Фан Клуб: Пелистер

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
недеља, 27. јун 2010.
Navivacite luti, upravata nosi zasiluvanja
Startot na podgotovkite bez novi iminja i jasen proekt gi razluti navivacite na Pelister, koi ne se soglasuvat so ona sto go ocekuva klubot vo idnina. Veke tri dena glavno mladi fudbaleri treniraat pod Tumbe kafe i ekipata za novata sezona e vo izrabotka. Plata koja se najavuva tri nedeli se uste ne legnala vo djebovite na fudbalerite, a postojanoto odolgovlekuvanje gi pravi fudbalerite nervozni. Denes pretsedatelot Atanasov doaga vo Bitola i vodi so sebe dve zasiluvanja, koi vednas ke mu se stavat na raspolaganje na trenerot Ljamcevski.
“Potpisavme dogovor so 4 mladi fudbaleri, od koi dvajca vednas ke se stavat vo trenazen proces. Se raboti za mladiot golman Nikola Angelkovski koj branese vo Lokomotiva, a e del od skolata na Vardar i za Bojan Georgievski isto taka defanzivec od Vardar. Pelister potpisa dogovori i so mladiot defanzivec Trajce Stojkovski i so Mensur Idrizi koj doaga od Sloga. Dvajcata ke se priklucat na podgotovkite na ekipata od 5 juli vo Ohrid. Idrizi e povreden ja sledi svojata terapija i za pocetokot na sezonata ke bide fit. Isto taka golamnot Igor Pavlovic, fudbalerot za vrska Nemanja Bradonjic i napagacot Lazar Iliev kako i minatata prolet ke gi branat boite na nasiot klub” optimistiki zvucese pretsedatelot koj e na udar na bitolskata javnost.
Atanasov vetuva uste nekolku zasiluvanja, no najnapred site vo Bitola go ocekuvaat negoviot proekt i moznosta da vodi silen i kompetitiven Pelister vo noviot sampionat. Pelister go napustija Kire Ristevski, koj otide vo albanskiot Elbasan, Blagojce Ljamcevski vo Metalurg, Toni Veljanovski vo Napredok i Goran Gancev vo Zeleznicar. Spored zborovite na Atanasov denovive treba da bide definiran preminot na Marjan Altiparmakovski vo Rijeka, od koj i klubot bi trebalo da profitira. Situacijata vo Pelister od den na den se menuva, pa slednata reakcija e kolku od vetuvanjata na upravata ke se realiziraat i najvazno vo koj rok toa ke se sluci.

Da vidime sega ste ke bidi ?ako ima nekoj nekakva informacija za ovie sega nasi igraci neka kazi slobodno sto igraci dali se dobri
Mora da mu se daj plata na igracite i da se kupat dvajca igracui vo sredinata i eden spic i toa salam nekoj ama najvazno e toa sto trenerot ostana ljamce sigurno dava nadez deka ke bide naesto od timot

--- надополнето ---

Од Пелистер заминаа неколкумина, но доаѓаат нови
27 JUNE 2010

Од Пелистер заминаа Благојче Љамчевски, Тони Велјановски, Горан Ганчев, Кире Ристевски, а на пат да заминат се Марјан Алтипармаковски и Николче Петковски, неколкумина ќе бидат отстапени на Охрид.
Од Пелистер најавуваат 5-6 засилувања кои оваа седмица треба да бидат под Тумбекафе.



Фудбалерите на Пелистер се наоѓаат во првата фаза на подготовките во кој се вклучени околу четириесетина фудбалери. Но според првите информации овој список ќе биде намален на 25 фудбалери.


-Според првите разговори со претседателот ќе има ревидирање на списокот на 25 фудбалери. Цела пролет работевме со педесетина фудбалери но беше напорно во секој поглед. Оптимален број на кој можеш да посветиш внимание е 25, се што е повеќе е товар на секој план. Мислам дека ќе направиме добар тим кој ќе може да одговори на задачите, вели тренерот на Пелистер, Науме Љамчевски.

Љамчевски останува тренер на Пелистер и оваа сезона, а за крајот на преговорите со тунискиот прволигаш вели:

-Од она што ми рекоа моите менаџери борбата биле помеѓу мене и германски тренер. Победило германското лоби, а јас останувам во Пелистер, а моите менаџери продолжуваат со нивната работа.

Екипата на Пелистер покрај Благојче Љамчевски, Ганчев, Алтипармаковски го напуштија и Кире Ристевски во Албанија и Тони Велјановски во Напредок од Кичево. На проба во Чешка е и Николче Петковски, кој деновиве треба да го дознае исходот од нив.

Неколкумина од Пелистер ќе треба да ја засилат екипата на второлигашот од Охрид, кој е “втора“ екипа на Пелистер. Кои се фудбалерите кои ќе бидат отстапени ќе се знае до недела.

“Пелистерци“ од недела веќе се на подготовки во Охрид, а за тоа како ќе се одвива оваа фаза Љамчевски вели:

-Имамве во план да бидеме во Струга, но екипите со кои контактиравме се во Охрид и повеќе сакаат да играа во Охрид, па се одлучивме и ние да бидеме таму. Нема да има никаков проблем околу тоа.

Znaci nisto ne dobivme na kvalitet samo zagubivme nekolku prvotimci a dobivame na mladopst mladi igraci koj ne se znae dali ke se vklopat vo noviot klub po se izgleda poleka pagaat maskite i vanco ke izleze samo ustte eden prevarant i nisto poveke ke renoviral stadionot pa soblekuvalnite pa ke pravel pomosni igralista pa ke zemal salam igraci dva trojca i so mladite nasi igraci ek pravele evropski Pelister ama ovie samo gledaat da prodadat nesto pa zatoa vtornik mladincite odat na turnir vo albanija da se sretnat so renomirani ekipi i da gi vidi nekoj menadzer pa ako ne kraj kraeva da sitnat nekoj vo albanija kako ristevski sto si zamina i sto e najtregicno od site sto do sega si zaminaa edno 7-8 racunajki od zimoska denar eban nema videno klubot i site zaminaa kako slobodni igraci ili bez nikakva osteta stara pesna sega za sega pa uste ako se nema plateno kotizacijata ke bidi kapak na se :nesvest:
 
Z

ziko bt

Гостин
Двајцата млади македонски репрезентативци, Маријан Алтипармаковски и Кире Ристовски, се' уште се во Битола иако за нив имаше најави дека кариерата ќе ја продолжат во странство - Алтипармаковски во Риека, а Ристевски во екипата на Елбасан.

Управата на клубот реши да ги ослободи и младите Стефан Магловски, Антонио Бујчевски и Сашо Вељановски. Пелистерци до први ќе работат во Битола а деновиве ќе биде позната новата дестинација каде планираат да престојуваат 10-ина дена од каде планираат да ги почнат и контролните средби.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Двајцата млади македонски репрезентативци, Маријан Алтипармаковски и Кире Ристовски, се' уште се во Битола иако за нив имаше најави дека кариерата ќе ја продолжат во странство - Алтипармаковски во Риека, а Ристевски во екипата на Елбасан.

Управата на клубот реши да ги ослободи и младите Стефан Магловски, Антонио Бујчевски и Сашо Вељановски. Пелистерци до први ќе работат во Битола а деновиве ќе биде позната новата дестинација каде планираат да престојуваат 10-ина дена од каде планираат да ги почнат и контролните средби.
Ziko od kaj tie ova ?
Stara informacija tie ristevski potpisa za elbasan !

Кире Ристевски презадоволен од ангажманот во Елбасан
27 JUNE 2010


Фудбалерот на Пелистер Кире Ристевски од понеделникот е и официјално член на фудбалскиот клуб од Елбасан.

Ристевски за викендов се врати во Битола, а според неговите зборови тој е презадоволен од тоа како поминале преговорите, а секако од крајниот исход.

-Се помина онака како и посакував, а посебно сум задоволен од тоа дека договорот го потпишав лично со градоначалникот на Елбасан, како претставник на фудбалскиот клуб. Ми приредија одличен прием во текот на преговорите и посебно сум задоволен од тоа. Морам да кажам дека овој сам без менаџери ја завршив работата, ни рече Ристевски викендов во Битола.

Во понеделникот Ристевски беше пречекан на албанската граница од страна на Управата.


Macata denovi ke proba za hrvatska da bega navodno se bilo dogovoreno

Maglovski ne trebase da se pusta toj e eden od najnadeznite igraci i kapiten bese na mladincite no vo minatata sezona ne dobivase sanasa inaku e odlicen istot taka i bujcevski ne deka bese nestio ama poarno toj da igrase kaj nas od kolku nekoj od strana da dojdi samo za pari i da ne igra za klubot so srce odnosno druga e igrata za maticniot klub od kolku za klub od strana

Ovie site trojca zaminaa vo ohrid ? ili samo se oslobodeni od kaj nas ?
 
Z

ziko bt

Гостин
ми се чини му дадоја документи да си одат кај шо сакат пошто овие нејкеле да одат на двојна во Охрид,а Магловски си бара документи оти лани ич не го играја и по заминвањето на Спировски па изгледа ке си ја бара среката на друго место и ништо чудно да успеј
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.248
Поени од реакции
19.478
Значи овие од Управата не се салам еј....:shok:
Значи какви одлуки носат то чудо нешто...:bip:
Да се пушти такво дете како Стефан Магловски-треба да си или ептен РЕТАРДИРАН или навистина да не го ПОЗНАВАШ фудбалот:tapp::tapp::tapp:
Детето има страшен талент-силен,со неверојатна техника,контрола на топка,јак шут-се шо треба да има еден среден играч-и овие го пуштија туку така,па Магловски е подобар и од Алтипармаковски,Брдаровски,Велјановски....зошто нив им е дадена толкава минутажа,а не на Магловски?
Тој шо го има гледано детево како игра знае за шо зборувам...
Ама изгледа Маглата нема врски во управата да го поттурни некој да се исфорсира во првиот тим,нешто шо го имаат наведните играчи погоре,-се додека е ваква селекцијата на играчите за првиот тим,Пелистер ќе биди на ова дереџе.....:toe:
Срамота,да ги испуштиш туку така неколку големи таленти на Битолскиот фудбал,деца кои можат да бидат иднина на Пелистер во наредните 10 години....:kesa:
Тешко на Пелистер со ваква управа:pop:
Управа која ги пушта за без пари најголемите таленти на Битолскиот фудбал,деца кои можат да бидат иднина на овој клуб,и зошто за да се ослободи простор да си форсираат нивни деца,да се носат некои анонимуси од играчи од другите клубови од Втора Лига...ех Управа,управа-алал нека ви е значи.....:tapp:
Читам ќе носеле некои играчи од Локомотива,некој од Вардар за кој прв пат слушам,којзнае дали и бил и на клупа на Вардар,некој Идризи од Слога...:tapp:
Каде бе?
Зарем тие играчи се поквалитетни од играчите кои заминаа,,,
+Ќе донесат сега некои третокласни Срби од некој третолигаш и ќе речат Пелистер е засилен,ќе се бориме за Европа...дрн дрн:music5:
Ништо не правиме и со оваа управа,таман се понадевавме дека работите ќе тргнат на подобро во клубот-ама изгледа џабе надежта,и овие се исти како нивните предходници....
Пак лажење пак познатите изјави на управата:,денес утре ќе има плата,почекајте,без гајле ќе биди...:kesa:
Со продавање и бркање на сопствениот кадар нема далеку да стигниме,треба да запамтат дека токму тие деца од Битола го одржаа клубот во живот овие години,а сега се бркаат за без пари и не им е дадена шанса,се со цел да се ослободи простор за некои третокласни играчи од второлигаши од Македoнија,и за некои Срби од некои селски клубови..:kesa:
 

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Ристовски презадоволен во Елбасан ???!!! ееееееееее,шо дочекавме,само се тони никако да се стабилизираат некои работи,шо луѓе живеат на овие простори ц ц ц ц ц

--- надополнето ---

веќе кога одат вака работите,најдобро е клубот да згасни и да не се мачиме сите веќе преку таквото ми дојде.....15 години да тони клубот кој БЕШЕ гордост на битолчани е катастрофа,голем резил за сите нас....
 

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.277
Поени од реакции
5.129
Pelister visi, zamina i kapitenot

Nikogas poneizvesno i poloso ne se cuvstvuvale site onie koi pri srce ja imaat zelenata boja. Pelister i natamu visi, bidejki se uste ne uplatil kotizacija za natprevaruvanje vo Prvata liga, a denes e posledniot den. Pretsedatelot Atanasov ostana nenadminat vo vetuvanja, no najverojatno neostvareni. Nitu jasen plan, nitu pari, nitu zasiluvanja vo Pelister pa poslednite treninzi (onie koi bea odrzani) minaa vo ocekuvanje na pozitivni vesti, koi nikako da pristignat. Vo takva atmosfera najtesko mu e na strucniot stab, koj ne znae na kogo moze da smeta i kako ke se podgotvuva ekipata za 1 avgust, koga pocnuva esenskiot del od sampionatot.
Od pred dva dena i kapitenot na Pelister Nikola Petkovski go napusti klubot i zamina na nekolku dnevna proba vo slovackiot vtoroligas Bodva od Moldova. Toj najdocna do sabota ke ja znae svojata idnina na koja gleda so optimizam: “ Odlicno gi minav prvite treninzi i kontrolniot natprevar i veruvam deka najdocna do sabota ke gi definiram site detali so ovoj klub. Odlicno se organizirani i toa vednas se zabelezuva. Veruvam deka ovoj klub moze da mi bide otskocna daska vo karerata” ni rece Petkovski, koj moze da bide cetvrtiot fudbaler na Pelister koj ke si zamine ova leto. Slovackiot tim raspolaga so site informacii za Petkovski, bidejki go sledel vo tekot na celata sezona, pocnuvajki od baraz mecot so Skendija minatoto leto. Petkovski moze da se pridodade na Ristevski, Gancev, Ljamcevski, koi pronajdoa novi klubovi i na Pavlovic, Bradonjic, Stefanovic i Doknic, koi ne se vo Bitola iako podgotovkite pocnaa pred pet dena. So ekipata ne treniraat nitu 5-6 fudbaleri na koi klubot ne smeta, a nitu Stefan Maglovski koj isto taka ne e na ista branova dolzina so aktuelanata uprava.
 
Z

ziko bt

Гостин
Ванчо разочара скроз,сеа ако имаме срека ке си плескаме дерби со Новаци па ако не трета лига и со Кравари ке биди интересно,околу играчите Брдаровски е пред потпис во Работнички
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.248
Поени од реакции
19.478
Ништо не бива од клубот...
И овај Ванчо е исти :bip: како и неговите предходници....
Само се критикува,само се ветува-се додека не се дојди на власт,после ги боли :bip: за клубот и ќе го раскрчмат тотално....
Да се пуштат(избркаат) децата на Пелистер.....Маглата,Бујчевски,Велјановски,Илче Петровски,+веќе заминатите Љамчевски,Ристевски,ете и Николче Петковски...ако се остварат најавите да си одат за ситна пара и Брдаровски,Алтипармаковски,Александар Велјановски,то ти е повеќе од еден цел тим кој можеше да биди костур на тимот во наредните 10 години......
И за шо се дадоа овие играчи?За некоја ситна пара:kesa:
И ќе се фалат ќе земеле засилувања,кој заслувања бе?
Од Локомотива,од Вардар некој анонимуси:tapp:
Го пуштија најдоброто од Битолската школа,за да земат некои играчи од втора лига:kesa:
Браво бе Ванчо:zver: .
Тешко на Пелистер со вакви луѓе...Не се води вака клуб...
Кај се тие фамозни Словенци кои беа најавувани?
Или не ги пуштија на граница?Ни Словенци има ни црни камења...
Овие се неколку луѓе собрани во клубот со цел да продадат шо е можно повеќе играчи по принципот ДАЈ ШТА ДАШ и да ги запалат патиките шо е можно подалеку:tapp:.
Е па им пукна филмот и на играчите,доста е лаги,ветувања,си го бараат чарето-ете активиран е штрајк,играчите еден по еден си заминуваат,ако се продолжи вака ќе останиме само со младинци-и тие неколку"ЗАСИЛУВАЊА"кои ќе ги донесат,и мачи се догодина за опстанок....:kesa:
Наместо да се задржи костурот на тимот,и со неколку засилувања да се атакува на врвот,ние ја растуривме екипата и уништивме се шо беше создадено лани.....
Спонзори нема ни за лек..инфраструктурата на стадионот и околу него е во АФРИЧКА состојба,подмладокот тренира во мизерни услови...а да е мизеријата поголема им земаат по 600,700 денари месечна членарина за тренирање,кај одат тие пари,и зошто не се подобрени условите на стадионот,то е добро прашање?
Ете имаше една афера со некоја турнеја на младиот тим во Албанија,турата чинела 70 евра-а овие на децата им земале по 120 евра.....:tapp::aplauz:
Браво и на децата ќарат пари...
Иза крај да не го тупиме многу 1000 пати се праени овие муабети-гледајте како едно село Турново се снајде,како си ја средија состојбата во клубот-и како треба да функционира еден клуб.....Секоја чест за луѓето значи,и за градот Струмица шо им излезе во пресрет..
Кај се тие,кај сме ние??/Не е тешко да се заклучи...
http://www.sport.com.mk/WBStorage/Files/2906-04.pdf
Гледајте и читајте во долниот дел на страницата,едно село најде 50 спонзори,а ние не можиме ни еден...
Е па не е до големината на градот-до луѓето шо го водат клубот е.....:tapp:
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.673
Поени од реакции
70.877
^^^
Чиста сметка, долга љубов. Си се прашал зашто Струмица не и помогне на беласица туку на Турново. Од иста причина поради која што во Скопје ја да формирам клуб ќе најдам побрзо спонзори отколку Вардар, од иста причина што и Новаци попрво ќе добие поддршка од спонзорите ширум Битола, отколку Пелистер. Блокирани сметки, многу апаши во нашите клубови. Нема спас ниту за вардар, ниту за Пелистер. Единствен спас е државата да ни ги прости долговите. А знаеш дека тоа е просто неверојатно :)
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Poleka no sigurno se sreduvaat rabotite vo klubot!

Вчера “пелистерци“ зедоа плата и ги продолжија подготовките
30 JUNE 2010

По еднодневниот прекин на подготовките фудбалерите на Пелистер вчера ги продолжија подготовките во Битола, а в недела заминуваат во Охрид.
Управата на Пелистер најави казни за сите фудбалери поради прекинување на тренажниот процес, за тренерите и фудбалерите.



Само еден ден траеше прекинот на работата на фудбалерите на Пелистер, кои од вчера повторно се во тренажен процес. Сите фудбалери вчера на своите сметки ја добија платата за месец мај и во 18 часот одржаа тренинг.







Претходно во Битола, пристигна престедателот на Пелистер, Ванчо Атанасов, кој откако им ја исплати платата на сите, одржа и состанок со фудбалерите соопштувајќи им ги плановите, прво за подготовките, а потоа и плановите за наредната сезона.

На тренинг се јавија сите фудбалери, а од денес треба да се појават и засилувањата кои треба да го засилат Пелистер во наредната сезона.

Фудбалерите на Пелистер во Битола ќе бидат до недела кога заминуваат за Охрид каде ќе одиграат неколку пријателски средби со екипи кои таму се наоѓаат на подготовки во Охрид и екипи кои се наоѓаат на подготовки тами и имаат термини за контролни натпревари.

Инаку, вчера претседателот на Пелистер, Ванчо Атанасов подели и две исписниси за млади фудбалери кои не сакаат својата кариера да ја продолжат во Пелистер, туку среќа си бараат во други клубови. Се работи за Магловски и Бујчевски, кои ги добија исписниците, кои им се издадени според новите прописи за премин од клуб во клуби, кои ги донесе Фудбалската федерација на Македонија.

Со ваквиот начин на работа, ФК Пелистер сака да ги запази сите барања на ФФМ се со цел да добие лиценца за натпреварување во Европските купови.
 

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
аман не ги казнувај децата,ко да нема кај да играат за без пари......СЕ е лага и ништо повеќе,само замачкување на дамката и продолжување на маките...
 
Z

ziko bt

Гостин
Битолчани чекаат засилувања од Нигерија

Нигеријците Огундеји Васијуадевале и Икуока Хапа се очекуваат да пристигнат во Битола и ако ги задоволат вкусовите ќе го засилат фудбалскиот прволигаш Пелистер.

На битолчани им се приклучи Сашо Лазаревски, повратник од Охрид, а како први засилувања со кои веќе е завршена работата од клубот се највуваат: Ментор Идризи од Слога, Бојан Ѓорѓиевски и Трајче Стојковски од Вардар и Никола Ангелковски од Локомотива.

ке царуваме со црнците:vozbud::pos2:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom