?
nema vremensko ogranicuvanje, moze teoreticno cela kariera da se vodi kako amater. taka e i vo mnogu drugi drzavi koi fudbalski se pred nas.

И ти не зезај сега , допрва на 21 година ќе треба да се работи со него . Шо да се работи кога треба пас да дај , кога треба да ја одложи топката .
Нерви искинав со него , поарно шо си оди, барем знајме дека немаме "талентиран играч" кој и покрај сите мани го учеа да игра фудбал во Пелистер и му даваа незаслужена минутажа и на крај да му замини.
za zal vo makedonija poveketo i na 20 godini se totalno nezdreli fudbaleri. katastrofalno se raboti kaj nas koga e vo prasanje razvoj na fudbaler. ne e makedonija anglija, italija ili germanija pa da imas milion ljuge vo klubot koi postojano se zamaraat so razvojot na nivnite fudbaleri. kaj nas najnormalno e vo tek na edna polusezona mlad fudbaler da imal samo 15 do 60 minuti individualen razgovor. trenerite interes imaat samo za slednata utakmica, kako da ja zadrzat rabotata.

vidi, ne kazuvam deka tipot ke bide igraciste, realno ako nekoj nema vo glavata i prirodno nema fudbalska inteligencija togas tesko ke napravi nesto, ama definitivno ne e ni priblizno raboteno kako sto bi bilo mozno. no toj problem go imaat recisi site nasi klubovi.

Samo edno me interesira koj ima napraeno izlezen transfer od makedonskata liga(ne zboram za trening kompenzacija , i to ne go plakat ) a e domasen igrac i da ne e od rabotnicki ? Ako ima kolku se vkupno takvi dosega i kolku se vkupno vo edna sezona/godina ?
Najako e so klubojte vo bitola so ne smej da se kiksni , mora se da se pobedi , mora da se pogodat site transferi ,ne cinat treneri, igraci , pa se kara odma od publika se barat smeni/otstavki, ako ni budzet ni infrastruktura nemame za da ocekuvame takvi raboti , samo za rk se e oprosteno
brera ima nekolku prodadeno, samo minatoto leto alcevski za 110.000€ i trajkov za 300.000€, a imaa slicna ponuda za martin gjorgievski i nesto positni za jankulov.

edna glavna pricina zosto bas rabotnicki i brera cesto prodavaat iako nemaat golemi budgeti e sto se otvoreni da nosat mladi od drugi mesta. tie ako vidat potencijal ke organiziraat preselba na deteto i se drugo potrebno. tuka e golemata razlika so pelister ili i eden tikves, voglavno opstinskite klubovi. na takvi klubovi nekoj da im predlozi 18 godisno talentirano dete za plata od 350€ tie ke kazat deka treba i kirija bidejki nema da bide kaj roditelite. i za da zastedat smestaj forsiraat pomalku talentirani lokalni deca i posle se cudat sto ne mozat da prodadat igrac. ako sepak nekogas nosat nekoj od podaleku togas cesto e zaradi vrski.

Последно уредено:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.395
Поени од реакции
8.516
Koj igrac treba da e dojsen za da e pogodeno so ovoj budzet ? Pak ne mi kazavte za izlezni transferi i drugoto so prasav pogore, samo to so vi odgovara kazvate kako vestite ste selektivno se kazva i se nosi topkata na edna strana . Za borcojte so gi ostavaja tie porano so gi kazvate deka bilo poarno a nekoj drug da mu gi cisti nisto i za to . I jas ke nacukam borcoj pa ke dojsime so sakate i posle ke se borci kako vardar na 5 milioni . So ako igraja evropa , prodaja nesto (tie evropa igraja igrac ne prodaja , od mk liga ke dojdel.nekoj ke gleda i ke kupel igrac) ?baza napraja ? Ete i ovie neznat , koj znaj ? Koja e garancijata deka ke e poarno so drug ako ne se ovie ?
Кој играч прашуваш па некој ко Егри и Мирко оти нема чоек ѓо се збуни за нив од ко дојдоа без да имаат минута изиграно а сите други се менливи за трансферите ти кажа nsan но исто можи да се спомени за добри трансфери и на странци пример лани Марушич од Воска зедоа скоро 400 пред тоа исто Шкпи зеде за Фреди толку за Дарбое 500 итн... Работата беше шо ние ниту странец годиме ниту со децата како шо треба работиме оти не земаме таленти од Охрид,Ресен,Прилеп ,Струга праен е муабето нејсе ме нервира шо го земаме русниот и јапонецот мачки во вреќа ко за плус сто двеста евра можеше да ги земи Швајц, Даре шо ти знам Каланот инаку играчи има и тоа како добри во другите екипи секоја екипа има по три четири играчи шо прат разлика и такви ни требаат а не вака некој шо изиграл 15 минути во прва лига(јапонецот) а другиот(русниот) абер немаме шо играч не сакам да го кудам не јаван коњ нема шо да го збораме за тоа реков имаше ,има играчи шо вредат и треба да се донесат а не да си прај забава и експерименти спортскиот директор се мислев дека по глупите трансфери на Тиквеш ние шо да напрајме ќе бидиме поарни арно ама сега за сега ги надминавме пуштивме пет а зедовме двајца по пола ко сум за кај играчите реков Мато,Ивковиќ и Ѓорѓиевски, од Брера па Ѓорѓиевски ,Маронг, од силекс па мазари тие ѓупците од работнички и да не одам еден по еден клуб сите имаат играчи шо вредат и делат е такви брат ни требаат а не да земаме некој да ги пуштаме после пет месеци и плата да му даваме дури имаат договор

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.395
Поени од реакции
8.516
Го зедовме русниот па јапонецот на позајмица од Струга сега за сигурен опстанок најубо Омерагич да го земиме од Вардар да му вратиме за Мики шо ни го зедоа

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.879
Го зедовме русниот па јапонецот на позајмица од Струга сега за сигурен опстанок најубо Омерагич да го земиме од Вардар да му вратиме за Мики шо ни го зедоа

ne znam zosto si tolku kriticen sprema rusinot. ne sum go gledal, no negovoto CV izgleda dobro, ima veke nekoj period dobra statistika vo liga koja ne e poslaba od makedonskata. japonecot mene ne mi e mnogu po vkus, ama barem trca, raboti i igra na razni pozicii. so ogled na toa kakov sostav imate moze da vi bide korisen. vo sporedba so letnite stranski transferi ovie kade kade se podobri.

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
924
Поени од реакции
1.233
ne znam zosto si tolku kriticen sprema rusinot. ne sum go gledal, no negovoto CV izgleda dobro, ima veke nekoj period dobra statistika vo liga koja ne e poslaba od makedonskata. japonecot mene ne mi e mnogu po vkus, ama barem trca, raboti i igra na razni pozicii. so ogled na toa kakov sostav imate moze da vi bide korisen. vo sporedba so letnite stranski transferi ovie kade kade se podobri.
Двата во споредба колку појќе ќе го коштаат Пелистер од Мики (пример), треба да го напрат она Гудиаби шо го напрај пред неколку сезони, кога сам ја изгази лигата, а овие двата нека да напрат такво нешто, дајбоже да ме демантираат. Да се навратиме на муабетот за Лукас? или за Катаниќ? Или за Фернандињо? За Масевски? За кој сакаш, сите овие биле од страна, за кои на старт од авионска карта, виза, престој, јадење коштаат повеќе од било кој 'наш" или пак некој проверен.

Го имавме Нуман Ајети во Новаци, клубот не го побара, замина во Шкупи, 17-18 години е, го имавме Мики, управата директно или индиректно го избрка, ама зато наводно ќе го плаќаме рибарот Катаниќ до крај на сезона. Колку изигра? Колку напрај? Наводно бил дебело платен кај е престојот и јадењето. Да, точно, дека и Калановски или Швајц ако го земиш ќе треба да плаќаш престој и јадење ама се проверени, ја знат лигата и одлично му лежи,а овие? Ќе извадам листа и ќе ја пуштам денес/утре колку играчи и тренери донесе ова управа и колку од нив денес се во клубот.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.879
Двата во споредба колку појќе ќе го коштаат Пелистер од Мики (пример), треба да го напрат она Гудиаби шо го напрај пред неколку сезони, кога сам ја изгази лигата, а овие двата нека да напрат такво нешто, дајбоже да ме демантираат. Да се навратиме на муабетот за Лукас? или за Катаниќ? Или за Фернандињо? За Масевски? За кој сакаш, сите овие биле од страна, за кои на старт од авионска карта, виза, престој, јадење коштаат повеќе од било кој 'наш" или пак некој проверен.

Го имавме Нуман Ајети во Новаци, клубот не го побара, замина во Шкупи, 17-18 години е, го имавме Мики, управата директно или индиректно го избрка, ама зато наводно ќе го плаќаме рибарот Катаниќ до крај на сезона. Колку изигра? Колку напрај? Наводно бил дебело платен кај е престојот и јадењето. Да, точно, дека и Калановски или Швајц ако го земиш ќе треба да плаќаш престој и јадење ама се проверени, ја знат лигата и одлично му лежи,а овие? Ќе извадам листа и ќе ја пуштам денес/утре колку играчи и тренери донесе ова управа и колку од нив денес се во клубот.
ne ja branev upravata, imaat mnogu utki, muabetot mi e samo deka vo sporedba so strancite od letoto ovie izgledaat daleku ponadezni. a za toa kolku se skapi, jbg, stranci so kolku tolku solidno CV se skapi. evtini voobicno se egzoti, a za takvi da pogodis potreben e dobar skauting.

Член од
21 јули 2022
Мислења
83
Поени од реакции
86
ne ja branev upravata, imaat mnogu utki, muabetot mi e samo deka vo sporedba so strancite od letoto ovie izgledaat daleku ponadezni. a za toa kolku se skapi, jbg, stranci so kolku tolku solidno CV se skapi. evtini voobicno se egzoti, a za takvi da pogodis potreben e dobar skauting.
По после ТРИ ГОДИНИ на платен список и јас ќе погодам еднаш/двапати ОК/нормални засилувања :pos: пази, не зборваме за страшно добри туку мех.. некој си таму шо не играле од кај шо имаат дојдено ама ние сме ФК Пелистер Хуманитарна Акција на собирање на играчи од секаде знаејќи дека ризикот е 90% голем дека е промашај а тука дури на формуот сите предвидовме и за Лукас, и за Катаниќ, и за Масевски, и за Боби, и за сите други шо дојдоја и шо не мрднаја ни со гол ни со асистенција ни со добра игра, само Вилдан гледам изгледа уште е тука и то со ништо игра цела полусезона па дури и во втора лига кога ни дојде. Значи ние знајме од старт дека е се промашено ама важно дозволено му е на спортскио да си игра со трансферите и со клубо и со то шо очигледно појма и осет нема за играчи штом три години ништо салам освен битолчани не донесе!!!!
Зато скроз се согласвам со Декси и Горан!!! Кај е одговорноста за сите промашени а дебело платени засилувања шо не ни играја ниту приближно како тие шо ни се од Македонија а се помалку платени од тие фамозни странци дојдени од свирипи*ино со никаква форма или никаква минутажа од кај шо идат. Битно пари да фрчат за плати, кирии, храна, документи и уште 300 чуда. Се додека таму нема смена на тој шо ги носи тие фамозни странци и сите промашени засилувања веќе три години ние ќе носиме нон стоп вакви очоболој. НАСИЛА УБАЈНА НЕ БИДВА.

Последно уредено:
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.333
Поени од реакции
7.083
покрај плата и услови за да донесиш играчи треба да им претставиш и ПРОЕКТ каде цели клубот за претстојната сезона,целта беше опстанокот........кој мислевте дека ќе ви дојди во остварување на таква амбиција освен битолчаните и ете прилепчаните??

никаква утка нема досега,целта беше опстанок во оваа сезона,како и подобра работа со младите категории како и обнова на стадионот......со какво темпо оди сето тоа е прашање ,ама дека има напредок насекаде - има

освен за странските засилувања кои се покажаа тежок дебакл,за другите работи се редат коцките полека

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.395
Поени од реакции
8.516
покрај плата и услови за да донесиш играчи треба да им претставиш и ПРОЕКТ каде цели клубот за претстојната сезона,целта беше опстанокот........кој мислевте дека ќе ви дојди во остварување на таква амбиција освен битолчаните и ете прилепчаните??

никаква утка нема досега,целта беше опстанок во оваа сезона,како и подобра работа со младите категории како и обнова на стадионот......со какво темпо оди сето тоа е прашање ,ама дека има напредок насекаде - има

освен за странските засилувања кои се покажаа тежок дебакл,за другите работи се редат коцките полека
Ти брат илинне гледаш убо или нешто не разбираш да речиш дека немаат утка освен страниците не знам шонда ти речам
Прво викаш проект па кој треба да презентира проект јас, ти или управата шо пред две години се рече и вети Митко арно ама ништо не напрај освен шо после една година клубот преку партија се врати во прва лига тие ништо не направија !
Како не нема утка ко немаме терен имаш представа каков е Кравари теренот а какаов е во Поешево а за стадионот овие врска немаат оти ако се прашуваат тие немаше ништо да биди значи не мешајте баби и жаби управата има по малку врска од тебе и од мене во стадионот тоа е работа на општината плус претходно ффм шо кладе рака
Нема утка освен странците за кој странци збораме за наши играчи ,многу брзо заборавате збораме летото дојдоа 11 а пуштаме 6 тоа поќе од пола промашени шо значи три странци и три наши играчи сакаш да одиме уназад тогаш не беа странци оти бевме 2лига само наши играчи промашувавме па преку 55 фудбалери поминаа за по малку од две години и никој мува не го лази односно да бидиме на чисто за тоа е крив само Ванчо Мицевски и Митко Стојковски шо му дава таква слобода да се глупира скопјанецот арно ама начекаа село без кучиња општински пари ќе си прат забава и експерименти инаку да беа нивни пари не знам дали немаше да ги боли и да лета со се партали тој спортскиот
За младите категории е уште рано да се кажи најважни ќе бидат резултатите сега се одобрени од порано но и таму не е мерило оти некој играа со деца по мали во категориите во секој случај е подобрено иако земат пари многу за турнири за опрема а треба да напрат да биди без пари за деца да има стипендии да има интернат да соберат од душите градој да има барем уште еден терен оти е само еден за сите школи и клубој за судирот на интереси нема да зборам ако има резултати и пред се репрезентативци оти така се крева клубот и плус ваучерот арно ама овие легендите после ќе го дат без пари во Вардар
Да резимирам ништо не е подобрено од порано или ако е тоа е многу малку од шо треба најважно да кажат колку го имаат зголемено борчот рековме за репрезентативци не прат и ако го напрат последно ќе го избркаат за џабе за Европа продажба на играчи ич да не прајме муабет то е научна фантастика шо значи не ги бива ,не знаат а како и да неќат не се замараат како со сила некој од пратија да ги тера со гледа управата бизнисот приватен шо го имаат тука се курташак дојдени во клубот за пуфки продавање не можи бе клуб да тие рекреативна на скратено работно време некоја работа
За овај преоден рок реков барем од салам клубој ќе земат на позајмици ќе се јават кај шо играле порано арно ама и тоа не го напраја рековме десет денари од страна не донесоја со проектот а шо рече кој че дава пари за опстанок сите сакаат Европа и повраток на парите па и реклама а не играње по селата во маркетингот можеше и требаше многу повеќе но и за то треба да се плати а тие секаде гледаат да поминат на умрено и без пари само не ми е јасно каде ги трошат парите освен за пропаднати трансфери треба една салам ревизија да се напрај пред се за борчот да се види и конечно клај клубот на продажба оти вака само тапкаме во место

P.S.Aj играчи шо не можат да најдат уште немаат пријателски договорено освен една со Земун шо прајме поќе муабет а ги знајме од порано брендиран автобус,фаншоп,реклами на стадион на дресот да не се повторуваме се исти приказни дваесет и кусур години а ние од факинг детонит отпаднавме во купот и тоа на сред Битола

Последно уредено:
Член од
2 август 2011
Мислења
1.258
Поени од реакции
1.647
Двата во споредба колку појќе ќе го коштаат Пелистер од Мики (пример),
Доста бе со тој Мики, претера веќе. Читам вчера на истаграм шо имаш напишано и се чудам што сакаше да кажиш, само глупости шпекулации и дезинформации. Да не требаше Мики да го врзат со лисици да игра во ПЕЛИСТЕР, играч кој според тебе одбил толку многу понуди за на крај во вардар да оди поќе не треба да му се спомни името во ист контекст со ПЕЛИСТЕР.

Член од
21 јули 2022
Мислења
83
Поени од реакции
86
Точно дека напредок има. Ама “освен за странските засилувања”? :pos: Сакаш да кажиш дека то шо фрлат на пример 100,000€ од вкупнио буџет на клубо (кој е мал) по досега промашените и по идните СИТЕ промашени странци само од оваа сезона е само дебакл кој треба да помине туку-така? Па за то треба одговорност а не само да се тешиме оти ете ок сме се бориме солидно за опстанок Македонците ги погодивме. :pos:Зборваме за еден куп пари бе луѓе. Еден куп пари за кој некој си таму претпоставен кој шо е за тие трансфери сите ги промашил ем играчите ем парите ги сје*ал ама мува не го лази ниту него ниту на тој шо го има клаено таму. И да, точно е, секој клуб прај грешки во трансфери и засилувања ама зато секој клуб знај да го смени човекот кој ги прај тие грешки и кој го ремети буџетот за без везе и гледаат да не се повторват тие работи. А кај нас три години село без куче и истите луѓе со истите грешки на истите функции.

Мене лично ми е супер каде сме на табелата без разлика шо од сите три мак лиги 1ва, 2ра и 3та најлош фудбал игравме. Ама факти си се факти. Имаме 19 бодој а можеше дури и поќе госпо знај само како. Нема збор за то. И доста веќе со тоа ама влеговме прва лига а 1,000,000 евра и две години низ селата додека да влезиме. Детонит попрво ќе влезеа пред нас шо постојат од вчера.

Не заборавај дека после првата полусезона и после 18 одиграни утакмици ниту еден и то не само од странците туку и од тие од Македонија шо ги прибравме отпадоците на еден начин и тие странци, не дадоа ни 10% резултат. Од отепано до по отепано. Битолчани кои гарант и помалце платени од овие сите ја завршија цела работа.
Воска со сличен буџет имаа 100 пати подобра екипа и игра.

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
924
Поени од реакции
1.233
Доста бе со тој Мики, претера веќе. Читам вчера на истаграм шо имаш напишано и се чудам што сакаше да кажиш, само глупости шпекулации и дезинформации. Да не требаше Мики да го врзат со лисици да игра во ПЕЛИСТЕР, играч кој според тебе одбил толку многу понуди за на крај во вардар да оди поќе не треба да му се спомни името во ист контекст со ПЕЛИСТЕР.
Прочитај појќе пати, можи ќе разбериш. Ама испран ум, тешко да разбери така да...

Член од
2 август 2011
Мислења
1.258
Поени од реакции
1.647
Прочитај појќе пати, можи ќе разбериш. Ама испран ум, тешко да разбери така да...
Соберисе малку она што го имаш напишано уште 1М пати да го прочиташ џабе е сакам кажам незнам речам е работата прав лешинар си.

Член од
23 април 2022
Мислења
471
Поени од реакции
2.359
Во Ѓуриќ добивте играчиште и многу позитивен карактер кого Срле многу го почитува и цени

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom