Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Извини вака што ќе те цитирам по втор-трет пат,иако со друг член дискутираше за тоа...
Бербатов е најскапото засилување што сме го зеле околу 30 мил. фунти,но тој се "искупи" за тоа,ако се сеќаваш додека Руни не беше во форма и беше повреден,Бербатов беше тој што не носеше на грб и беше прв стрелец во ПЛ,а исто така имаше голем удел во освојување на титулата.

Ти стегнав лајк заради пасусот каде што бараш тим со две класични крила,а исто така Кагава,в Перси и Руни.И мене тука ми е нелогично да играат сите истовремено во класичната 4-4-2 тактика,но според мене мислам дека доколку играат овие 3ца истоворемено можеби тактиката ќе се промени во 4-3-3.
Пред некој ден видов "интересна" формација вклучувајќи ги и тројцата.

----------------------де Геа------------------
Рафаел----Видич-----Фердинанд-----Евра
---------Сколс-----------------Керик--------
-------------------Клеверли---------------
---------Руни----------------------Кагава---------
------------------в Перси-------------------
Нема проблем со цитирањето, сакам убава дискусија. И јас го видов тој состав, но малку ми е веројатен. Тоа е состав во кој нема ниту едно класично крило, што значи многу малку центаршутеви. Манчестер никогаш не играл таков фудбал. И плус кога ќе го видам Рафел во составот, ми се снеарнува.

Она што Фергусон го направи еден од најдобрите менаџери во историјата е неговото придржување до сопствениот концепт. Тој секогаш купувал играчи кои му се вклопуваат во концептот, а не играчи заради кои го менува концептот. Пример со Керик, кој беше објективно преплатен, но му одговараше на Фергусон.

За Бербатов се сеќавам дека одигра неколку добри натпревари, меѓутоа тоа е навистина премалку за парите за кои беше донесен. Моментално тој е петта опција во нападот, после Руни, Ван Перси, Велбек, Чичарито. Проблемот со него е што треба да се продава под цена.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
----------------ДДГ----------
рафаел--видич---евра--бутнер
http://www.manutd.com/en/News-And-Features/Football-News/2012/Aug/sir-alex-ferguson-press-conference-quotes-monday.aspx

Според ова што го кажал САФ задниот ред би требало вака да изгледа.Џонс се вратил на тренинг ама рано му е за да почне..
Ако прочитав добро, Бутнер ќе почнел од клупа, ама да почекаме до утре пе ќе видиме!

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Бербатов е најголемо промашување на Фергусон во последните 10 години, и тој е совршено свесен за тоа. Пазарната цена на Бербатов е преполовена од моментот кога беше купен од Манчестер. Јеби га, се случуваат и такви трансфери, мора да се живее со тоа.

Можеш вака како за мене да напишеш еден тим на Манчестер каде што играат и Кагава, и Ван Перси, и Руни, плус две класични крила?

Јас ти се кладам дека таков состав нема да излезе до крајот на сезоната, освен со измени кога Манчестер на дај боже губи...
Хмм во голема грешка си за Бербатов може е промашување ама не е и нај големо ,нај големо му е Djemba-Djemba :facepalm:

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.167
----------------ДДГ----------
рафаел--видич---евра--бутнер
http://www.manutd.com/en/News-And-Features/Football-News/2012/Aug/sir-alex-ferguson-press-conference-quotes-monday.aspx

Според ова што го кажал САФ задниот ред би требало вака да изгледа.Џонс се вратил на тренинг ама рано му е за да почне..
Евра како централен дефанзивец :tapp: па подобро Карик да игра со Видич пошто сите знаеме како игра Евра во одбрана.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Хмм во голема грешка си за Бербатов може е промашување ама не е и нај големо ,нај големо му е Djemba-Djemba :facepalm:
Tука додади ги и Дејвид Белион и Клеберсон :icon_lol:

Сепак, ако јас добро разбрав, најголемо промашување за него е Бербатов во однос на парите за трансфер што ги имаме дадено за него!

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.167
On transfers, Sir Alex added: "We definitely won't be buying anyone else. There is no movement about anyone going the other way."
/quote]

Според мене во овој трансфер период доста солидно се засиливме. Подобр никој веќе да не земеме од колку овој Ерера да го купиме кој според мене е просечен играч кој блесна на ЛОИ.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Евра како централен дефанзивец :tapp: па подобро Карик да игра со Видич пошто сите знаеме како игра Евра во одбрана.
Работава ке биде дупка до дупка,дупка до дупка -дуп-ка,не се сеќавам со кого игравме лани кога евра беше на местото на рио,само знам дека изгубивме пошо евра беше ко мува без глава а и крила

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ми се плаши окото од овој натпревар. Фулам има незгодна, многу искусна екипа. Со ваква одбрана, брзо може да се прими гол, после ќе биде, трчајте мучачоси...

Требаше да се купи еден искусен одбранбен фудбалер, и еден десен бек. Времето на Видич и Фердинанд полека завршува. Челзи таму ги има Тери и Луиз, и Кејхил на клупата. Сити ги има Лескот и Компани, кој е најдобриот одбранбен фудбалер во лигата. Објективно, и Челзи и Сити имаат подобри одбрани од Манчестер.

Арно ама, Ван Перси е пофенси засилување...

2

~2A

Гостин
Нема проблем со цитирањето, сакам убава дискусија. И јас го видов тој состав, но малку ми е веројатен. Тоа е состав во кој нема ниту едно класично крило, што значи многу малку центаршутеви. Манчестер никогаш не играл таков фудбал. И плус кога ќе го видам Рафел во составот, ми се снеарнува.

Она што Фергусон го направи еден од најдобрите менаџери во историјата е неговото придржување до сопствениот концепт. Тој секогаш купувал играчи кои му се вклопуваат во концептот, а не играчи заради кои го менува концептот. Пример со Керик, кој беше објективно преплатен, но му одговараше на Фергусон.

За Бербатов се сеќавам дека одигра неколку добри натпревари, меѓутоа тоа е навистина премалку за парите за кои беше донесен. Моментално тој е петта опција во нападот, после Руни, Ван Перси, Велбек, Чичарито. Проблемот со него е што треба да се продава под цена.

Токму така помалце центаршутеви,но оваа формација повеќе би му лежела на в Перси.Сличен тип на Руни е што повеќето време е надвор од 16тик.Повеќето голови му се постигнати надвор од 16тикот,што значи формацијата 4-3-3 повеќе би му лежела отколку онаа 4-4-2 според мене...
Манчестер не играл таков фудбал но за се има првпат. ;)
Замисли кога резултатот не е во наша полза,Фергусон убацува 2-3 офанзивни фудбалери и тогаш веќе настапува "тотал" фудбалот. :)

Фергусон ако му се допаѓа некој фудбалер ќе го купи дури и да го преплати.Токму така Керик можеби го преплатил,но ете го има што би рекле ние ОД КЕФ!
Бербатов исто така е еден од најскапите трансфери на Манчестер Јунајтед,но пак ќе речам тој ги оправда парите.
Фергусон можеби сака да има "разновидност" на клупа,што повеќе различни фудбалери на располагање тоа подобро.

Бербатов како што реков си ги оправда парите со тоа што имаше голем удел во освојување на ПЛ-титулата. Ако се сеќаваш сам ги реши Ливерпул (3:2),но не само тоа, истотака постигна и хет-трик на многу утакмици,да не должам прв стрелец беше во ПЛ. :)
Не е проблемот до играчот дека е слаб или јак,туку од тоа што многу малце играше минатава сезона и со тоа се намалува цената,демек падната форма и сл.
Жално е што цената му е одредена од околу 5-8 милиони евра.:tapp:

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.167
Ми се плаши окото од овој натпревар. Фулам има незгодна, многу искусна екипа. Со ваква одбрана, брзо може да се прими гол, после ќе биде, трчајте мучачоси...

Требаше да се купи еден искусен одбранбен фудбалер, и еден десен бек. Времето на Видич и Фердинанд полека завршува. Челзи таму ги има Тери и Луиз, и Кејхил на клупата. Сити ги има Лескот и Компани, кој е најдобриот одбранбен фудбалер во лигата. Објективно, и Челзи и Сити имаат подобри одбрани од Манчестер.

Имаме добар десен бек во Рафаел, а и Џонс и Смолинг кога ќе се вратат можат да играат на оваа позиција. Можеби би било добро следата сезона да земеме еден централен дефанзивец што ќе го замени Рио.

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Бербатов е најголемо промашување на Фергусон во последните 10 години, и тој е совршено свесен за тоа. Пазарната цена на Бербатов е преполовена од моментот кога беше купен од Манчестер. Јеби га, се случуваат и такви трансфери, мора да се живее со тоа.

Можеш вака како за мене да напишеш еден тим на Манчестер каде што играат и Кагава, и Ван Перси, и Руни, плус две класични крила?

Јас ти се кладам дека таков состав нема да излезе до крајот на сезоната, освен со измени кога Манчестер на дај боже губи...
Со Хановер игравме со 4 - 4 - 2 формација, во средина игравме со Клеверли и Кагава по крилата игравме со Јанг и Нани додека во нападот Руни и Чичарито, истава формација само место Чичарито би играл Ван Перси. На овој меч се виде дека Кагава е ефективен и поназад ако игра, Ван Перси не гледам зашто не би можел да игра со партнер во нападот. Во ваква формација со Кагава во 4 - 4 - 2 би можеле да играат со него Џонс, Керик, Клеверли, Флечер. Клеверли минатата сезона кога можеше заедно со Андо да игра во 4 - 4 - 2 не гледам зашто не би можел со Кагава.

Имаме доволно добра одбрана, имаме 5 штопери плус Вутон, Торп, Мајкл Кин и некои принудно што можат да играат таму како Керик. Сеа што повредени се 4 од 5 тоа никој не може ништо да направи, доколку се купи сега нов само ќе се скрати минутажата на Џонс, Смолинг и Еванс. За десен бек го имаме Рафаел кој е одличен и се подобар и подобар исто го имаме и Џонс кој минатата сезона прикажуваше одлични партии на оваа позиција а и Смолинг исто. Младиот Кин играше тука добро како и Вермајл. Ако Челзи ги имаат Тери, Луиз и Кејхил како поискусни ние ги имаме Рио, Немања и Еванс.

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868

Во шо се Луиз,Лескот,Кејхил подобри од Смолинг,Еванс,Џонс?! Баш таму сме најмногу покриени, е сега шо се повредија 5 души баш од одбрана.

Kajgana Shop

На врв Bottom