Мислам дека натпреварот беше одличен , не дека милан победи и дека пипо беше стрелец , затоа што
Анчелоти испроба неколку различни опции/играчи и сепак успеа милан да земе 3 бода покрај многуте недостатоци.
Морам да кажам дека сум многу задоволен од Пипо. Таков играч е пример за секој фудбалер и човек
со голема решеност да се врати после покрај толку голема повреда. Таков играч ми докажува дека невозможно е ништо.
Анчелоти на терен испрати многу различен состав , со Костакурта во центар Сержињо од лево во одбраната
и Марек во средината. Иако Марек направи асистенција за гол , морам да кажам дека сум малце разочаран од него
иако не беше негова вина. Да бидам искрен Марек е чисто крило , она што го прави најдобро е напаѓа и располага и
снабдува со топки , и мислам дека не е доволен за позивијата на Сидорф. Или да се стави како лев бек , со ризик
дека не е толку добар за одбрана или да се користи формацијата со 3-ца во одбрана што се чини дека
анчелоти ја користи само во пријателски.
Нешто не беше во ред со Вогел , беше сосема различен играч за разлика од неговите први 2 меча. Буквално
беше изгуен во средината на теренот , со тоа што изгубивме битка во средината во првото полувреме.
Пирло ги среди работите кога влезе , но не успеа да ме импресионира како што знае. Рино заедно со Капитано
беа најдобри на мечот.Кафу беше просечен , Сержињо направи многу грешки во одбраната и мислам дека е многу
ризично да го сместиш во одбаран со напад како Палермо.
Џила не го биваше пак , едвај можеше да стори нешто со топката и не знам што кур му е на него.
Исто и за виери кој упропасти златна шанса за гол , но еј почнувам да се навикнувам на тоа.
Како и да е , им ја честитам победата на сите.:devil1:
Highlights !
http://media2.acmilan.com/200510/2551_bb.wmv