Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Аубамејанг игра во Лил , Палоши мислам во Парма а тој Дигао најверојатно во Удинезе како што знам.

Дигао игра во Стандард,Палоши највероватно ќе го вратиме летово или па ќе потпише договор со некој друг клуб.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Абе сега шо се прајт со Бекам, и следнава сезона ке игра за Милан или си замина?

Член од
28 април 2008
Мислења
295
Поени од реакции
134
Сао Паоло не верува дека Милан ќе ги ангажира Миранда и Хернанес

Според медиумите екипата на Милан го посакува дефанзивецот на Сао Паоло, Миранда и неговиот соиграч од средниот ред Хернанес но од управата на Сао Пало не веруваат дека ќе се реализира еден ваков трансфер.Се шпекулира дека Росоњерите се подготвени да одвојат 25 милиони евра за да дојдат до услугите на дефанзивецот Миранда и играчот од средниот ред, Хернанес. Дури и селекторот на Бразил, Дунга ја советуваше управата на Милан да тргне по Хернанес а се верува и дека новиот стратег на Росоњерите, Леонардо има високо мислење за играчот на Сао Паоло.
Но директорот за фудбал на Сао Паоло не верува дека Милан ќе може да си ги дозволи двајцата фудбалери и помалку иронично одговори: “Треба да почекаме малку и да видиме колку кутии со банани ќе добиеме. Тоа она што тие сакаат да го платата за играчите.”
Во посериозниот одговор, Лопес рече: “Ови информации потекнуваат од медиумите од Италија не од официјални лица на Милан.”
“Од она што знам, Милан минатата година ја завршил со дефицит па парите од продажбата на Кака ќе бидат доволни за да се пополни таа дупка.”
“Многу е поверојатно ови двајца фудбалери да заминат во Шпанија, каде што има многу финансиски посилни клубови.”
Дефанзивецот Миранда има откупна клаузула од околу 20 милиони евра додека пак играчот од средниот ред, Хернанес околу 40 милиони евра.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.276
Поени од реакции
8.419
Абе сега шо се прајт со Бекам, и следнава сезона ке игра за Милан или си замина?
Па нешто се зборува дека Челзи и Тотенхем се доста загреани за него мое мислење е дека он освен во освен во Манчестер неиде никаде на друго место во Англија!
Иначе постот со платите ми беше дека тие 15 милиони што ги плаќаме за Шева и за Кака можат добро да се искористат и да се инвестираат пошто нашиов клуб изгледа повеќе мисли на финансискиот резултат одколку на успесите што ги правиме и на тоа колку од тие успеси може да се профитира ! Манчестер имаше долгови многу поголеми од нашите ама не се замараат како нас незнам која е политиката на клубот стварно не разбирам од тим што се бори за трофеи се претвараме во тим што игра за пари а при тоа продажбата на Кака не ми е уште повеќе јасна имаше една статија што викаше дека Кака за својот одработен договор во реал би им донесел профит од 60 милиони па доколку е така неверувам дека нашиве се глупи!

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
И како ке ги купиме овие двајца со 25милиона евра ?
Кога Миранда и Хернанес вредат околу 60милиона евра :pos2:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317

Толку им се одкупните клаузули, незначи дека вредат толку, на Бојан Кркиќ им е например одкупна клаузула 130 мил евра он не вреди толку нели :smir:

У бразил и шпанија постојат такви правила у договорите на играчите мора да има клаузула и обично тмау се ставаат некои нереални цифри ради реда шо се вика

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.288
Поени од реакции
6.998
Епа да си ги вратиме овие младите и ќе биде добро. Инаку у спорт денес прочитав дека милан тргнале по наследникот на малдини(се мисли на сисоко):uvo::uvo::uvo:

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Платите се со данок. Затоа сите бегаат во Шпанија. Со оваа плата за Кака остануваат 4,5 милини евра (некаде пишуваше дека стапката е 50%) а во Шпанија Кака ќе добие околу 6,6 милиони зошто стапката е 25%. Ако Милан сака Кака да зима и иста плата како во Реал ќе треба да му плати на Кака 13,5 милиони евра. Тоа е причината поради која Галиани се буни цело време. Во Шпанија и со помала понуда може играчто да добие иста плата како и во Италија.
Абе шо реков јас. Законите во Италија го уништуваат фудбалот. Кога ќе видиш дека до 18 години фудбалер неможе да се регистрира. Па избегаа таленти како: Пачеко, Македа и Петручи. Неможе да се донесе повеќе од два играчи без Европски пасоши. Па и ова со даноците. И после сакаш да сме подобри од Англичаните и Шпанците, е куроф :)
Епа да си ги вратиме овие младите и ќе биде добро. Инаку у спорт денес прочитав дека милан тргнале по наследникот на малдини(се мисли на сисоко):uvo::uvo::uvo:
Е зш да не, дечкото е многу физички јак(црнечка работа :)), брз е, има добар центаршут, има добар дриблигн и тн... :)

Инаку како алтернатива за Хернандез, бидејќи може да се донесе само еден играч без Европски пасош:)tapp:) е Јоси Бенајун. Одличен играч е.

Ама за ова пасошите, јас не знам играчиве шо не одат да извадат Бугарски пасош, нека речат дека се Бугари и одма ќе му дадат :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Платите се со данок. Затоа сите бегаат во Шпанија. Со оваа плата за Кака остануваат 4,5 милини евра (некаде пишуваше дека стапката е 50%) а во Шпанија Кака ќе добие околу 6,6 милиони зошто стапката е 25%. Ако Милан сака Кака да зима и иста плата како во Реал ќе треба да му плати на Кака 13,5 милиони евра. Тоа е причината поради која Галиани се буни цело време. Во Шпанија и со помала понуда може играчто да добие иста плата како и во Италија.
Јас мислам дека платата со одбиен данок му е 9 милиони, не ме бива за математика, така да Милан плаќа значително повеќе за плата поради високио данок.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.276
Поени од реакции
8.419
Абе шо реков јас. Законите во Италија го уништуваат фудбалот. Кога ќе видиш дека до 18 години фудбалер неможе да се регистрира. Па избегаа таленти како: Пачеко, Македа и Петручи. Неможе да се донесе повеќе од два играчи без Европски пасоши. Па и ова со даноците. И после сакаш да сме подобри од Англичаните и Шпанците, е куроф :)

Е зш да не, дечкото е многу физички јак(црнечка работа :)), брз е, има добар центаршут, има добар дриблигн и тн... :)

Инаку како алтернатива за Хернандез, бидејќи може да се донесе само еден играч без Европски пасош:)tapp:) е Јоси Бенајун. Одличен играч е.

Ама за ова пасошите, јас не знам играчиве шо не одат да извадат Бугарски пасош, нека речат дека се Бугари и одма ќе му дадат :)
Неможе или Хернандез или никој хахаха единствено шумоликовски би го прибрал :) а може и тебе феноменчо а :) ???

А иначе кога сме кај тоа дека Мамли (ќељавицата) е во Париз нека чепне да види таму Мамаду Сако да не може да го завлече накај нас :) нема да биде лошо!

А иначе стварно тоа законите во италија претеруваатмногу надежи бегаат од Италија а и лигата не е толку јака баш поради тоа тапа се само 2 не европски играчи тоа е премалку барем нека бидат по 3-4 нејќам да станеме како англичаните ама мора да се донесе некое решение што ќе биде корисно и ќе биде добро за итаљанскиов фудбал ! А на пример сега Тиаго силва несмееше да настапува во Сериа а милан ќе можеше да си го регистрира за утакмиците во уефа купот? таму ништо не те оптоваруваат како што знам?

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.288
Поени од реакции
6.998

:pos2::pos2::pos2::pos2: Си ме изнасмеал за воа со Бугарски пасош. Инаку се слагам за Сако од ПСЖ. Мн. е добар,сум го гледал на ТВ и мислам дека може да израсне у квалитетен дефанзивец

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Moжда сум грешка ама цената на Хернанес беше 8 милиони,а 25 милиони е доволно за 2.

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Moжда сум грешка ама цената на Хернанес беше 8 милиони,а 25 милиони е доволно за 2.
Абе ние може да си го проценуваме како сакаме, ама сепак главниот збор го имаат дечките од Бразил. А и фиксно реалната цена на Ернанес е 15+ милиони.:smir:

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Cekaj be vie toa seriozno zborite za toj nekoj si Hernanes 40 Milioni?
A toj Miranda 25 milionii a?haha rabotava e nemoj ne me raduj...
Kako mozete da zborite takvi gluposti be?Pato vanserija igrac 20 milioni preku sila dadoa epten deka bea zainteresirani mnogu klubovi za nego.Hernanes 40 milioni,pa za 40 milioni imas miljon fudbaleri tri pati bolje od toj kopukot sto uste nema probano da igra u golem klub.Eden Diego od Werder vredi 20 milioni ovoj 40.off lelee sto nema da slusnam...

Abe nas ni treba proveren napagjac i nisto drugo.Ako imame srekja da ne se povredat igracite ke bideme prvaci u Seria A a Liga na Sampioni ke doturkame najmalce 1/4 finale.Pogledneto go Milan ima strasen sostav,ke nedostiga Kaka ali Pato moze mnogu dobro da go zameni,plus da bide standardna odbranata i Borielo da bide zdrav.Ako ova se sluci osvojuvanjeto na kalcoto ke bide najmal problem!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom