Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.641
Поени од реакции
48.613
жал ми е што не покажа све што знае ради виши сили алиии

мнооооогууу е бреее ова :pos2::pos2:

А

Ајсшутер

Гостин
Еве кои млади Миланези се во тимот U19 на европското за Италија:
Одбана:
ALBERTAZZI Michelangelo
BRUSCAGIN Matteo
DARMIAN Matteo

Напад:
PALOSCHI Alberto
Па неможат ли некои од Одбранбениве да земат за 1 постава да ги шитнат старците.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Роналдињо речиси сигурно ова лето ќе ја напушти Барселона откако одлучи да остане во својата татковина место да дојде на стартот од подготовките на екипата. Шефовите на каталонскиот клуб неколку пати го опоменаа да дојде во Барселона, но тој не сака ни да слушне, остана во Порто Алегре каде ќе се подготвува за Олимпијадата во Пекинг и во следниве денови ќе го објави името на својот нов клуб. Неговиот план е во следната недела да работи индивидуално со својот тренер Владимир Гарсија, а од 22 јули да се приклучи на олимписката репрезентација. Клубот се закани со санкции и за Роналдињо и за Федерацијата, но во Бразил воопшто не се грижат за тоа.

"Освен правилникот на ФИФА, на наша страна е и простата логика. Тренерот на Барселона, Гвардиола, веќе објави дека Роналдињо не му е во плановите и нема да смета на него за претстојната сезона. Не го пуштија лани на Копа Америка, но сега нема натпревари и нема причина за некаков конфликт", изјави портпаролот на Бразилската фудбалска федерација, Родриго Паива.

По сето ова, с$ поизвесно е дека Роналдињо идната сезона ќе го облече дресот на Милан и ќе им се придружи на своите сонародници од оваа екипа Кака и Пато. Во петокот на навечер средба имале потпретседателот на Милан, Адриано Галијани, и првиот човек на Барселона, Хоан Лапорта, кои наводно ги договориле сите услови околу трансферот.

"Милан на Барселона ќе и исплати околу 15 милиони евра, а Роналдињо се согласи да потпише само до 2010 година за 6,5 милиони евра по сезона. Како и да е, Карло Анчелоти доби играч со чија помош може играта на Милан да стане уште поатрактивна", пренесе Газета дело спорт во својот вчерашен број.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.641
Поени од реакции
48.613
Што е однос Милан-Ман Сити Роналдињо е завршена работа,може и сам ке си ја доплати разликата у цена ако треба за да дојде во Милан не е будала да иде во Сити свесен си е сам дека во Милан највеќе би му одговарал.

Друг момент е Челзи што влезе во тркава у 90 а и мене парноја ма фаќа од Интер последниве две години не бираат средства не се нормални :) Суазо,Ибра,Виера се примери за основана параноја

V

Viktoranius

Гостин
жал ми е што не покажа све што знае ради виши сили алиии

мнооооогууу е бреее ова :pos2::pos2:
Лол, не ми се верува. Извинете али ова на професионален фудбалер не личи.

Јас сум манекен за Роналдо. :pos2:

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
попладнево ќе има нови преговори во кој ќе се вмеша и Берлускони кој преку телефон ќе мора да биде прашан дали ги прифаќа 20те милиони кој се потребни за купувањето на Роналдињо... средбата ќе биде следена од 300 новинари, се очекува да се донесе конечна одлука и утре да биде претставен пред Миланезите на Сан Сиро

http://www.transfermarketweb.com/?action=read&idsel=20717

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Еве кои млади Миланези се во тимот U19 на европското за Италија:
Одбана:
ALBERTAZZI Michelangelo
BRUSCAGIN Matteo
DARMIAN Matteo

Напад:
PALOSCHI Alberto

Палоши вчера постигнал гол од пенал и ја спасил Италија(Under 19)од пораз против Грција! А овој Албетраци го купија летово,има 17 години и е на поширокиот список на Милан за наредна сезона!

Член од
19 јули 2007
Мислења
551
Поени од реакции
2
Posledna informacija vo vrska so Ronaldinho e deka Galijani zaminal iznerviran od sostanokot so Laporta, zaminal vo negoviot hotel i najverojatno treba pak da se vrati i da kaze dali ja prifaka cenata koja Barca ja baraat za Ronaldinhoo,cel den sedam na int i cekam da se zavrsi sostanokot i da se kazi dali se dogovorile ili ne a ovie uste nemaaat namera da se dogovorat izgleda ovaa ke trae uste nekolku casa

Член од
19 јули 2007
Мислења
551
Поени од реакции
2
Ronaldinho vo Milan za 20m evra +5 ako ispolne nekolku uslovi izgleda e ova najoficijlno

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Ова е официјално или само шпекулација?Ако е вистина ајде кај мене да пиеме!

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
абе најново е дека имале 2 часовен разговор во ресторан и после кога искочиле не дале никаква изјава на новинарите... ваљда по ова било заклучено дека Галијани бил налутен или така нешто :toe:

Fcu

Член од
10 август 2007
Мислења
585
Поени од реакции
2
Milanezi treba da se zemat igraci od odbrana.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.520
Поени од реакции
5.514
Официјално кога ќе видите на www.acmilan.com, а засега нема ништо таму пишано дека преговараат за Роналдињо и нешто слично. :coffee:

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Milanezi treba da se zemat igraci od odbrana.
имаме ...ама нас ни требаат докажани и од светски ранг , никој во Милан нејќе да се докажува туку сака докажан да дојде :toe:

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.520
Поени од реакции
5.514
Ферари за ич пари може да го земеме да не спијат овие од Милан, сеа и Абате пак сакаат да го даваат на позајмица :tapp:
Малдини ќе не спасува осеќам :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom