Кико Д.
ULTRAS - way of life
- Член од
- 26 јануари 2010
- Мислења
- 11.435
- Поени од реакции
- 9.676
И јас неможам да ја дочекамДа, да грешка, умот ми е кон таа утакмица неможам да ја дочекам.
И јас неможам да ја дочекамДа, да грешка, умот ми е кон таа утакмица неможам да ја дочекам.
Чекај ти таа улога што ја има во тимот сидорф сакаш да ми кажеш дека очекуваш Робињо да ја врши? Абе што е работава ај да купиме уште 10 напаѓачи па само со напаѓачи да играме... Сидорф е одамна испеана песна ДА јас прв почнав тоа да го пишувам во фан клубов... но таа позиција што ја игра он бара да те има насекаде на теренот( алудирам највеќе на враќањето на средината да им се помогне на Амброзини/Фламини! Епа ај објасними кој тоа од Робињо Пато Роналдињо го очекуваш да се повлече поназад? После објасними каде (во кој тим на која утакмица за Бразил ) Робињо има играно позади напаѓачите? Значи Боатенг не е за џабе купен он е идеален за тоа што Милан сака да го постигне односно играта преку крила... он не е полн со креативност ама затоа е полн со сила од него очекувам да биде секаде на средината на теренот кога ќе има напад противникот да покрива кога ќе бидеме во напад добро да се позиционира за шут така да тоа е далеку поисплатливо отколку да влезеш во вц во геј клуб!Ние воопшто и не рековме сите тие да бидат прва постава, Сидорф ќе си биде замена за Робињо - според мене многу поефикасно ќе ја врши таа работа, ќе поврзува средина и напад, ќе навлекува повеќе играчи на него од Сидорф сигурно со тоа ќе ослободува простор, далеку е побрз и конечно ќе имаме контра како што доликува, човек што може да ја повлече. Утакмицата против Чезена сите добро изиграа и се прикрија промашените зицери на Сидорф кои со поголеми екипи мора да се реализираат а Робињо ретко греши од такви ситуации. Јас сум голем оптимист за четворката у прва постава заедно со Пирло и Амбро позади и имам големи очекувања, ако можеше еден Антонини да се изфорсира и специјализира на лев бек може и Робињо да му ебам мајката, на крај краева ќе мора ако нејќе клупа.
Штопер не е потребен,лев/десен бек МОРА да се земе,и тој Поли од Сампдорија.Ако неста реши да се пензионира можеби треба да пробаме со Мексес но во моментов ни е далеку попотребен еден добар бек кој со антонини,силва и неста/папа ќе формираат одлична задна четворка.За средината мислам дека уште оваа сезона пирло ќе може да ја изигра на високо ниво после се послабо па можеби и ќе треба да се малце засилиме на тоа подрачје некој кој заедно со боатенг ќе ни ја носи играта.
Па тоа кажувам Неста сеуште мисли да игра а и неговата алтернатива гркот е добар па затоа мислам дека и тоа не ни треба инаку за поли сум 100% и мислам дека тоа е иднината на нашиот среден ред со тоа бразилчето Гансо ли се викаше или така нешто.Штопер не е потребен,лев/десен бек МОРА да се земе,и тој Поли од Сампдорија.
Eпа тоа е, немаше среќа во Милан. И онака мислам дека тој беше играч купен за да замачка очи на навивачите..Хунтелар чекаше да си отиде од Милан да почне да дава голови минатата дае 3 сеа 20 минута 2 даде