Фан Клуб: Партизан

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.729
Поени од реакции
22.881
Vukotić (Aleksandar) Momčilo UKUPNO 791
Klinčarski (Petar) Nikica UKUPNO 565
Damjanović (Nikola) Milan UKUPNO 537
Paunović (Milorad) Blagoje UKUPNO 514
Mihajlović (Dragoljub) Ljubomir UKUPNO 512
Stojković (Slobodan) Nenad UKUPNO 492
Kovačević (Živorad) Vladimir UKUPNO 487
Pejović (Krsta) Vlada UKUPNO 485
Bobek Stjepan UKUPNO 478
Trifunović (Ćirko) Aleksandar UKUPNO 477
Belin (Milan) Bruno UKUPNO 477
Radaković (Bogdan) Miloš UKUPNO 475
Đorđić (Sokrat) Svemir UKUPNO 466
Varga (Jovan) Zvonko UKUPNO 451
Bajić (Mile) Mane UKUPNO 451
Lazarević Čedomir UKUPNO 445
Omerović (Redžo) Fahrudin UKUPNO 444
Mihajlović Prvoslav UKUPNO 443
Ilić (Milan) Saša UKUPNO 436
Jovanović Miodrag UKUPNO 436
Radović (Lazar) Miodrag UKUPNO 435
Vukelić (Jovan) Milan UKUPNO 434
Ćurković (Josip) Ivan UKUPNO 427
Šoškić (Jeremija) Milutin UKUPNO 410
Nađ (Joška) Albert UKUPNO 405

Друже малку ме измачи ама ај :) Еве ти ги играчите со најмногу настапи за Партизан од 1945 година и тоа подредени.(ако те интересира за некој играч конкретно слободно прашај)
Фала многу мајсторе. Ме интересираше како котира Никица Клинчарски, оти знам дека имал голем број настапи за Партизан. Како што гледам, единствен Македонец е во првите 25 по број на настапи за Партизан.

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Kinezi ucenjuju Klea?

Nije da nismo pretpostavili šta će se desiti. Kada je Brazilac odleteo u Kinu, ispostavilo se da su uslovi drugačiji od onoga što je dogovoreno kada je delegacija Guangžua bila u Beogradu. Kleo odbio da potpiše ugovor, rasplet u subotu."Novosti" su otkrile da do dogovora nije došlo.

Kleo je i sam bio sumnjičav prilikom odlaska, jer je njegov dogovor važio do 31. januara.

Da li se klub pozvao na datum u pokušaju da promeni uslove, nije poznato, tek, ugovor nije potpisan.

Brazilac je i dalje u Kini, odbio je da pristane na revidirane uslove koji se tiču novca, a pregovori su i dalje u toku.

U slučaju da ne dođe do dogovora, nema sumnje da bi najbolji strelac Partizana imao problem, jer Stanojević već uigrava tim bez njega, prelazni rok na zapadu je završen, a ostaje Rusija. Iz moskovske Lokomotive nije stigla ponuda.

Da li i Kinezi sve to znaju pa pokušavaju sa ucenom, videćemo tokom dana. U svakom slučaju uslovi, odnosno ogroman novac su bili jedini razlog da Kleo promeni početni stav i pristane na odlazak u nepoznato, a sada je to dovedeno u pitanje.

--- надополнето ---

Moreira: ''Ovo se, izgleda, neće tako brzo završiti''

I dok nas brojni mediji u Srbiji zasipaju i najsitnijim detaljima u vezi sa nekim drugim razvodom, delovalo je da će rastanak Moreire i Partizana brzo pasti u drugi plan. Međutim, formalno još uvek fudbaler crno-belih najavljuje novu ''sapunicu''.Posle napuštanja ekipe na početku priprema u Antaliji, Moreira se ''osamio'' u ''Zemunelu'', individualnim treninzima pokušava da održi kondiciju i čeka definitivan razlaz sa Partizanom.

Istovremeno, razmišlja i o obavezama u reprezentaciji, ali je skeptičan da će na pripreme nacionalnog tima otići kao bivši fudbaler kluba iz Humske.

''Još se ništa nismo dogovorili. Ovo će se izgleda odužiti, ne znam ni kada bi sve moglo da se reši, pošto me očekuju i obaveze u reprezentaciji. Za sada mi preostaje da treniram u 'Zemunelu', da čekam rasplet i da se pripremam za obaveze koje me očekuju'', istakao je Moreira.

Спасев

Партизан, Мајами Хит
Член од
30 април 2009
Мислења
1.947
Поени од реакции
239
http://sportal.rs/news.php?id=45298 :)

--- надополнето ---

Al Jazira - Partizan 0:3 57 минута стрелци Адија,Тејго и Вукич :)

--- надополнето ---

Конечен резултат 2:4 за нас стрелец Шчепович.

Член од
15 февруари 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Posto mi e ova prv post prvo da gi pozdravam grobarite ! Slucajno naletav na temava iako ne citam forumi a uste pomalku gluposti sto nosat istive, trosenje vreme, bez potrebni prepucavanja i td... ! Veren navivac na partizan bev bukvalno od mali noze odev na sekoja vtora treta partizanova utakmica... so svoj togas 24 godini nekako mi se spojia kockite i najdov rabota vo beograd pa taka i ostanav ! edinstvena pricina sto ostanav bese zelbata da se gleda mojot tim za kogo ziveam sekoj den sekoja utakmica ! Procitav na forumov nekolku mozam slobodno da kazam glupi i smesni komentari tipa ekrema... Ok nebitno prepucavanja od tipot delije grobari uvek imalo i uvek ke ima... Sakav samo da im obrnam vnimanie na nasite grobari od makedonija a znam da ve ima dosta dole vo makedonija ! veruvajte da nema da dobiete nisto od prepirkite so takozvanite delii ! zasto ? ok prvo ovaka problemi imalo tepacki u koj i jas su ucestvuval i za koi mnogu se kaam ali kako sto vikaat mladost ludost ! sega da mi platat ne bi go pravel toa ... pricinata e vo toa sto mozda prekasno svativ deka fudbalot e ljubov timot za koj navivas e ljubov treba da ja iskazes svojata ljubov so navivanje podrzuvanje i td.. nikako so nasilstvo i prepucavanja... Ova vi go kazuvam zatoa sto jas i moj prijateli grobari koj ucestvuvavme vo nekolku incidenti za malku ne zavrsivme zad resetki... a toj pritisok koj traese okolu 1 godina okolu sudeneto i td..mi go promeni zivotot, dolgi noki losi sonista, problemi na rabota i sve ostalo sto nosi zatvorot ! so denovi ne mozev da izlezam na ulica me fakase strav od sve bukvalno od sve , ulica ne mozev pa projdam bez da mi zastane srceto.. Jas koj do toj moment bev zaklet grobar i zivitot bi go dal za sojot klub se promeniv totalno za 1 godina kako i mnogu moj prijateli ! vo taa edna godina mnogu naucivme za zivotot... zivotot koj e kratok zivotot koj ti mozes da go napravis poubav so svojata ljubov ( ljubovta prema klubot ) navivanjeto bodrenjeto podrzuvanjeto a ne so prepucavanja i problemi stravovi za svojot zivot ! Problemite nosat samo problemi ! primer neka vi bide zrinjski kade bevme drasticno kazneti od strana na uefa.. Posle toj zrjinski mnogu grobari ja naucija lekcijata, lekcijata koja ja nauci i samiot klub koj bese kaznet so 2 godini pauza od megjunarodni natprevari... drug slucaj e frlen upaljac od strana na eden grobar na evroligaska utakmica u kosarka kade klubot plati 7.000 evra za samo eden upaljac .. dali vredi ? Grobarite se promenija mnogu ! stanaa isklucitelna NAVIVACKA GRUPA koga kazuvam navivacka mislam na navivanje i isklucivo na navivanje ! bev na site natprevari ovaa godina na partizan i mozam da kazam da navivanjeto e na najvisoko nivo bez incidenti samo pesni bodrenje i koga ne ide i koga e tesko... zatoa site pocnaa mnogu da ne cenat ! gi zaboravivme losite raboti se svrtevme kon navivanjeto i ljubovta ENERGIJATA koja ja davame preku navivanjeto... Deliite nekolku pati pokusavaat da napravat incidenti no ne im uspeva... grobarite gi zaboravija glupostite od tipot prepucavanja i tepacki... a i zasto bi o pravele toa ? site svatija da se toa gluposti.. grobarite svatija da treba da go podrzavaat svojot klub da mu ja dadat svojata ljubov i da ne gi interesira sto se slucuva na drugata strana na brdoto... zatoa i stanuvame sve podobri od godina vo godina...
1. Fudbal - 4 titula po red ni se smee nikoj vo istorijata na ova natprevaruvanje ne ja osvoil ligata 4 pati po red, igravme vo ligata na sampionite ( od drugata strana na brdoto mozat samo da sanjaat za toa )
2. Kosarka - go osvoivme kupot , titulata vo srpskata liga sigurno ja osvajame , mozebi i nlb ligata mada tamu ke bide tesko posto se igra vo ljubljana zavrsniot turnir... nebitno... osvoivme 9 tituli vo niza vo srpskata liga, vo nlb ligata 4 pati vo niza ja osvajame istotolku pati vo niza i kupot na srbija- od drugata strana na brdoto timot im se raspagja vo dolgovi se do gusa .. zasto bi se prepucaval so nekoj navivac na koj klubot mu se raspagja ?! Nemam potreba .. on se nervira a jas uzivam kuliram i ne mu obrakjam paznja zatoa sto ne ja ni zasluzil ! nie sme ubedlivo najtrofejniot klub na ovie prostori sekako i so osvoenata evropska titula 92 godina
3.Vaterpolo - iako ne odam da vaterpolo utakmici nekoi od moite drugari odat i na ovoj sport kade partizan ima duri 6 evropski tituli ! ovaa godina kako i izminatite godini nemame konkurencija vo srbija ! vlegovme vo top 16 vo evroligata i ovaa godina ... komsiite imaat tim koj se vika crvena zvezda veterani koj inace e nov klub a stariot e zatvoren radi dolgovi pa moraa da dodavaat kratenica veterani kako bi otvorile nova smetka fakticki toa e nov klub... a za kvalitetite dovolno govori samoto ime VETERANI
4. Prvi sme vo odbojka ovaa godina sto mi e isklucitelno drago zatoa sto ovoj sport ne ni odese najdobro...
5.Prvi sme vo rakomet i se nadevam deka ke ja osvoime titulata
6. Da ne zboram za drugite sportovi kako tenis i td... zatoa sto tuka sme ubedlivo najdobri... Najdobrite teniseri Djokovic, Troicki,Ivanovic se od partizanovata skola i imaat doneseno mnogu trofeji na sportskoto drustvo partizan
Partizan e vo glavnom najuspesno sportsko drustvo vo evropa odma posle madridski real ! imame okolu 20 evropski tituli sto dovolno govori kolku golem klub sme !
I zasto bi se prepucaval so nekoj koga znam da partizan dominira u site sportovi ? zasto bi se karal soglupaci i bi go trosel moeto vreme mojot zivot ? Jas i moite prijateli konecno naucivme da uzivame vo klubot.. najubavo nesto e koga mozes da vidis koga tatkoto go nosi maliot sin na natprevar bez strav deka nesto ke mu se sluci ! toa go napravivme nie GROBARITE ! zatoa site ne cenat - izjavata na arsen venger posle utakmicata so partizan dovolno govori -ZA OVA SE ZIVEE ZA OVA SE IGRA FUDBALOT...
Tolku od mene moj grobari ako nekoj od vas saka da poseti nekoja utakmica na partizan neka mi kaze ke vi pomognam ne e problem !

PARTIZAN VELIKI

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Сеа викендов конечно почнува вториот дел од сезоната,гостуваме кај Инџија,на 17-ти Март играме првата утакмица со циганите од полуфинале куп,кај нас се игра првата,не чека интересен период ;)

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Утре од 17:00 со директен пренос на Спорт Клуб играме со Копер таму,ова е генерална проба пред почетокот на првенството.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Имаше нешто најави дека може да се одложи мечот денеска, бидејќи во Копер имало многу силен ветер, но гледам сега пуштија Спорт Клуб, значи ќе се игра натпреварот :)

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
3:3 мислам дека беше конечен

1:0-Капитенот Крстајиќ
1:1-Пенал направен по играта со рака на Крле во нашиот шеснаесетник
Тоа беше резултатот на полувреме,бевме одлични во првиот дел,имавме повеќе од играта и уште неколку можности за гол.
1:2-Катастрофална грешка на Живковиќ(сите ги извадија од 1 полувреме и влегоа резервите)
2:2-Прекрасен гол на Брашанац. Детето покажува дека е иднина на клубот
3:2-Марко Шчеповиќ. И тој покажува дека е одличен играч,асистенција на Брашанац
3:3-Не го видов голот :/

Добра игра денес,имавме 3 или 4 стативи и пречки. Имавме повеќе од играта во првото полувреме,во второто полувреме влегоа резервите и повторно претежно ја имавме играта,но повеќе се играше по средината по теренот. Дарко Брашанац ми остави одличен впечаток,истото важи и за Савиќ. Богуновиќ незнам зошто уопште е у тимот,промаши зицер 1вс1 со голманот :toe:

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
4-3 заврши на крај Адија даде гол.Иначе добро изиграа,незаслужено ги примивме 3те гола,ама што е тука е доминиравме во текот на целата утакмица и на крај тоа се исплатеше

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Утре од 13:00 на гости со Инџија,очекувам да победиме,типувам 1-3 :)
Има на РТС пренос!!

Спасев

Партизан, Мајами Хит
Член од
30 април 2009
Мислења
1.947
Поени од реакции
239
Ајмооооооо Црно - Бели ! :)

--- надополнето ---

0:1 Принц Тејго !

--- надополнето ---

1:1...

--- надополнето ---

Илиев 1:2

--- надополнето ---

На крај 1:3 стрелец повторно Тејго.Нека е честито победата, игравме на катастрофален терен и овој прв натпревар беше многу важно да се победи :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Тагое звер! следниот што ќе ги полни противничките мрежи ќе биде он ја погледав малце на ТВ игравме добро би било одлично да се уигра вој тим со измените.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Со арно почна ... нека се множат.

Kajgana Shop

На врв Bottom