Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30

> Милан ќе ќари 300милиони евра од Fly Emirates.

- Според инфомрацијата, Росонерите ќе добиваат 60 милиони евра на годишно ниво. Патем, како дополнителен бонус ќе биде и додавано за позитивните резултати кои би ги остварувале црвено-црните.

( Во право е Галиани со ЗЗвездите :vozbud: ) 300милиона еј лелелеле ке биде. :nesvest:

пс: Честито нека ни е победата FORZA MILAN !!!

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.908
Поени од реакции
23.321

Aватарчиња од вечерашната утакмица. Повелеле

П.с Екстрим не си прај барјам со паметот и ти бе ко овие од Спорт Денес. Ниту една екипа на годишно ниво не добива 60 мил годишно од еден спознор. Милан ќе добива по 15 мил евра по сезона за 4 годишен договор со бонуси зависно од успесите. Значи цифрата е 60 мил евра плус бонуси за целиот договор

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.058
Поени од реакции
45.806

> Милан ќе ќари 300милиони евра од Fly Emirates.

- Според инфомрацијата, Росонерите ќе добиваат 60 милиони евра на годишно ниво. Патем, како дополнителен бонус ќе биде и додавано за позитивните резултати кои би ги остварувале црвено-црните.

( Во право е Галиани со ЗЗвездите :vozbud: ) 300милиона еј лелелеле ке биде. :nesvest:

пс: Честито нека ни е победата FORZA MILAN !!!
Имав пишано и на темата на Интер за линковите од спортденес, мислам ја разбирам грешки у букви, имиња на фудбалери и слично, али ширењето на вакви дезинформации ги прави убер патетични и смешни:

Il Corriere Dello Sport reports Al Maktoum has agreed to pay the club €15m per year until 2014 to become their main sponsor, plus bonuses related to success in the Champions League.

P

PewDiePie

Гостин
Добра утакмица вчера сите на ниво изиграа,Берлу изгледа убаво го седнал Рони на маса да му објасни што како,ваљда ќе му се јави телефонски во Вторник попладне да го потсети на муабетот :star::music3: Тиаго 100% ќе игра со Ман. Ј. ништо страшно не било во врска со повредата а и Неста вчера не се напињаше многу се чуваше,ваљда затоа 2 гола примивме,Фавали имаше еден прекрасен клизач цела утакмица и толку од него. :tv:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Добра утакмица вчера сите на ниво изиграа,Берлу изгледа убаво го седнал Рони на маса да му објасни што како,ваљда ќе му се јави телефонски во Вторник попладне да го потсети на муабетот :star::music3: Тиаго 100% ќе игра со Ман. Ј. ништо страшно не било во врска со повредата а и Неста вчера не се напињаше многу се чуваше,ваљда затоа 2 гола примивме,Фавали имаше еден прекрасен клизач цела утакмица и толку од него. :tv:
Нема што да го стегне :) Ако не му идело на 2 утакмици не значи дека пак почнал по старо :smir:

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
значи условот кој му е поставен на Роналдињо е или да ги поминат Манчестер и да продолжат понатаму или доколку не се случи тоа до крај на сезона да изигра на високо ниво и да покаже желба дека сака да остане во Милан. Галијани потврди дека е спремен нов договор само треба уште да се понуди. Во договорот неговата плата од 6.5м ќе се намали на 4.5м годишно и ќе остане до 2013. Неговиот брат кој му е и агент го прифатил тоа, ама како што реков сеуште не им е понуден. Инаку Галијани исто така изјави и дека лошата економска ситуација во Италија ги натерало да се насочат повеќе кон младината и изрази желба да ги врати Астори, Диниз и Палоски и исто така жали што морал да ги даде Матри, Донадел и Самарко

пс: Руни - се плашам од Неста

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Мене ич не ми се свиѓа тоа со Роналдињо :nenene::nenene: па не е господ рони па да исполнува желби :smir: Галијани ако сака успех нека купи 3/4 ѕвезди и тогаш ќе има успех :smir:

P

PewDiePie

Гостин
Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.595
Поени од реакции
6.353
Не се плаши бре тој од никој,блефира јарецот си игра мајд гејмс...да не спомнувам дека е во животна форма,ама дај Боже Неста да не му даде да писне па стварно да му внесе страв во коски за реваншот. :wink:
Јас па викам Руни да им внесе страв во коски на цела одбрана на Милан за реваншо :helou:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.281
Поени од реакции
8.447
не е Бориело дрво да се разбереме, си има и он квалитети исто како што си има Хунтелар, работата е што они двајца се просечни напаѓачи и како секој просечен играч имаат променлива форма.
Не се они вонсериски напаѓачи што газат константно без престан и јаки индивидуалци што можат да решат утакмица кога цел тим не може вол да убоде (ми доаѓаат слики од Шевченко сеа, никад нема да го прежалам :():) па да не можеш без нив на терен да излезеш.
Фората е да им ја воочиш формата и да знаеш кога на еден му иде, а на друг не, и да напраиш правилен избор.

Иначе Милан како традиоционално Италијански клуб секогаш ќе форсира Италијани во прв тим, поготово сега, кога ќе мора да му се отвори избор на Липи за на светско, кога е во ситуација да освен Ди Натале нема ниеден асален напаѓач, и кога Сериа А ни е изгубена и можеме да си дозволиме такви луксузи.

Поентата ми е, со Манчестер мора да игра Хунтелар или Пипо*(што мислам дека ќе се деси) пошто Бориело едноставно е вон форма во овој период.
* Пипо иако не игра-увек е во форма за вакви моменти
Значи ти тоа што сакаш да го кажеш е дека Хунтелар во моментов повеќе му одговара на Пато и Роналдињо... што е и точно некако по подвижен е ...Ај ваљда ги дочека дечкото своите 5 минути :)

Имаме среќа што имаме добра замена за Тиаго Силва...Бонера стварно игра на ниво на утакмициве кај што му се дава шанса!

Него повеќе ме мучи повредата на Антонини се надевам дека нема да правиме егзибиции со манчестер па таму да игра тромавиот Фавали :) Боље опција е и Де Вито од малдите или Албертаци!

P

PewDiePie

Гостин
Абе јасно е на Хунтелар повеќе МУ СЕ ИГРА од на Бориело,поподвижен е дури си ја пробува среќата и од дистанца :toe: јас мислам ипак ќе биде повикан за светсково

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Ја гледав утакмицата на Спорт албанска програма и имаа на полувреме даено реклама за ЛШ Милан-Манчестер и нивните дуели во 2007 се потсетиф на добрите моменти :).

P

PewDiePie

Гостин
Ја гледав утакмицата на Спорт албанска програма и имаа на полувреме даено реклама за ЛШ Милан-Манчестер и нивните дуели во 2007 се потсетиф на добрите моменти :).
Те пука носталгија? :icon_bigg Ех штета го нема Какето да ги самоубие Хајнце и Евра пак :pos2::pos2::pos2:

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.532
Поени од реакции
5.523
Оооо Хунтелаааар, баш ми е мило за него... добива шанса и знае тоа да го искористи!
Браво и за Пато, се враќа у добар момент, штета што не гледав натпреварот :(

И фала до маца_кака што ме известуеше :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom