Фан Клуб : Овче Поле

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Добро составче имаме, Маце, Еди, Миге, Билби и уште позиција 4 е неизвесна, ќе видеме, или Фичо или Струки... имаме и клупа солидна, тренер одличен, бар таков ми е првиот впечаток, па понатака резултатите ќе кажат :)

Недела, 10.10.2010 во 19:00 часот во Свети Николе, отварање на новата сезона, Овче Поле - Куманово :je:

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.550
Овче Поле -Куманово 94:83 :vozbud:
Филипович :zver:
Дресовите :kesa:

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
:eek:lee: Ајде аирлија нека е, добар почеток, се надеваме на уште подобар крај :) Тешка победа, иако резултатот на крај друго кажува, во голем дел од натпреварот Куманово ја имаше предноста, но ниту Куманово, ниту Овче Поле не поведуваа со повеќе од 4-5 поени... На 3-4 минути до крај Миге Филиповиќ, новата звезда во Свети Николе, со 8 поени по ред, од кој две тројки ја направи разликата и до крај Куманово идеа на брз кош и промашуваа, а нашите преку слободни фрлања ја зголемуваа разликата и на крај убедливо победивме со 94-83... во салата имаше 900-1000 луѓе желни за кошарка, немаше место каде да се застане :wink: Имаше 15-минутен прекин во последната четвртина, бидејќи центарот на Куманово го скрши обрачот и тоа дојде како добар одмор за нашите и од -4 дојдоа до +8 :)

4. Ивковиќ Бошко 3 поени
5. Синадиновиќ Еди 16
6. Ивковиќ Тодор 0
7. Филиповиќ Владимир 33
8. Младеновиќ Марјан 10
9. Нацевски Трајче 0
10. Стојчевски Томче 0
12. Билбија Бобан 25
13. Струков Николчо 5
14. Павловиќ Филип 2
15. Стојанов Ристе 0

http://www.fibalivestats.com/matches/8416/02/48/79/866bSJi75xo/

П.С. Двојна победа денеска над Куманово, 3-1 ги победивме Куманово 1903 во Прва Македонска Лига во Футсал :icon_lol:

--- надополнето ---

Дресовите :kesa:
Ај бе не се прави паметен, не стасаа дресовите, проблем имало во печатница, па игравме во тие, од наредната ќе биде се‘ средено... имаа лепенки насекаде, не се ни приметуваа дека беа од Торус :pipi:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
остајте дресовите,тимот ни е одличен!!! Филиповиќ и Билби ѕверови :cuc::cuc:

се е ОК, али мислам дека ни фали квалитетна 4-ка Уше и Струки цела сезона:nenene:

Член од
23 декември 2007
Мислења
385
Поени од реакции
16
Ајде нека ни е со срека првата победа..секоја чест за борбеноста на нашите кошаркари .. Атмосферата беше на ниво, преполна сала...со МЗТ сеа во гости..Се надеваме на победа :smir::vozbud:

Член од
6 мај 2010
Мислења
189
Поени од реакции
15
:eek:lee: Ајде аирлија нека е, добар почеток, се надеваме на уште подобар крај :) Тешка победа, иако резултатот на крај друго кажува, во голем дел од натпреварот Куманово ја имаше предноста, но ниту Куманово, ниту Овче Поле не поведуваа со повеќе од 4-5 поени... На 3-4 минути до крај Миге Филиповиќ, новата звезда во Свети Николе, со 8 поени по ред, од кој две тројки ја направи разликата и до крај Куманово идеа на брз кош и промашуваа, а нашите преку слободни фрлања ја зголемуваа разликата и на крај убедливо победивме со 94-83... во салата имаше 900-1000 луѓе желни за кошарка, немаше место каде да се застане :wink: Имаше 15-минутен прекин во последната четвртина, бидејќи центарот на Куманово го скрши обрачот и тоа дојде како добар одмор за нашите и од -4 дојдоа до +8 :)
4. Ивковиќ Бошко 3 поени
5. Синадиновиќ Еди 16
6. Ивковиќ Тодор 0
7. Филиповиќ Владимир 33
8. Младеновиќ Марјан 10
9. Нацевски Трајче 0
10. Стојчевски Томче 0
12. Билбија Бобан 25
13. Струков Николчо 5
14. Павловиќ Филип 2
15. Стојанов Ристе 0

http://www.fibalivestats.com/matches/8416/02/48/79/866bSJi75xo/

П.С. Двојна победа денеска над Куманово, 3-1 ги победивме Куманово 1903 во Прва Македонска Лига во Футсал :icon_lol:

--- надополнето ---

Ај бе не се прави паметен, не стасаа дресовите, проблем имало во печатница, па игравме во тие, од наредната ќе биде се‘ средено... имаа лепенки насекаде, не се ни приметуваа дека беа од Торус :pipi:
Извини едно прашање не ми е јасно нешто ако можеш да ми објасниш.
Лани навивачите на МЗТ СКОПЈЕ дојдоа пред сала кои беа околу 80 ваша изрека беше дека немало место салата била мала за 500 гледачи.грат
Дали е сега проширена или играте во нова сала да знам за следното гостовање.
како што пиша 900-1000 луѓе имало фала пиши одговор

--- надополнето ---

И дали беа Кумани во Свети Николе???

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
^^ Гледај, салата е од оние од АМС и собира 500-550 души, но во салата имаше од страните и по скалите поседнато народ и + доле на пархетот се поставија неколку клупи, само колку да има место да седнат и останатите... можеби не се биле 1000, тоа е моја слободна проценка... ама под 800 не беа 100%... а, лани навивачите на МЗТ најавија доаѓање на 3 автобуси, односно 150 карти, колку што јас се сеќавам, а салата ако не знаеш како изгледаат тие од АМС е со една трибина и нема услови, тоа е скоро 1/3 од салата да биде за гостите, што јас мислам дека нема логика... лани гостуваа Лозари, ЦПБ и Комбат, но беа од 40-50 души и ги сместија позади кошот, на пархетот доле, но тоа е максималната бројка на гостински навивачи што би можела да дојде во нашата сала... а, и како што знам јас на ФА им беа понудени 50 карти од домаќинот, но не прифатија :)

А, Кумани не дојдоа, имале ракомет Супер Лига... мислам дека ова е минус, бидејќи таква поорганзирана група како нив можела да одвои 30-40 души за Свети Николе :helou:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Лошо инфо имаш Миле. Ни беа понудени 30 карти ми се чини, ние бевме тргнати еден полн автобус 50-55 луѓе ... на 10 километри пред Свети Николе не запре полиција и не ни беше дозволено да продолжиме а објаснувањето беше дека така наредила управата на твојот клуб.

Небитно е тоа сеа па да не се навраќаме, знаеме дека сезонава минимумот карти за гостите ќе биде 100 што е сосема нормално ...

Член од
6 мај 2010
Мислења
189
Поени од реакции
15
da ovaa godina minimum e 100 karti :))

^^ Гледај, салата е од оние од АМС и собира 500-550 души, но во салата имаше од страните и по скалите поседнато народ и + доле на пархетот се поставија неколку клупи, само колку да има место да седнат и останатите... можеби не се биле 1000, тоа е моја слободна проценка... ама под 800 не беа 100%... а, лани навивачите на МЗТ најавија доаѓање на 3 автобуси, односно 150 карти, колку што јас се сеќавам, а салата ако не знаеш како изгледаат тие од АМС е со една трибина и нема услови, тоа е скоро 1/3 од салата да биде за гостите, што јас мислам дека нема логика... лани гостуваа Лозари, ЦПБ и Комбат, но беа од 40-50 души и ги сместија позади кошот, на пархетот доле, но тоа е максималната бројка на гостински навивачи што би можела да дојде во нашата сала... а, и како што знам јас на ФА им беа понудени 50 карти од домаќинот, но не прифатија :)

А, Кумани не дојдоа, имале ракомет Супер Лига... мислам дека ова е минус, бидејќи таква поорганзирана група како нив можела да одвои 30-40 души за Свети Николе :helou:
100 ovaa godina

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Марче јас такво инфо имам, и знам дека сте тргнале три автобуси, а ако стварно сте биле 50-55 души, тогаш стварно лошо од домаќинот... и како што знам и оваа година максимумот се 50 карти, толку беа дадени за да им се поделат на Кумани, ама тие не дојдоа и ги дадоа на луѓе кои дојдоа од Куманово да гледаат :toe:

Член од
19 март 2007
Мислења
372
Поени од реакции
2
Марче јас такво инфо имам, и знам дека сте тргнале три автобуси, а ако стварно сте биле 50-55 души, тогаш стварно лошо од домаќинот... и како што знам и оваа година максимумот се 50 карти, толку беа дадени за да им се поделат на Кумани, ама тие не дојдоа и ги дадоа на луѓе кои дојдоа од Куманово да гледаат :toe:
На седницата на здружението на прволигаши беше договорено да се даваат минимум 100 карти од кои 50 се гратис, а 50 се продаваат по цена не повисока од 100 денари

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
^^ Така може, оти знам дека беа 50 карти гратис за Кумани, ама не дојдоа :)

Член од
15 април 2009
Мислења
62
Поени од реакции
2
Беше донесена таа одлука, ама таа одлука може да се изврши само во сала каде што условите ке дозволат присуство на 50/100 гостински навивачи. Ако не се гарантира безбедност МВР не давет!

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
Беше донесена таа одлука, ама таа одлука може да се изврши само во сала каде што условите ке дозволат присуство на 50/100 гостински навивачи. Ако не се гарантира безбедност МВР не давет!
Не трескајте глупости многу...Во сала каде што собира 500 гледачи и доаѓа тим од реномето на МЗТ или Работнички нормално е да има 100 карти за нив...Каква полиција, какви бакрачи не е ова приватна лига...!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom