Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.

zEk0

Селектор
Член од
8 април 2005
Мислења
531
Поени од реакции
3
How1TzeR напиша:
А каков навивач си ти друже ?
Можеби не сум во можност да го следам секој натпревар на Милан од Сан Сиро , да се дерам по утакмици но го сакам Милан и навивач сум онолку колку што и тие се.

ОКО ВАДАМ :)
Друже, БРАВО ЗА ПОСТОВ!

Инаку јас колку што разбрав од форумите на Милан, дечкото што го носел знамето бил начекан сам. Немало пиштоли туку имало ножеви - што е во согласност со сите навивачки правила. Како што читав, сите ги обвинуваат водачите на групата т.е. еден од водачите зошто се решил сам да го носи знамето без да биде придружуван од поголема група на навивачи и дури и се шпекулира дека тој водач тоа го направил намерно за да ја растури групата. Сега сите навивачи се едногласни дека не сакаат ФДЛ да се распадне само заради неспособноста на водачите или како што викаат тие “ФДЛ била тука и пред овие водачи а ќе биде и после нив“ - Сепак, групата веќе нема да постои под истото име, туку според непишаните навивачки правила ќе бидат преправени сите останати транспаренти и ќе се изработи ново главно знаме со новото име на групата.

Многу поштувам што навивачите се придржуваат кон овие непишани “закони“ на навивањето, иако никој не ги спречува да продолжат да функционираат - тие сепак се решија групата да се расформира и да се оформи нова како што е ред според традицијата.

How1TzeR

ШЕВА
Член од
6 февруари 2005
Мислења
367
Поени од реакции
14
zEk0 напиша:
Друже, БРАВО ЗА ПОСТОВ!

Инаку јас колку што разбрав од форумите на Милан, дечкото што го носел знамето бил начекан сам. Немало пиштоли туку имало ножеви - што е во согласност со сите навивачки правила. Како што читав, сите ги обвинуваат водачите на групата т.е. еден од водачите зошто се решил сам да го носи знамето без да биде придружуван од поголема група на навивачи и дури и се шпекулира дека тој водач тоа го направил намерно за да ја растури групата. Сега сите навивачи се едногласни дека не сакаат ФДЛ да се распадне само заради неспособноста на водачите или како што викаат тие ”ФДЛ била тука и пред овие водачи а ќе биде и после нив” - Сепак, групата веќе нема да постои под истото име, туку според непишаните навивачки правила ќе бидат преправени сите останати транспаренти и ќе се изработи ново главно знаме со новото име на групата.

Многу поштувам што навивачите се придржуваат кон овие непишани ”закони” на навивањето, иако никој не ги спречува да продолжат да функционираат - тие сепак се решија групата да се расформира и да се оформи нова како што е ред според традицијата.
Фала колега , не се разликуваме од оние кои се по стадионите според мене.
Како што кажав има некоја политика , незнам дали го прочита постот погоре за Brigate Rossonere и Commandante. Непишаните правила ги почитувам и јас , исто како што се почитуваат во италија преку 30 години до ден денес , исто така разбрав дека имало ривалство помеѓу ULTRAS groups во Curva Sud што може да значи и дека други групи го посакале распадот.
Се на се што ќе се случува би требало да се знае до мечот Милан - Лече на 26 овој месец.

Поздрав !

Член од
23 април 2005
Мислења
622
Поени од реакции
14
Milan Milan....ale ale....ajde ko taka nie da napravime navivacka grupa na MIlan!so velite?....ovde ke navivame na forumot:)

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Денес играме со Фиорентина, ќе биде жустро.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ќе победита, Фиорентина се лузери.

zEk0

Селектор
Член од
8 април 2005
Мислења
531
Поени од реакции
3
Хм...и јас мислам дека Милан ќе победи. Не смее да ја прокоцка победата против Јувентус што ги врати назад во игра. Ова е секако must-win натпревар + дерби, така што мој тип е Фиорентина-Милан 1-2.

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Фиорентина-Милан 3:1
Виолетовите оваа година се ептен добри и најголемите фрки од нив ќе ги имаат Јувентус, Милан и Интер.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Поништен гол, недосуден пенал и две грешки на Неста во одбраната. Не ми се прај муабет поќе. Нервози илјада.:zid: :violent1: :kickbox: :kickbox: :angry3:

zEk0

Селектор
Член од
8 април 2005
Мислења
531
Поени од реакции
3
Sindikat напиша:
Поништен гол, недосуден пенал и две грешки на Неста во одбраната. Не ми се прај муабет поќе. Нервози илјада.:zid: :violent1: :kickbox: :kickbox: :angry3:
Ајде ајде, да слушнам коментар од вас Миланезите. Јас гледав само второ полувреме и мислам дека Фиорентина комплетно си ја заслужи победата. Судијата се губеше од време на време (на двете страни не досуди два чисти пенали за играњето со рака) ама тоа е тоа.

Повторно 5 бода разлика за Јувентус на чело на табелата и што е уште поважно Фиорентина се вклучува во борбата за титулата. Топ!

:baeh:

Член од
23 април 2005
Мислења
622
Поени од реакции
14
zEk0 напиша:
Ајде ајде, да слушнам коментар од вас Миланезите. Јас гледав само второ полувреме и мислам дека Фиорентина комплетно си ја заслужи победата. Судијата се губеше од време на време (на двете страни не досуди два чисти пенали за играњето со рака) ама тоа е тоа.

Повторно 5 бода разлика за Јувентус на чело на табелата и што е уште поважно Фиорентина се вклучува во борбата за титулата. Топ!

:baeh:
коментарот е дека јас го имав она лошо претчувство како и пред натпреварот со Сампдорија и така испадна...Милан играше Фиорентина даваше голови,....една грешка на Малдини, уште една на Неста (катастрофална) и последниот од контра....само се ќе беше поинаку ако прво се досудеше пенал а и подоцна се признаеше чистиот гол!!!!(немашер врска од фаул а да не зборам за офсјад) , се да му ибам на судијата....и на крај контрата и се беше јасно....само морам да спомнам секоја чест за Лука Тони, одлична форма и кондиција....добро е тоа за Италија....

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
zEk0 напиша:
Знаеш ти сигурно самиот колку се 5 бода во италијанскиот фудбал.
Нели?

zEk0

Селектор
Член од
8 април 2005
Мислења
531
Поени од реакции
3
StormAngel напиша:
Знаеш ти сигурно самиот колку се 5 бода во италијанскиот фудбал.
Нели?
Знам, и минатата сезона толку водеа Јуве на полусезона. Знаеш ти сигурно кој освои титула во Италија минатата сезона. :)

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
POZDRAV OD LUCA TONI momci :cuc: :cuc: duhanje momci duhanje muvla tim si e milan ama dobro fiorentina e jaka :pos: :pos: :pos: (za vas)

Член од
23 април 2005
Мислења
622
Поени од реакции
14
se vo svoe vreme brajka...
koga ke zavtrsi sezonata ke prajme muabet za toa deka koj e sampuion...
a sega zasega 5 boda ne se nisto toa e uste eden poraz (kako toj so go primitvte od Milan), i uste edno remi i pak istata pesna....zatoa da ne filozfirame toa e toa sega momentalno...

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Luca Toni ima dve makijata od mene.:pos:

FORZA JUVE:cuc:

Статус
Затворена за нови мислења.