Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.

kikoac

Kiko_Pato
Член од
24 април 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
Браќа Миланези !!! Се планира собиранка(состанок) за натпреварот Милан - Палермо сите заинтересирани нека го посетат www.milanfansmkd.blogspot.comпа да се договориме !!! ПОЗДРАВ!

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Па толку и ке му треба евентуално да се врати во старата форма, само Анчелоти да му даде повеќе шанса.
Да, на 33 години ќе се врати у форма.

Милан влегле во комбинација за извесен Миранда, ценрален дефанзивец-партнер на Тиаго во одбрана таму во Бразил. Тиаго ептен сакал да игра заедно со него овој е проценет на 24 милиона што значи дека Тиаго „може да сака ама нема’’ :icon_lol:
Миранда, бе, Миранда.:):) Он, Алекс Силва(у Хамбургер игра сега) и Тиаго Силва беа најсериозни кандидати за у одбраната...и си го земавме Тиаго.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.279
Поени од реакции
8.445
Абе што ви е Адриано е супер ќе си прават друштво со Бориело во напад на сред утакмица брлускони им фрла по една линија и овие како препорпдени трчаат ли трчаат хахахахаха еј замислете би имале НАРКОМАНСКИ НАПАД хахаха
Шала на страна ако сте приметиле бразилциве што се апла ѓуптини секогаш имаат испади што се дрогираат се забавуваат до касно тоа се неизживеани луѓе . Ми се допаѓа Адриано како играч само заради тоа што дечкото е брз а кога е во продор може цела одбрана на грб да ја качи и да трча има бомба шут и е баш со перфектни предиспозиции за еден врвен напаѓач мислам дека Интер го уништија а пред се за тоа е заслужен Мурињо. Дечкото би се снашол во околина како Милан ама штознам многу бразилци се насобраа веќе почнуваат и за тоа да не зезаат ама зашто бе да се направи некој договор со него како што имаше Аталанта со Виери плата да добива колку што постигнува голови x некоја сума па ако му тргне добро и да се склучи договор со него !

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Абе што ви е Адриано е супер ќе си прават друштво со Бориело во напад на сред утакмица брлускони им фрла по една линија и овие како препорпдени трчаат ли трчаат хахахахаха еј замислете би имале НАРКОМАНСКИ НАПАД хахаха
Шала на страна ако сте приметиле бразилциве што се апла ѓуптини секогаш имаат испади што се дрогираат се забавуваат до касно тоа се неизживеани луѓе . Ми се допаѓа Адриано како играч само заради тоа што дечкото е брз а кога е во продор може цела одбрана на грб да ја качи и да трча има бомба шут и е баш со перфектни предиспозиции за еден врвен напаѓач мислам дека Интер го уништија а пред се за тоа е заслужен Мурињо. Дечкото би се снашол во околина како Милан ама штознам многу бразилци се насобраа веќе почнуваат и за тоа да не зезаат ама зашто бе да се направи некој договор со него како што имаше Аталанта со Виери плата да добива колку што постигнува голови x некоја сума па ако му тргне добро и да се склучи договор со него !
Абе он сам се уништи. Откога умре татко му(лесна нека му е земјата), падна у депресија и му падна формата. Проба депресијата да ја лечи со забави од мрак до зори, алкохол и тн, но не успеа. Во форма не е веќе добри три сезони, не е крив ни Мурињо, ни Манчини. Еве сега сам си се откажа од фудбалот и сака да си биде во родната земја, а понатаму може и ќе игра во некој Бразилски клуб.
Арно си кажа Миланез, кога не успеавме да ги вратиме во форма:Емерсон, Роналдо, Рони, Шева, Виери и тн...зошто мислите дека тоа ќе биде со Адриано?

За болдираното:и викаш ПЕС многу ја играш?:tv:

Едит:Пјер Аубамејанг дадил гол за Дижон, против Нимес:aplauz::aplauz:...полувреме е сега.
Едит2:изгледа не го важат за негов, го променија името на стрелецот.

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Подобро Трезеге него Адриано:kesa:
Абе не се гледа кој е подобар за да дојде во Милан туку кој е БРАЗИЛЕЦ.Во Милан само Браилци се примаат.Бразилската колонија во Милан се зголемуваа да се надеваме дека така и ќе продолжи во ист ритам.

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Абе не се гледа кој е подобар за да дојде во Милан туку кој е БРАЗИЛЕЦ.Во Милан само Браилци се примаат.Бразилската колонија во Милан се зголемуваа да се надеваме дека така и ќе продолжи во ист ритам.
Тасе, се гледа дека не знаеш што збориш. Што ќе биде кога од новата сезона ќе важи правилото за домашни играчи?

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.279
Поени од реакции
8.445
Тасе, се гледа дека не знаеш што збориш. Што ќе биде кога од новата сезона ќе важи правилото за домашни играчи?
Ова го имав напишано и јас погоре во врска со бразилците
А што да не не е така да не овој Адриано јак маме му ебам никој неможе да го бутне чим неможеше да го бутне фердинанд па за Молинаро ли е проблем:pos2:
А иначе нешто прочитав за овој Боруч дека нешто во Селтик ќе се правело чистка и овие од Баерн сакале за 7 милиони да го купат их за 7 милиони вреди човекот зашто и ние да не се впуштиме

и рики мартине (ФЕНОМЕН) дај кажи како точно ќе гласи тоа новото правило што ако не се лажам ќе биде на сила за 2012

Член од
20 ноември 2008
Мислења
486
Поени од реакции
39
AC milan news !

Trezeguet agent welcomes AC Milan talk

“When a team like Milan consider David then it is good news for me,” he told the Corriere dello Sport.

“Milan are a great club and that confirms that my client is a valid champion.

“But I will only start negotiating once the season is over. Trezeguet is under contract with Juventus and his situation must be addressed with the club first.”

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Ова го имав напишано и јас погоре во врска со бразилците
А што да не не е така да не овој Адриано јак маме му ебам никој неможе да го бутне чим неможеше да го бутне фердинанд па за Молинаро ли е проблем:pos2:
А иначе нешто прочитав за овој Боруч дека нешто во Селтик ќе се правело чистка и овие од Баерн сакале за 7 милиони да го купат их за 7 милиони вреди човекот зашто и ние да не се впуштиме

и рики мартине (ФЕНОМЕН) дај кажи како точно ќе гласи тоа новото правило што ако не се лажам ќе биде на сила за 2012
Абе ти рече дека е многу брз, не рече само дека има добра градба. Само градбата му остана, барем јас така мислам, а и шутот не му е тој стариот.

Боруч е одличен голман, доста искусен, има 29 години, мислам дека е добар избор, иако би можеле и помлад да земиме.
Него, кога сме кај Боруч, погледнете го последниот гол што го прими по кривица на:
Интересно за Боруч е што изјавил дека кога ќе ја заврши фудбалската кариера, сака да стане воџа на навивачката група на Легиа Варшава!
А еднаш ги има водено навивачите на Легиа:

:cuc::cuc::cuc:

Тој е вистинска легенда и во Селтик, каде навивачите имаат неколку песни за него и ги пеат на утакмиците. Слично како кај нас Кака.

Нешто од него

Доколку игра во некој подобар клуб, со сигурност според многумина ќе биде дури и најдобар голман во светот. Само што има проблематичен карактер, многу глупости прае:tv:

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Имаме барем 6 италијанци во тимот 100% ти гарантирам а + и да се повреди некој италијанец пак имаме од младиве резерви ќе стави некој.Милан си е пола Бразил пола Италија тоа не се става под знак прашалник.А иначе не реков дека баш Адриано ќе го земеме.Јас и онака несакам да ни дојде наркоман во тимот.Освен ако не мисли Адриано да си пуши цигари на клупа со Анчелоти.:pos2::pos2::pos2:

Член од
10 октомври 2008
Мислења
215
Поени од реакции
6
ne sum nov tuka ali do sea samo citav ne pisuvav :pos2: nema veze kako i da e...
izgoren sum po milan i so srce i dusa....e sea da se vklopam vo muabetov
adriano mi e eden od najomilenite igraci koi ne igraat vo milan i imam ogromna zelba da dojde vo milan i ne mislam znam deka ke bide onoj stariot odlicen adriano
a za golman mislam deka najadekvaten bi bil stekelnburg neznam dali tocno go pisav ovoj na ajax mislev...mnogu mi se dopaga odlicen e megu stativite
pred nekoe vreme citav deka milan moze ke trgnele po napagacot na ajax ne mi teknuva kako se vikase...toj so zubite izbaceni!!!dobar e mnogu a uste poveke sebicen e,barem vo ajax e takov
poz od mene do sledniot post :D

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.984
Поени од реакции
45.301
Новото правило нема да почне да се иплементира во целост од старт, првата година ке биде 4 + 7, втората година 5 + 6 и од третата година 6 + 5.
И стојам на тоа, мрење е :), помала можност за докажување ке имаат останатите играчи од помалите лиги во светот ( дискриминаторско е ) и ред други недостатоци али за тоа во некоја друга прилика .

E сега она што можеби не знаевте, истото нема да почне од наредната година ( сезона ), ке започне од 2010 :

4+7 for 2010-2011
5+6 for 2011-2012
6+5 for 2012-2013

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.739
Поени од реакции
49.310
Пато наводно имал повреда и тешко да играл со Палермо. Роналдињо ќе го заменел. Ова значи пак еден напаѓач и значи уште една килава утакмица.
Ова со жабарите не ни е проблем и да е од оваа сезона, имаме јака младина у лер дадена низ Италија. Добро котираат и Палоски и Абате па и тој Ди Џенаро педерчето.
За Интер од друга страна е проблем, им се коси со клупска идеологија(официјалната барем :)) Самото име им губи значење со вакво нешто.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.984
Поени од реакции
45.301
За Интер од друга страна е проблем, им се коси со клупска идеологија(официјалната барем :)) Самото име им губи значење со вакво нешто.
Tргни ја идеологијата на страна, веќе имаат двајца кои за 2 години ке имаат и загарантиран репрезентативен статус во Италија, а глеам и се за ангажирање на италијанци во наредниов трансфер период така да до сезоната 2010/2011 ке бидат и повеќе од подготвени за 4+7 правилото .
Не е тоа проблемот, батали Интер, ке с'ркаат играчи ко Пандев и остали, од некои такви чкљ првенства ко нашево, дефакто ке биде ограничен извозот на таквите .
И ЕУ дури се произнесе за ова правило велејќи дека е дискриминаторско, башка во Италија голем дел од '' помалите '' екипи знаеа да позајмат играчи кои се потенцијална иднина на '' поголемите '' клубови, вака, и тоа калење на младинците ке биде ограничено, башка а излезе талент на пример во Парма или Каљари, имаш тепање на големата 3ка, 4ка, 5ка за истиот со што за нијанса ке се спушти квалитетот на оние клубови кои слабо стојат со финансиските средства . . . . ебаго, гледајки ги поголемиве првенства, само англичаните с'ркаат од увозот на странски играчи, не гледам причина правилово да се актуелизира во Италија на пример .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom