Фан Клуб: Пелистер

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.298
Поени од реакции
8.251
49* или 2018?
Инаку подoбро мендо од колку блашко :p
Нека земат сега некој играч и ако можат да ги вратат само Ристе Марковски и тој малиот Матеј од ѓорче шо се шпекулира дека ќе оди миравциа а другите шо заминаа се заменливи ;)

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.270
Поени од реакции
6.988

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.121
Поени од реакции
3.980
http://sport.com.mk/?ItemID=DF9F4643CE4BAF48BB62AF8B5292AAF3

упс

Мечо само напред(немој да те "извалкаат" !)
И што упс, ти ми мрчеше што сум се разбирал ја коа реков дека не е тој решение за одбраната а еве тој ти завршил играчка кариера и ќе биде директор. Неам ништо против да остане во клубот на ваква функција, кажував само дека не е тој решение за во играчкиот кадар на 35 години.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

И

Игнориран член

Гостин
Мендо спортски директор, Пашето технички... :ROFLMAO:
Уште Џате фали да го клат "економиста" :icon_mrgr:

Каде бе со овие двата ?
Кој играч Мендо ќе го договори или со кој спонзор/бизнисмен, Мендо или Пашето ќе седнат да преговарат?

Сеа очекувајте да ги врати Мендо сите од Новаци, или да го викнат врабецот да ги облечи пак копачките.

Треба сериозни луѓе во управа бе, не е ова футсал екипа па ајде се собравме да клајме по една рака сите.

Многу лош потег. Премногу !

Член од
8 октомври 2015
Мислења
931
Поени од реакции
2.888

Каде бе со овие двата ?
Кој играч Мендо ќе го договори или со кој спонзор/бизнисмен, Мендо или Пашето ќе седнат да преговарат?

Сеа очекувајте да ги врати Мендо сите од Новаци, или да го викнат врабецот да ги облечи пак копачките.

Треба сериозни луѓе во управа бе, не е ова футсал екипа па ајде се собравме да клајме по една рака сите.

А шо требаше да напрат,не бркаме титула или топ3 да се ангажира некое еминентен стручњак,го бараме опстанокот на катастрофалната сезона.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.270
Поени од реакции
6.988

Каде бе со овие двата ?

буџет имаме информации колкав е ?? па тие сериозни фаци да почнат успех

Пелистер крахира и одново почнува со битолчани(не е првпат да се надеваме последно ваков инфаркт)

И

Игнориран член

Гостин
А шо требаше да напрат,не бркаме титула или топ3 да се ангажира некое еминентен стручњак,го бараме опстанокот на катастрофалната сезона.
И Мендо и Пашето баш му требаја на клубот за да се спаси од мизеријата.
Демек неможеше некој посалам чоек да се постави во клубот, требаше овие двата шо до вчера местеја со Монголо утакмици ?
Не очекувам јас никакви еминентни стручњаци, ама ако немаме никакви амбиции можеа барем да постават луѓе шо ќе можат да напрат некаков исчекор во работењето на клубот.
Ете пример, како за почеток можеа да ги исконтактират луѓето шо ги водат приватните фудбалски школи во градот и да побарат помош од нив, да поставеа некој од нив во управа.
Требаше да ги исконтактират локалните бизнисенчиња, па можи некоја да пројавеше желба да поможи. Доволно еден да ја плати опремата на клубот, друг да ги покрива карантините пред утакмици и со то да се рекламират преку Пелистер а и да учествуват во управата.
Мал милион на потези има шо можат да се напрат, само ете тое...
Ќе глеаме уште поголем циркуз со овие.
буџет имаме информации колкав е ?? па тие сериозни фаци да почнат успех

Пелистер крахира и одново почнува со битолчани(не е првпат да се надеваме последно ваков инфаркт)
Нема врска буџетот моментално, сите знајме дека клубот е во долгој и има судски спор со предходните газди.
Никој не бара успех, туку конечно да застанат постабилни луѓе да раководат со клубот.
Јас пишав и предходно, дека ако треба и клубот нека испадни втора лига ама конечно да се исчистат срањата од предходните апаши и салам луѓе да седнат да го водат Пелистер.
Едноставно овие двата ми се некоја поблага верзија од писето. Никако не ми влеват надеж дека ќе имат некоја значајна улога во Пелистер, освен да бидат на платен список.
Зборот на Мендо и на Пашето не врви нигде, посебно не без пари и во ваков отепан Пелистер.
Ќе се уверите ко ќе видите кој играчи ќе ги донесат за пролетниот дел.

Дајбоже јас да грешам и пак да ме цитирате за некое време, ама мислам дека овај пат не сте во право.

Член од
2 август 2011
Мислења
1.242
Поени од реакции
1.611
Ne mozese poloso da bide za FK PELISTER, Mende sportski direktor, Pasovski tehnicki direktor, pa bogata sportska kariera imaja dvajcata Novaci, Karaorman i tn. Abe sto se sramat uste na prviot potez ja utnaja grobarite (mestacite) gi kladoja direktori, a be gospode dvajcata da gi prasas sto funkcija imat mestata sto gi drzat da kazat rabotni obvrski pojma ke nemat. Tuku dur ne e se izgubeno da se napraj pritisok do opstinata preku mediumi ili neka klava vistinski luge ili neka go ostaj klubot kluc da mu klat da ne se sramat kako dvojce.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.298
Поени од реакции
8.251
Се е ок само да кажевте име некој кој да биди на нивно место?!
Реално освен митичот сурлата и новевски нема друг шо можи да тргни играчи или спонзори ама тие тераат друг филм па така нека се пробаат и овие ко можеја миљачот и кашето ќе можат и овие само не знам дали се на истиот принцип клаени преку партијаако етака поарно да нема никој но ако тие вистина нешто че решаваат тогаш нека се пробаат а за муабето местачи тогаш не знам кој реално нема брцнато во медот шо значи нема такви ниту еден од шо играл во нашата лига и вистина ако споредиме со ракометот за кој комнтиравме тогаш не знам шо ќе биди тука освен се дека ме мава прецедател дека ќе биди валентин деуго ништо не ми иди на ум не знам шо да речам ама знам дека сигурно подобро ќе биди од колку со блашко и се радувам шо поминавме подбро од тетекс иако уште е рано за радување може и вака да не снајде слична работа само шо овие сега имаат шанса некој месец да се покажат и да се спасиме од втора лига

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.270
Поени од реакции
6.988
митко и тони имаат познавства насекаде во фудбалскиот свет , да "горат" залудно без добар проект и нормално поддршка од власта сигурно не сакаат , дека пари ќе фрлат баш сега кога клубот е со слаба инфраструктура и со слаба младинска школа , притоа неспособни да ги задржат младите кои заминаа во вардар гледам - реално нема кој да се нафати

сега само виша сила го спасува клубот(власта) како што беше влегувањето во прва лига, сега тие можат да го опстанат, а за да функционира лек е само да се намами богат тајкун/олигарх нешто слично на Самс и никако поинаку

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.298
Поени од реакции
8.251
Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.640
Поени од реакции
3.261
Се простивте од клубот или се надевате уште? :D По ова шо го кажва Валентин, јас мислам дека е веќе готово и раскрстено со клубот. Дека ќе платат овие долгојте то мало морген.

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.350
Поени од реакции
1.875
Толку е тешко да се ослободат од обврските некоја недела и да исконтактират 30-40 богаташи странски да му дат привилегија за бизнис тука а тие да дат 1-2м евра.Сигурно ќе се најди некој.

И

Игнориран член

Гостин
- Мендо на која основа го назначија спортски ако предходните уште немат оставки поднесено ? :D

- Договорот шо не го извај Валентин да го обелодени, или криминалот е толку голем шо не се знај кој јади а кој пие.

И како трето и последно за 2018г околу ФК Пелистер...
- Зошто наместо општината да тужи за овај огромен криминал и да бара судот да пресечи, општината е тужена од криминалците и плус да биди дупенката поголема, тие барат оштета од општината (читај од нас)?
Мене ова најмногу ме ебава в мозок и ми тера да мислам дека можи и апашите да се во право во овај случај.

Време е за стечај. Доста ни ги јадат нашите пари криминалците и хоштаплерите во градот.

Kajgana Shop

На врв Bottom