Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 јануари 2009
Мислења
291
Поени од реакции
11
16 мај на мечот Милан-Јувентус навивачите на милан се организират за голем протест против Берлускони мотото на ова акција ке биде -Или инвестирај или оди - па сега ке видиме што ке биде со среќа КУРВА СУД

ORA BASTA! O SPENDI O VENDI.
La nostra contestazione, la nostra provocazione. (www.ilveromilanista.it)

IL PROSSIMO 16 MAGGIO,
IN OCCASIONE DI MILAN-JUVENTUS,
SVENTOLIAMO ALLO STADIO UN FOGLIO BIANCO
CON SCRITTO "VENDESI AC MILAN"

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.281
Поени од реакции
8.447
Едно прашање,Отаменди игра бек или централно како Неста???
Отаменди може да ги игра сите позиции во одбраната :wink:
Правилна позиција му е централен..... И Бонера игра на сите позиции во одбрана сакате догодина да игра прв состав? :icon_lol:

Отаменди би дошол нешто како играч кој е со голема перспектива ако не се лажам и за Аргентина играше со тоа што првата година би бил како главна алка во ротациите и би учел од Неста!

А пак мислам дека најдобра опција би било да се дадат тие 5 милки за да се донесе Аого... евтин играч со добри предиспозиции да стане одличен бек не за џабе ги има поминато сите младински категории за германската репрезентација!

16 мај на мечот Милан-Јувентус навивачите на милан се организират за голем протест против Берлускони мотото на ова акција ке биде -Или инвестирај или оди - па сега ке видиме што ке биде со среќа КУРВА СУД
Е сега паднаа во вода сите мои трансвер планови :kesa: (рофл)

P

PewDiePie

Гостин
Е шо бе Димче ти паднале во вода трансфер плановите,па да седиме сите со пенисот во раце според тебе и да се молиме на милост и немилост на Беркускони?! Јас само ќе кажам ФАЛА КУРЦУ што им текнало на фановите во ИТ да се свестат и да притиснат малце,Лео му бараше нови играчи овој го избрка,навивачите му бараат нови играчи што ќе им прави на нив,и нив ли ќе ги избрка??????
Преку к-р ми е дојдено од тие обиди да се помине туку така да се закрпат дупки ваму таму за џабе со стари и неквалитетни играчи. Берлускони или инвестирај или ОДИ СИ!!!!!!!!!!

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.908
Поени од реакции
23.321
Teшко дека ке ги донесат сите овие али ќе видиме:)

П.С Марли ти ова озбилно замброта десен бек?

Ја нишо не реков, сигурно си мислел на Сајтлер :tv:

Али ако спомна више, ако би се зел Бејл како што пиша Сајтлер, или пак некој друг лев бек, Замброта би можел да игра десно, вај нот, Абате ионака не ме убеди сезонава дека треба да игра у прв тим :toe:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.800
Поени од реакции
49.854
Toj Oтаменди летово се очекувало да кошта 20, до сега бил до кај 12.
Иначе ако се земе во обзир дека последниве неколку утакмици квалификациски на Аргентина бил стартер, и се очекува да биде стартер и на светсково, може да претпоставите колку повеќе ќе кошта, затоа паметно би било да се земе додека е уште анонимус.
Агентот на Красич рекол дека контакт со Милан немал 7 месеци, за Красич сум рекол дека ми е поверојатно да дојде од Џеко и мислам дека можда е начелно договорен(нешто како Сисоко :)), додека за Џеко ноу уеј ин хел-тој воз отиде минатото лето.
Исто така интересно викендов е што по пауза од 15 години од убиството, навивачите на Милан ќе можат да присуствуаат на гостување во Џенова. Во Џенова мобилизација општа имало и се очекува пичвајз тежок колово.. : )

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Oвој Отаменди е класа играч на менаџер :tv:
Ај може ке го земеме,едвај чекам да видам што протести ќе има ВС Јуве :vozbud:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.800
Поени од реакции
49.854
^ ххахахах сеа ајварот се сели на Сан Сиро.. :icon_lol:

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
^ ххахахах сеа ајварот се сели на Сан Сиро.. :icon_lol:

хахах првата утакмица ептен ајвар правеа групен фановиве на Јувентус :)

инаку и ја прочитав за дечков од одбраната што сме заинтересирани навистина треба да купуваме пред СП после тоа се пумпаат само цените и стварно ќе биде тешко да се купи играч после СП..

Член од
3 мај 2010
Мислења
41
Поени од реакции
0
Што читам по овие спортскиве македонски страни Пато и Тиаго Силва на Челзи ќе му ги продавале е де бе Берлускони доста беше продавање па кај ги најде едни од највредните ај малку нека се замисли сепак најголемите фанови не можат да трпат веќе без некаква титула ако не може да инвестира би било логично да го продаде ама ај да видиме после оваа сезона веќе неколку години викам ќе биде подобро наредната ама одкако 2007 освоија ЛШ не им оди некако:toe:

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Што читам по овие спортскиве македонски страни Пато и Тиаго Силва на Челзи ќе му ги продавале е де бе Берлускони доста беше продавање па кај ги најде едни од највредните ај малку нека се замисли сепак најголемите фанови не можат да трпат веќе без некаква титула ако не може да инвестира би било логично да го продаде ама ај да видиме после оваа сезона веќе неколку години викам ќе биде подобро наредната ама одкако 2007 освоија ЛШ не им оди некако:toe:
Добро бе толку ви е тешко да отворите милан њус.ит или да свртите 2-3 страници поназад кај што се збори дека главните ѕвезди не си одат од АЦМ?
Уште ли ке ги читате македонскине портали што незнаат ни да преведат?

Многу забегавте со Бејл нема да сакаат да го продадат Тотенхем многу добро се покажа последниве месеци...
За Красиќ незнам колку сме подготвени да дадеме не би требало да вреди повеќе од 18.000.000 евриќи.
За лев бек би го избрал Аого дечкото е потенцијал и би можел да дојде за само 6.000.000.
Плус би додал уште некое засилување од одбраната со парите од продажбата на непотребните играчи Рафиња/Кјаер/Отаменди/Бонучи.
Додека од Примаверата би се промовирале Албертаци,Верди,Адиах и Ѕигони во прв тим.Со што летото интензивно би се работело на нивната физичка подготвеност,па аналогно на ова нашиот тим би изгледал вака:
---------------------------------------Сторари
--(Рафиња)Абате(Отаменди)------------Неста--------Силва---Аого-----
-----------Фламини(Амброзини)---------------Пирло-----
-----------------------------------Красиќ
-----------------Пато----------------------------------------Рони
-----------------------------------Хунтелар
Замени:
-Голмани: Абиати,Дида
-Одбрана: Антонини,Ониеву,Бонучи/Кјаер/Рафиња/Отаменди,Албертаци,Замброта.
-Средина: Амброзини,Адиах,Верди,Сидорф...
-Напад: Ѕигони,Бориело,Пипо
Според мене подобро од ова здравје.
Шут карта за Гатузо,Бонера,Оддо,Јанкуловски,Каладзе,од овие играчи може да се извадат пари ако не за друго за еден асален бек/халф.
Толку од мене :)
Уфф:smir:

Погледнете и клип од прославата на трофејот што го освоиа момците од Примаверата.
Прослава на терен,головите,и прослава во соблекувалните:)
http://milantime.acmilan.com/en-young_world-this_year_the_youth_team_are_even_better_-c-24-0-11371-0

Член од
3 мај 2010
Мислења
41
Поени од реакции
0
Ама јас и поради тоа препрашав, затоа што само по македонски се врти таа вест не прочитав на пример на Еуроспорт страната или на гол 365(како ли беше) туку само на мак овие нашиве незнаат што пишуваат туку ај ја сум страшен фан на Милан и мразам кога се шпекуклира вака со неточни информации :tapp: аууф ај да поЧекаме трансфер сезона да почне па да праиме муабет

P

PewDiePie

Гостин
Ама јас и поради тоа препрашав, затоа што само по македонски се врти таа вест не прочитав на пример на Еуроспорт страната или на гол 365(како ли беше) туку само на мак овие нашиве незнаат што пишуваат туку ај ја сум страшен фан на Милан и мразам кога се шпекуклира вака со неточни информации :tapp: аууф ај да поЧекаме трансфер сезона да почне па да праиме муабет
Другарче ако си страшен фан на Милан тогаш информирај се навреме еве овде http://www.milannews.it/
:helou:

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Видеово кине братее:vozbud::vozbud::vozbud:

Ти го праеше?
Да, преку Sony Vegas 9 програмот

онтопик - Спалети е прескапа цел за Милан. Во Зенит биле задоволни од него и сакале да го задржат, башка заработува и по 4м по сезона што е неизводливо за Милан

инаку што се однесува до тренерската позиција, не се замарам многу кој ќе биде наредната сезона, туку ако Леонардо биде тргнат сакам да остане во тимот (работата што си ја имаше претходно).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom