Малку ОФФ-топик..се надевам нема да земерите ама ептен се изнервирав...
Пуштам вчера на Тера вести ,и шо ќе видам...:ija:
Свечено пуштање во употреба на новиот реновиран помошен стадион(некогашното Ќумурно игралиште)по неколку години градба,и многу одложувања...
Ај шо го направија-по толку години работа,и неколку одложувања поради ПРЕВИДИ со дренажата ,за то шо се направи нешто ново РЕСПЕКТ ....
Само да видиме сеа кој се ќе тренира таму-да не го дадат под концесија на некој "вљубеник"во фудбалот....(мислам Ѓорги Христов го имаше земено порано)..:kesa:
Треба да тренираат децата на ФК Пелистер,не да ги кршат нозете на НЕРАМНИНИТЕ на другите два помошни терени...мизерни услови имаат децата,а постигнуваат врвни резултати....
Туку не е важно то....поентата на постов ми е...
Гледам изјава дава градоначалникот на Општина Битола,градскиот татко,познат во Македонската јавност под алијасот Двојче....:je:
И ја слушам изјавата и не можев да се изначудам шо кажа Двојче:kajg:
Насмеан до УШИ почна да "рецитира"....:xmas1:
Вика ГО ИСПОЛНИВ ВЕТУВАЊЕТО дека ќе направиме стадион на кој ЌЕ ТРЕНИРААТ ШАМПИОНИ,и вика убеден сум дека во иднина Битола ќе има МНОГУ ШАМПИОНИ во сите спортови
Да беше уште во театарот Двојче,ќе се изнашлукав....:shok:
Вистинска ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА
jea:
Ми идеше да го акнам телевизоро,ама се сожалив зошто е нов,и тој не ми е крив
Какви шампиони бе Двојче??Какви бакрачи?
Шо направи ти како градоначланик на градот за спортот,за екипите,за да бидат конкурентни?За шампиони да на праиме муабет.....
Тој не мрдна со ПРСТ за стадионот и за салата-а овде ни ПРОДАВА ПУФКИ,исполнил некое "ветување" за некаков помошен терен,кој сигурен сум дека ФК Пелистер нема ни да го користи...
Како нема срам да излегува во јавност и да кажува вакви работи кои се граничат со НАУЧНА ФАНТАСТИКА ??:nerv:
Или зошто премиерот беше тука да фрли некоја лопата,па ај да се пофали Двојче наш,а со прст не мрдна....:kesa:
Да не се изрезили пред лидерот...:kesa:
Исто се појави и за "отворањето на новата сала"пред 1 година,се изнпаприкажа приказни за мали дечиња:blabla:видовме шо се случи со салата:pop:...
Значи чудо нешто се политичарите....:mist:
Битола уште долго време нема да има гордост да се пофали со еден шампион,не додека е ваков третманот на ГРАДОТ и на фирмите кон клубовите..
А најголема вина шо нема услови за тренирање и развој на спортот во градот ја има токму ОПШТИНАТА.зошто со прст не мрдна за стадионот,за салата....а и не направи поволна клима за спонзорите да влезат со свој капитал во екипите...а имаше неколку обиди за влегување на фирми во екипите,ама добија блокада од градските татковци...
:banned: