- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Нема проблем со цитирањето, сакам убава дискусија. И јас го видов тој состав, но малку ми е веројатен. Тоа е состав во кој нема ниту едно класично крило, што значи многу малку центаршутеви. Манчестер никогаш не играл таков фудбал. И плус кога ќе го видам Рафел во составот, ми се снеарнува.Извини вака што ќе те цитирам по втор-трет пат,иако со друг член дискутираше за тоа...
Бербатов е најскапото засилување што сме го зеле околу 30 мил. фунти,но тој се "искупи" за тоа,ако се сеќаваш додека Руни не беше во форма и беше повреден,Бербатов беше тој што не носеше на грб и беше прв стрелец во ПЛ,а исто така имаше голем удел во освојување на титулата.
Ти стегнав лајк заради пасусот каде што бараш тим со две класични крила,а исто така Кагава,в Перси и Руни.И мене тука ми е нелогично да играат сите истовремено во класичната 4-4-2 тактика,но според мене мислам дека доколку играат овие 3ца истоворемено можеби тактиката ќе се промени во 4-3-3.
Пред некој ден видов "интересна" формација вклучувајќи ги и тројцата.
----------------------де Геа------------------
Рафаел----Видич-----Фердинанд-----Евра
---------Сколс-----------------Керик--------
-------------------Клеверли---------------
---------Руни----------------------Кагава---------
------------------в Перси-------------------
Она што Фергусон го направи еден од најдобрите менаџери во историјата е неговото придржување до сопствениот концепт. Тој секогаш купувал играчи кои му се вклопуваат во концептот, а не играчи заради кои го менува концептот. Пример со Керик, кој беше објективно преплатен, но му одговараше на Фергусон.
За Бербатов се сеќавам дека одигра неколку добри натпревари, меѓутоа тоа е навистина премалку за парите за кои беше донесен. Моментално тој е петта опција во нападот, после Руни, Ван Перси, Велбек, Чичарито. Проблемот со него е што треба да се продава под цена.