Па кај ке го има Сидорф човекот за в пензија е... а овај Анчелоти една саглам формација не направи цела година, додуша и не е тој толку крив за тоа со таков фонд играчи на клупа од кои пола од нив и тоа најдобрите беа повредени стигнавме до кај што стигнавме годинава.. Само за една работа не го оправдувам карло, минутажата на рони, е тоа најмногу ме изнервира оваа полу сезона...
На играчиве воопшто не треба да се плука, затоа што ке испаднеме неблагодарни, а и дотраени си се. Се сеќавате што се имаат направено за тимот???? Реално тимот ни е за нигде "it sucks" освен поединци... НИ ТРЕБА ПОДМЛАДУВАЊЕ, а Милан го нема нигде во игра за некој млади и полетни таленти кои во иднина ке бидат врвни играчи, а најмногу им замерувам што трчаат по Бразил по играчи, а имаат колку да сакаат во Италија... Пример за тоа е Македа од Ман. Утд. човекот е ѕвер со 17 години.... Италија ке се мава у ѕид за тоа и за многу други вакви примери верувајте :wink: а Милан ако не го врати Палоски веднаш од Парма не знам како ке играме во нападот и било кој и да е тренер пак ке експериментира со формациите барајќи ја идеалната.... За тоа росоњери мои драги треба да се обнови тимот инаку џабе е ништо не правиме и другава сезона, само ке си го мамиме умот како што си го мамевме минативе 2 години.
FORZZA MILAN!!!!
:helou:
За денес со фиорентина според мене еве ја најдобрата формација
----------------------------Dida----------------------------------
--------------------Maldini-------Senderos------------------------
Zambrota-----------------------------------------------Jankulovski
----------------------------Pirlo----------------------------------
---------Gatusso-------------------------------------------------
--------------------------------------------Seadorf--------------
----------------------------Kaka---------------------------------
---------------------------------------Roni-----------------------
----------------------Pato----------------------------------------
Чекам ваши мислења...
Еве мое...
1. Минутажата на Рони...Вториов дел од сезоната според мене тој толку и заслужи...На почетокот игаше некако многу комотно,на ниту една изгубена топка не се враќаше назад.Немаше никаква посебна игра,ама даваше голови.Што од слободни,што од чисти сервирани топки..и затоа и играше повеќе.После тоа се врати Кака и Роналдињо се повеќе седеше на клупа.Според мене тоа и добро,воспитно му делуваше...Видовте како играше коа влезе против Рома?Почна да трча,да прави продори,да дрибла-ми здоличе на сариот Рони коа го гледавме во Барса...Тој е голем шампион,може да се врати,ама треба некако да се мотивира...Можда коа Леонардо би бил тренер,тоа би го мотивирало,можда требаше да го викнат за репрезентација,можда треба навивачите некако да го мотивираат...
2. За подмладувањево...Да треба да се направи ремонт во тимот,ама никако по принципот на Арсенал.Треба да се купат млади ама солидни,добри,изградени играчи.Некој како Кјаер,еве Тиаго Силва,можда Пацини...таков тип на играчи.Што се однесува на Македа,мислам дека тој не е толкав талент,мислам дека нема да биде играч од него...Ама тоа е мое мислење,па нека ме демантира...
Палоши со сигурност треба да остане уште една сезона во Парма на позајмица.Или пак во некоја друга појака екипа(се спомнуваа Каљари и Џенова)ама нормално со можност да се откупи назад,како досега...Оваа сезона бу беше одлична,сам кажува дека сака да биде наследник на Пипо и мислам дека треба да се врати наредното лето,кога најверојатно Пипо ќе си оди во пензија.Да стигне точно на местото на Инзаги,тоа ќе му биде дополнителен стимул и мотив...
За наредна сезона јас би ја задржал истава напаѓачка постава,ама со сигурност да се знае дека Бориело ќе биде достапен за игра.Ако не покаже ништо до јануари,тогаш да тргнеме по некој напаѓач,профил на типичен,робусен центарфор.
3.Треба подмладување на
цела екипа,ама тоа мора да се направи малку по малку и по принципот што го спомнав во точката
2.
Мора да се земе предвид дека Милан веќе две сезони е без било каква титула,и ако наеднаш се направи ремонт сигурно ќе поминат уште толку,а тоа е премногу за екипа како Милан...Значи летово не верувам дека ќе тргнат да купуваат играчи-главом без обзира...
Мислам дека веќе прават ремонт,малку по малку.Тука се Силва,Антонини,Матиони,Пато,Бориело,најверојатно ќе се врати Абате...Еве најверојатно ќе имаме и нов тренер....
И на крај во врска со формацијава што си ја напишал....Кака никако не смее да трпи менување на позиција,заради Роналдињо! Подобро нека биде обратно.Тоа менување на позиција,Кака го кошташе сезона со слаби игри.(Јес да и повредата многу му поремети,ама и тој сам рече дека не би бил задоволен со таква позиција во формацијата на Милан).Нека играат Кака и Рони заедно,ама Рони да ја има улогата на Сидорф.Кака да игра тоа што секогаш го играше за Милан...
И на местото на Јанкуловски нека игра Фламини(нормално на својата позиција,а Замброта лево...)
Епа многу се изнапишував јас,али ај нема врска...Кого не мрзи нека чита...хаха