Тогаш Манчестер играше најчиста варијанта на 4-4-2. Со Гигс и Роналдо по крилата, со Тевез и Руни напред, со Сколс и уште еден дефанзифен мидфилдер на средината. Со тоа што Руни беше спремен физички како коњ, па стигаше да покрие и назад, па и да помогне во организацијата на играта.
Мене лично Ван Перси ми е преценет фудбалер. За мој вкус е мрзлив, многу промашува, и е себичен. Венгер проба да експериментира со него на левото крило, исто и она дрвото Холандско од селектор, но тоа многу неуспешно заврши. Мене трансферот на Ван Перси ми има само една логика, нешто во стилот моќни сме, можеме да го купиме најдобриот стрелец во лигата.
Сега Манчестер треба да се ослободи од Нани, кој е тежок вишок, и од дрвото Бугарско. На Кагава му претвидувам многу тешка сезона, ќе го шетаат од лево на десно крило, па полушпиц, па позади двајца напаѓачи, хаос ќе му биде сезоната...
Одличен обид за иронија, за дванесетгодишник. Ван Перси има 29 години, и сигурно не вреди за парите. Велбек ќе почне да скапува на клупа, и Јанг ќе ја игра секоја втора утакмица заради Ван Перси.
Во секој случај, ќе разговараме на полусезона, кога Манчестер ќе биде зад Сити и Челзи...
--- надополнето: 23 август 2012 во 22:21 ---
Сакаш да се кладиме дека Фергусон ќе го продаде Нани за многу брзо?
По пивце?
Не дај боже да се ослободиме со "вишокот" Нани и да останеме со 2 - 3 класилни крила Јанг, Тони и Гигс. За Бербатов во моментов може да се каже дека е вишок али дека не е добар играч не можеш да кажеш за играч кој беше најдобар стрелец во Премиер Лига пред две сезони. Бербатов си го придонесе своето си покажа каков играч е и си ја потврди класата што ја покажуваше претходно во Баер и Тотенхем.
Еден од ретките клубови е Јунајтед кој има менаџер како Фергусон кој има позната ротација и кој слободно може да му смени позиција на играч, не знам зашто мислиш дека Кагава може само како полушпиц да игра па видовме сите против Хановер дека Кагава доста солидно изигра поназад заедно со Клеверли. Кагава по крило ќе игра само кога ќе ги имаме повредени крилата и во ниедна друга ситуација.
Од Ван Перси ќе соберат знаење и Чичарито и Велбек, подобро да имаат конкуренција него само да се менуваат тие двајца како партнери на Руни, тоа дека човек што даде 37 гола минатата сезона и го плативме 15 милиони фунти + 9 милиони бонуси е многу за тебе мало сутра. И Велбек што е најтрагично во Сандерленд на позајмицата играше на 90% од натпреварите чисто лево крило така да Велбек слободно може да игра како крило.
Според се што напиша во темава до јануари Манчестер ќе ги тепа само на домашен терен послабите екипи како Вила, Норич и слични и на боксинг деј ќе се бориме со Свонси за 9 - 10 место.
http://www.manutd.com/~/media/363657C008AB4DCF84C24B5EB6EFA30D.ashx?h=359&la=ar-SA&w=240&rgn=50,1,415,549
28 ќе носи Бутнер, моментално е на прес заедно со Ферги.
--- надополнето: 24 август 2012 во 10:28 ---
Alexander Buttner:
"I feel good. It's a dream to play for Manchester United. I know I can learn so much from the players here and I can't wait to play with them. It's a nice club and everyone has helped me settle in. I feel really pleased to be here."
On Buttner: "We've wanted Alex for a while now. He's a quick full-back and a great addition to the squad. He's come in to challenge for the left-back position."
On centre-backs: "I need to call Bruce and Pallister! Phil Jones started training yesterday but tomorrow is too soon for him.
More team news: "Robin has had a few days training since Monday. It's a home game, there's every chance he could start. But we're the same as Monday night injuries-wise.
Alex will be involved tomorrow. He gives us that back up. Evra could actually play centre-back - he has done in the past.
On signing Angelo Henriquez: "Henriquez is on his way back to Manchester. He had to go back to Chile. He first came over when he was 15 and 16. We kept in close contact with him. When he got to 18 it was a matter of whether or not we left him for another year or decided to get him. But he had such a good summer that we decided to bring him in. I think he'll be here on Sunday."
On Kagawa's league debut: "Shinji was fantastic on Monday. He's a terrific professional. He has good balance, he's two-footed. We're really pleased with him. He's doing very well."
On transfers, Sir Alex added: "We definitely won't be buying anyone else. There is no movement about anyone going the other way."
On tomorrow's match, Sir Alex said: "I went to see Fulham [beat Norwich 5-0] on Saturday. They played very well. They have a lot of experience in their team with six players over 30. But we're at home and we need to make an impact quickly after Monday's game."