тимот на Милан :
Еве да почнеме со одбраната: Прв тим: Оддо - Супер играч најдобриот десен бек во Италија. Неста - Нај добриот стопер заедно со Фердинант и Тери малку е стар но сеуште е одличен. Калаѕе - Грузиецов е супер ем може да игра како бек и плус знае одлично да се снајде на местото стопер, не е многу стар а е брз. Јанкуловски - Лани тој ги испраќаше нај добрите центаршути во Европа а и шутот му е бомба малку е слаб во дефанзивните задачи али нема везе. Резервите се добри исто: Малдини, Кафу, Дигао, Фавали, Матео (исто така играч од младинската школа), Серџињо, Симич и Бонера. Одбраната на Милан е составена од искусни полни со фудбалска мудрост фудбалери и млади надежни фудбалери кој имаат многу што да научат од постарите.
Првиот тим: Пирло - Си е Пирло за центаршутеви, пасови и слободни удари вистински сајпер нога не видена во дефанзива супер е сега малку е бавен али ипак има супер техника. Сидорф - Стариот познат Холански црнец со техника и феноменален шут. Милион пати се има докажано. Гастузо - Сонот на секој тренер борбен и неуморен најдобро од сите знае да ги сопира нападите на противникот кога треба. Кака - најдобриот играч во целиот свет, неможе да се каже дека има слаба страна! Дриблин - ОООООО, Пас - ЕЕЕЕЕЕ, Шут - многу голмани знаат, игра со глава - добра, Брзина - Кими не му е рамен, Одбрана - е сеа неможе за се да го биде. Резервите секогаш можат да покријат речиси сите се добри: Броки, Емерсон, Амброзини, Гуркуф, Ибрахим Ба. Во глобала се стари но има еден млад и надежен Гуркуф кој е прилично добар за свои години.
Еве го и нападот го имаме Роналдо - Сегде кај што играл оставил впечаток па ќе остави и овде, добра инвестиција која вроди со плод уште првата сезона кога дојде. Инзаги - најдобриот лепеж во светот, малку дооден али нема везе сепак сеуште е добар. Џилардино - Кога сите ќе се откажат од Џила (а веќе многу се откажаа) јас нема да престанам да го поштувам,(од денес па натаму дур е во милан) просечен 24-годичен играч чие време допрва ќе дојде, Пато - Малиот (постар од мене) е супер ако не ми верувата го има на клип добро младо засилување кое може многу да помогне. Вили Абаујанг - Играч од младинската школа на Милан незнам баш многу работи за него но знам дека лани постигна гол против Јуве во финалето на Трофео Берлускони.