Гледам дека го спомнувате финалето..не сакам да говорам околу тоа.
Поради мечот со Шалке сите очекуваа нешто , и сега Анчелоти е крив ...сега јас да ви пренесам нешто.
1.Шалке е вицешампион на ГЕРМАНИЈА.
2.Шалке играше дома пред нивните ѓаволски навијачи.
3.Тимот е многу балансиран и има многу цврсти играчи.
4.Шалке не е Тревизо што значи нема ПРИЧИНА за Милан да тепа со 5-0
5.Шалке стори многу во тактиката , и тоа копилето Пулсен , кој буквално го изеде Кака, Кафу беше надигран од страна на Kobiashilli, Џилардино исто како и Кака и како што се покажува не дава голови ако нема доволно шанси (можеби времето ќе помогне). Апсолутно правилна тактика од нивниот тренер
6.Дида- апсолутно катастрофални перформанси , вториот гол беше негова грешка како што разбрав јас загубил концентрација и не бил спремен за таков удар , иако топката заврши на страната на која он ја бранеше.
7.Шева- класа , беше многу добро маркиран , но доби шанса и даде гол.
8.Сидорф- во последните неколку меча е многу критикуван од страна на сите , до негде се во право , до негде не. Дали ја гледавте утакмицата ? Цел натпревар беше ТОЈ кој донесе многу во балансот на средината на играта , држејќи ја топката во нозете на Милан , помагаше во нападот и одбраната. Со исклучувањето на Кака од пулсен и кobiashvilly, со Пирло маркиран од Курањи, Гатусо играше сам. Сидорф беше тој кој заедно со Шева ја држеа средината во ред и функционалност. Или сите мислите - да сите добри фудбалери треба да трчаат како луди преку цела игра , да ?? Добро тогаш земете ги копачките и пробајте да истрчате 90 минути како луди. Ако името не ви е Гатузо , тогаш сум сигурен дека НЕМА да стигнете ни до 20 мин. ( не ни зборам за паметно користење на топката ). Има збор во фудбалот како балансирана игра на играч во 90 мин. и балансирани перформанси на целиот тим , и секој тим мора да има таков играч кој ќе го одржува балансот. Како Верон во Интер , Емерсон во Јуве , Лампард во Челзи , Сидорф во Милан. Или мислите дека Емерсон , Лампард , Верон трчаат повеќе од сидорф ?? да ? Епа тогаш ќе кажам дека не гледате фудбал или немате никаква врска во фудбал!!
9.Завчера Милан играше сосема без грешки. Можеби Анчелоти требаше да го замени Кака порано, и да го стави Виери наместо разочараниот Џила , или Сержињо наместо Пирло.
10.Генреално кажано беше многу добар натпревар и сите Германски експерти го пофалија Шалке за борбата против еден голем Милан!!
11.Не ја префрлајте вината на Анчелоти , во последниве 3 години заслужи респект (иако јас го сменив мислењето за него).Секогаш тренерите се криви , секогаш ако тимот има слаби перформаси тренерот е крив , дали сте се запрашале дека можеби нешто друго не е во ред .