Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Голот со Манчестер што им го даде коа им ги искрши кичмите ќе го памтам до крај на живот и голот со Селтик !

Кака беше големо име во клубот но ништо од тоа дека ќе стане легенда на Милан,ипак сум малку разочаран од неговото заминување а даде толку изјави дека Милан му е во срцето ...Штета
 
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.738
Поени од реакции
3.759
Му се посакувам се најдобро на Кака во понатамошниот дел од кариерата.

Једино нешто на што сега навивачите на Милан можат да се надеваат дека суртуците на Милан паметно ке ги потрошат парите. Со парите од Кака да се купат минимум двајца играчи од светска класа кои ке вршат работа за наредни 7-8 години и кои ке ги играат, а не играчи кои ги токмат за на клупа.
Цврсто стојам на ставот дека во ваква ситуација Милан требаше да го врати Гуркуф, па тек тогаш да преговара за продажба на Кака.
Али ипак мислам дека Леонардо пак ке најде нешто од Бразил.
Не очајувајте, играчите доагаат и си одат, клубот останува засекогаш. Ако ништо друго клубот заработи добра пара само треба да се направи план како најпаметно да се потрошат.
Се надевам оти Берлускони нема да ги потроши на журчиња со малолетнички. . .

п.с. И јас прочитав дека Пато изјавил оти прво ке разговара со Анчелоти па потоа со Милан за неговата иднина. Искрено, не верувам дека Милан ке ги пушти во исто лето да им заминат Малдини, Кака и Пато. . .
 
Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Уште Пато ако го продадат и се одкажувам од гледање фудбал.
 

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Кај да е за 1-2 сезони ке се распадне и клубот:pos2::pos2:
 

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.402
Поени од реакции
590
Среќно КАКА , и фала ти за се:bravo:
Ниту еден играч не го прави клубот , така да Кака беше еден од многуте фудбалери кои настапувале за Милан и кои оставиле свој траг во овој голем клуб . Милан ќе продолжи и без него , нема да биде истиот , ама секако дека ќе оссвојуваме уште многу титули во иднина .
А дали Кака е легенда на Милан ... тоа времето ќе покаже . Кака беше ѕвезда во клубот , ама ѕвезди се и Пато,Гатузо и ред други :toe:
 

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
И тогаш дојде луис марија кој уствари му бил брат на флорентино перез, а од братучед му цимерката му била уствари ќерка а се омужила за родениот брат пошто незнаела, оти била слепа офкорс но на крај ќе прогледа и ке свати шо напраела и ондак ќе умрат све лошите и сите ке си живеат среќно до крајот на животот.


Па да му ебам мамта шпанска серија напраевте од темава.
Едниот ми кажуе срце душа ово оно, другата срцето и престануе идолот и замина, овој гејов од блок 70 од љубов спрема Кака ќе си го бришел профилот и тн итн.

АМАН, после ваков педерски потег ја да зборим за тој чуек, сум га сакал ко играч и фала му на све што направи за Милан, но со овој потег не заслужи веќе да се спомнува овде, незнам за вас али мене ме изнервирал до даске, не што замина туку за начинот на кој замина, и уште ќе ми пее жалопојки туе не сум сакал да заминам. Ебење у здрав памет.

Но како што реков доста за него нека крши глава тамо како се викаше тимот не ми текнуе. НВМ

Се очекува утре Џеко да потпише за сума од 20 мил, за дечкото зборуваат дека бил новиот Ибра, ако биде тој пола од Ибра јас ќе сум вечно благодарен :vozbud:

Хернанес такоѓе е скоро готов така уште еден добар потег, тој може да игра позади шпицојте и ваљда ќе биде директна замена за Кака во првиот тим само што нема да биде главен, главен ќе биде тој што ќе им ги крши кичмете догодина на свите исто Ван Дам , а свите знаете кој е тој. Јас верувам во него, со Патото пред него и Џеко ќе биде ситуација која босанците ја опишуваат вака " Рекла је раја биќе белаја"


Рони ис д мен, ју вил си :smir:
Се согласувам само тебе. Само се сомневам во желбата на Роналдињо, но сепак се надевам дека напорно ќе тренира и ќе ја врати старата форма.

Ајдееее... глупости
Се случи тоа што се случи, останавме без кака. Сега што понатаму?
Пред 3 години го продадоа Шевченко у Челзи за 47 милиони евра. Дали купивме некој играчи со тие пари? Дали дојде до реконструкција на составот после тоа? НЕ. Освен еден Оливеира што купивме ништо друго, а уште тогаш се вртеа думи дека ке се подмладувал тимот едно-друго
Мене лично не ми се чини дека Џеко ке внесе компакност во тимот, нема да ја излечи раната која ја добивме со напуштањето на Кака. А и било кој друг неможе.
Или пак мислите дека тој Хернанес, на 24 години првпат заигрува во Сериа А и одма ке го замени сјајот на Кака?
Гуркуф да го задржеа, у многу боље ситуација ке сме биле.
Барем ке има пи*ици кај берлускони у вилата. :tapp::tapp:
И еве сега читам дека немало многу да трошиме на нови играчи, тие пари ке бидат искористени за "стабилизирање на клупските финансии".
Сума сумарум - Нема живот без кака...
Секоја чест за човекот, беше права легенда на Милан, ке го поштуем и понатаму, и му посакувам све најдобро у неговиот иден клуб (неможем да го изговорам името веќе).
Абе и двајцата се ѕверки, и Џеко и Ернанес. Кога можеше Кака од "недоволно" талентиран играч, зошто овие од "доволно" талентирани не би можеле достојно да го заменат Кака.


Па ако имаат криза нека го продадат тимот не играчите да ви ебам матер смрдливи :mad::mad: ајде секако тоа е тоа ќе видите дека летниов преоден рок ќе земат само еден играч ќе викаат замена ќе биде и курац ќе ги држиме Фавали..ќе биде исто како со Шева.
Абе Ѓоре, Берлу и Галијани се доста искусни за да знаат што да прават со Милан. Тие Милан го направија најтофеен светски клуб.
Мислам дека со Џеко и Ернанес, ќе бидеме дупла појаки!
Dobro sega i onaka maksimumot go dade pred 2 godini ne e vekje nisto bitno samo da se reorganizira Milan i da se vrati na pobednickiot pat da osvoime nesto. Vo minatoto mnogu pati se dokazalo deka koga se prodava nekoja zvezda od timot ne kjaruva mnogu timot sto go kupuva povekje onoj sto go prodava. 1000 primeri ima. Inaku jas mislam deka najgolema rabota za transferot da se desi naprai uste od pocetokot tatko mu na kaka.
Потполно се согласувам со тебе. А и тој татко му е голема гнаса, да го ебам.:devil1::devil1:


Милан бил заинтересиран за левиот бек на Депортиво Ла Коруња, Луиз Фелипе. Го немам пратено, ама имал 23 години, Европски пасош.... :)


А и еве Барзаљи што изјавува за Џеко:

Barzagli: "Dzeko is very strong"

As the market of the country, everyone is ready to have their say on the "product".
Dalla "Bild" a Bronzetti, senza dimenticare le relazioni degli scout rossoneri, tutte recensioni al "miele" quelle riguardanti il nuovo che avanza, Edin Dzeko.​
From the "Bild" in bronze, not to mention the reports of scouts rossoneri, reviews all the "honey" on the new ones that moves forward Edin Dzeko.
Una tra le più veritiere, è quella fornita dal compagno di squadra Andrea Barzagli, che dice: "Garantisco è una forza della natura - spiega il difensore - Oltre a Milan e Inter, in Germania parlavano anche di un interessamento della Juventus. Chi lo acquista fa un grande affare. Mi ricorda il primo Toni, devastante. Spero che il Milan non ce lo porti via".​
One of the most truthful, is that given by fellow team mate Andrea Barzagli, who says: "guarantee is a force of nature - says the defender - In addition to Milan and Inter, in Germany also spoke of an interest of Juventus. Who buys does a great deal. I remember the first Toni, devastating. I hope that Milan will not lead him on. "
Stiamo ancora aspettando?​
We are still waiting for?
I ben informati, parlano di una missione portata a compimento dai dirigenti rossoneri già nello scorso week, quando tutte le attenzioni erano calamitate su Kakà.​
The well-informed, speak of a mission to reach completion by the leaders rossoneri already last week, when all attention was on magnetic Kakà.
Staremo a vedere, se la "fuitina" degli emissari di via Turati, sortirà gli effetti sperati da un popolo oggi molto triste.​
We shall see if the "fuitina" the emissaries of via Turati, will have the impact expected from a people very sad today.
 

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Само едно посакувам. Да се појави некој фин чичко (нека биде и арап и што сака нека биде) и да го откупи Милан. Е тоа сакам!!!
Преку к*рац од овие двајца лопови и мафијаши. Ако некој мразам тоа се Берлу и Галијани. Не ги бива и не ги бива.
Немаат пари за клубот и за најдобрата ѕвезда а имаат пари да прават забави со малолетнички и политички митинзи. Ебаве копиљаците.

Ете и Пато сака да си иде. Уште кој друг ќе пројави желба.
Сите сигурно се разочарани. Атмосферата во тимот сигурно ќе е погребална.
А дај боже навивачите да им протестираат и да не им купат ниеден сезонски билет.
И што ѕвезда на тимот според Берлу следнава сезона ќе е Роналдињо? :pos2: Ах бе газда потрошен материјал е тоа.

Ај се надевам ќе купат нешто добро и младо.
А не тука и Трезеге читам ова она. Пак ли така со таа политика?

И Кака достојно да си се појави во Милано и да си се поздрави со тимот играчите и навивачите. Инаку ќе испадне голема кукавица.
Знам дека не му е лесно, ама сепак бар нека е фер!
 

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Да се потсетиме на тој кој е Џеко:





:zver::zver::zver:
 
А

Ајсшутер

Гостин
Нека му е со среќа на Кака ама сепак ќе ми биде драго за другите играчи како него никогаш да не отидат во Реал пошто ќе го расипат овој сеќавам :)
А за парите што го продадовне ќе земеме добри играчи .. никој не вреди толку пари колку што даваат Реал ..
 

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
“Берлускони рекол дека Пато останува? Сеуште ништо не е одлучено. На крајот од јуни по Купот на Конфедерации, ќе се сретнам со управата на Милан и ќе разговарам за мојата иднина.” – рече Пато за Gazzetta dello Sport.

чим на 19 год го вели ова... гадно сме ја наебале


онтопик - во врска со трансферите, најлошо ќе биде доколку Милан се насочи кон купување на замена за Кака, не постои играч што може соодветно да го замени па било кој да се донесе со укажување дека е донесен за да го замени, ќе биде пропадната инвестиција... затоа е најдобро да се земат засилувања на различни позиции (нападот и одбраната пред се)
 
Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Само Хамшик и Џеко ако ги земат ќе биде подбро..а кај пишува за тој Ернандес кога не сме ни заентересирани за него..
 

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Само Хамшик и Џеко ако ги земат ќе биде подбро..а кај пишува за тој Ернандес кога не сме ни заентересирани за него..
Баш за тој сме заинтересирани, за разлика од Хамшик. :smir:
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom