Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.

zEk0

Селектор
Член од
8 април 2005
Мислења
531
Поени од реакции
3
Како заврши Шалке - Милан? :poos:

Ако ако...ќе се воиграат до крајот на сезоната.

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
zEk0 напиша:
Мислам дека Милан ќе загуби. Шалке се една чудна екипа....едно е сигурно, дома играат многу супер. Имаат одлична публика и мислам дека ќе извлечат барем нерешено со Милан.

Иначе тип на денот ми е:

Манчестер Ј - Бенфика 2

Сто посто сум сигурен дека Манчестер ќе изгуби, ставив на едно ливче точен резултат 1:2
Зеко!
Добро типување нема што :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

zEk0

Селектор
Член од
8 април 2005
Мислења
531
Поени од реакции
3
Хаха....добар одговор на моето прашање...

Јас еве ќе ви откријам дека многу сум засрамен што лошо сум ја типувал утакмицата :oops:

How1TzeR напиша:
“Абе какво нерешено кој ве удрил.
Милан тепа оваа со сигурност...рука даам.“

zEk0 напиша:
Мислам дека Милан ќе загуби. Шалке се една чудна екипа....едно е сигурно, дома играат многу супер. Имаат одлична публика и мислам дека ќе извлечат барем нерешено со Милан.

Ама еве мислам дека вториов пат се извадив за утката со Бенфика нели?

How1Tzer, да ти дадам адреса да ми ја пратиш руката?

:D [/b]

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Zeko, ти или ја гледаш само топката у тек на цел натпревар или само стативите ги гледаш, пошто не знам што е твојот проблем искрено.

Многу добро си кажав, Шалке е гадна екипа и најмногу што можат да добијат е икс.

zEk0

Селектор
Член од
8 април 2005
Мислења
531
Поени од реакции
3
"Zeko, ти или ја гледаш само топката у тек на цел натпревар или само стативите ги гледаш, пошто не знам што е твојот проблем искрено. "

Овој дел не го разбирам.....на што мислиш? Какви стативи? Што е мојот проблем?

“Многу добро си кажав, Шалке е гадна екипа и најмногу што можат да добијат е икс.“

Па не реков дека не си кажал Ти добро....за How1TzeR беше наменето...

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Ех сеа, морам да го бранам Ховицер, клубски другар ми е. За ист тим навиваме.
Кажав неколку пати, прифаќам и радо влегувам у фудбалски дебати.
Ама, да пукаш сеир...треба да знаеш и да прифатиш. :wink:

How1TzeR

ШЕВА
Член од
6 февруари 2005
Мислења
367
Поени од реакции
14
Сторм друже ( благодарам за подршката ) ... сеирџии , чекаат кикс на Милан за да зборат дека Милан наводно се слаби и колку не ги бива.
Ако некој има омраза спрема Милан нека каже , ги мрзам , и крај нема дискусија веќе со него ,
а не пукање на сеир и коментари безвезе.
Јас си кажувам ги мрзам Јуве од дијафрагма ги мрзам , органски ....гадни ми се.
Гледате колку е лесно.

Преку кур ми е да се повторувам секој натпревар.Исто срање цело време во игра , нема креативност
во средината , ниту од крилата , ниту од новите напаѓачи.

Чекам да го видам Марек зашто немаме едно асално крило на никоја страна , загубив надеж во Кафу
кој продолжува да ме разочарува.Но и покрај тоа пак се двоумам дека може да направи нешто сам.
кака денеска ме курчеше цела утакмица се расправа цело време со тоа копилето Пулсен ( живо
копиле тоа , провокатор , расист ) и правење на тотални интервенции без врска. Доби жут картон и го
заменија за ништо. Шева премногу ја задржуваше топката , и не знам дали да го обвинам за тоа дека нема
никаква асистенција , и дека Џила едвај ја контролира топката.

Едно нешто што беше на место беше Ел Капитано.Се гордеам со него.Имаше неверојатни 2 интервенции.Кога
ќе го видиш како трча ќе заборавиш на неговите години и ќе му се восхитуваш.У ку-рац , на крај краева
трча побрзо од Сидорф , и секако браво за Дида за последните неколку одбрани.
Каладзе спиеше ко коњ цела утакмица чпатав целиот. Очекував повеќе од Руи кога влезе , но не , и тој го исиса
и ме разочара.

Незнам што друго да кажам , но знам едно , не уживам оваа сезона ама ич.

Форца Милан!!

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Да друже, стагнираме у игра, многу!

Џилардино го очекувам кај и да е да дојде у права форма, само се плашам да не го фати синдромот -не можам да играм у голем клуб-, дај боже да не му се деси тоа. Кака не го кривам, ми идеше да го убијам Поулсен со мои раце бе, копиле!

Кафу слабо изигра. Каладзе исто така. Ни треба Марек да се врати и тоа под итно, ептен можеме у крила да го папаме.
Неста киксна неколку пати. Сидорф се трудеше, ама сепак, направи неколку катастрофални грешки. Гатузо играше прилично добро.
Ти текнуе на дриблингот од нога преку глава па преку играч? Хаха, закон! Шевченко според мене си ја заврши својата работа, реализира шанса и даде гол, тоа од него се очекува и не го кривам.

МАЛДИНИ!!!!!!! ЦАРРР!!!! ЗВЕР!!!!
38 годишен дефанзивец така да ја земе топката, да дрибла и да кросира перфектно се гледа ретко, ептен ретко.
Ама затоа тој е Паоло Малдини, легенда!

Форца Милан

How1TzeR

ШЕВА
Член од
6 февруари 2005
Мислења
367
Поени од реакции
14
Искрено друже незнам што се случува со тимот.Не сум експерт.Мојата претпоставка ќе биде преголемата самодоверба.
Мислам дека ни самиот химселф Анчелоти знае во што е проблемот , Анчелоти како тренер никогаш не ме импресирал после фијаското во депортиво!
Да им ја оставиме работата на професионалците во милано да ја завршат , мислам дека тие знаат во што е проблемот и се надевам дека го решаваат .... во спротивно станавме втор реал.
Биди трпелив , ќе го поминеме овој период , и ќе го стори Милан она што најдобро знае да го направи :wink:

Поздраф Росонеро

ФОРЦА МИЛАН !

zEk0

Селектор
Член од
8 април 2005
Мислења
531
Поени од реакции
3
Јас ако може да се замешам малку...

Јас добивам впечаток дека играта на Милан ја нема онаа едноставност и течност од минатата сезона. Мислам дека Каладзе не заслужува место во екипата и неможам да разберам зашто не игра Сержињо?! Секогаш кога игра Сержињо ме воодушевува и он и Кафу, незнам зашто Анчелоти (тренер кој не го сакам уште кога беше во Јуве) се обидува да си ги искомплицира работите. Мене ако ме прашате, мислам дека вината лежи во Анчелоти...некако тој тип не е ОК (да, освои лига и ЛШ ама...).

Една работа: многу интересна (барем на мене) ми се виде идејата Стам да игра по десната страна како "full back" = офанзивен бек. Незнам на кој натпревар беше точно кога го гледав ми остави добар впечаток.

П.С.
Не го мразам Милан....не мразам ниту еден клуб (можеби Челзи малку од малку)

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
И јас мислам дека ваквата игра на Милан е само ради тој педерот, дегенот, клошарот Анчелоти, на кој би му забранил да биде тренер. Ебати играта што ја поставува...

Форца Милан!

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Анчелоти си се докажа во минатото финале од лигата на шампионите против ливерпул колку не го бива

How1TzeR

ШЕВА
Член од
6 февруари 2005
Мислења
367
Поени од реакции
14
Кога станува збор за карлито, Силвио го има последниот збор во тактиката на Милан.
карло обожава да игра 4-5-1 ( нешто како Челзи , и Барса она што го видовме минатата година со Манчестер) но
Силвио преферира да игра со 2-ца напаѓачи и секако го добива тоа. Значи треба да си оди Анчелоти ? Со Кого ?
Знаете некој добар менаџер што е слободен во моментов и кој ќе дозволи Силвио да му се меша во тактиките ?
Многу од квалитетните менаџери не се слободни , и не сум некој голем фан за замена на менаџерот на средина на сезона.
Како што кажав и погоре имаме проблеми во средината , со пасовите , со креативноста.Кака мора да ни даде напаѓачки стил , зависиме од него.

форца Милан!

zEk0

Селектор
Член од
8 април 2005
Мислења
531
Поени од реакции
3
Ако се решат за искусен менаџер мислам дека Отмар Хицфилд би бил добро решение. Исто така слободен е и Пол Ле Гвен, мада и јас се согласувам дека нема некоја криза во Милан па да мењаат тренер на сред сезона.

И така јавна тајна е дека идното лето Рајкард ќе се пресели во Милан (барем сега за сега така стојат работите).

Берлускони неколку пати дури и јавно го критикуваше Анчелоти за играта со еден напаѓач. Јас не сум за мешање на сопственикот во тактиката ама да ги имаш Шева и Џилардињо МОРА да поставиш игра со двајца напаѓачи....греота е некој од нив да седи на клупа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom