Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.783
Поени од реакции
11.337
Се супер, само ја усра ферги работата, тимот си е топ. Покрај ван перси ти велбек да го играш, а покрај андерсон свињата - клеверли, стварно треба да си ферги и никој друг! Се надевам ќе му дојде памет иако сезонава ќе биде тешко со слаба средина, но со перфектен напад, одбрана и најак голман!
GLORY!!!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
За првото си во право ама за второто се уште не се согласувам ќе видиме на крај на сезона кој ќе биде подобар трансфер сега е рано да се зборува вие после 2 асистенции и 2 пенали врз него го направивте најдобар играч Хазард во Премиер лигата .
Не се работи за тоа кој е подобар играч, туку се работи за тоа кој играч колку се вклопува во формацијата на еден тим. Јас за Кагава имам многу високо мислење, но тој е класичен AMC играч. Во последните 20 години Манчестер никогаш не играл со таков играч во поставата. Целата офанзива на Манчестер отсекогаш доаѓала преку крилата.

Ќе се испомешаат брзините оваа година, и тоа дебело. Плус, трансферот на Ван Перси го прави Велбек комплетно неупотреблив.

Хазард од друга страна совршено ќе легне во Челзи, затоа што како што гледам, тие планираат да играат само со еден класичен шпиц, и со пет играчи во средниот ред. Во една таква постава, Хазард ќе се изнаигра позади Торес.

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Барем да ја читаше manutd.com :)
Битно Ферги незнае што е најдобро за неговиот тим :)

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.167
Не се работи за тоа кој е подобар играч, туку се работи за тоа кој играч колку се вклопува во формацијата на еден тим. Јас за Кагава имам многу високо мислење, но тој е класичен AMC играч. Во последните 20 години Манчестер никогаш не играл со таков играч во поставата. Целата офанзива на Манчестер отсекогаш доаѓала преку крилата.

Ќе се испомешаат брзините оваа година, и тоа дебело. Плус, трансферот на Ван Перси го прави Велбек комплетно неупотреблив.

Хазард од друга страна совршено ќе легне во Челзи, затоа што како што гледам, тие планираат да играат само со еден класичен шпиц, и со пет играчи во средниот ред. Во една таква постава, Хазард ќе се изнаигра позади Торес.
Штом Ферги ги доведе Кагава и РВП сигурно ќе им најде место во тимот, Кагава може да игра по левата страна како крило на нешто слилна позиција како Силва во Сити што игра, а РВП најистурен во напад ќе видиме што е смислил стариот.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Штом Ферги ги доведе Кагава и РВП сигурно ќе им најде место во тимот, Кагава може да игра по левата страна како крило на нешто слилна позиција како Силва во Сити што игра, а РВП најистурен во напад ќе видиме што е смислил стариот.
Ако Кагава оди на лево крило, тоа значи дека нема место за Ешли Јанг. Така играше со Евертон, и не заврши баш сјајно...

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.167
Ако Кагава оди на лево крило, тоа значи дека нема место за Ешли Јанг. Така играше со Евертон, и не заврши баш сјајно...
Па нема место за сите во прв тим, Јанг ќе му биде замена на Кагава во тој случај јас не гледам како на друг начин би играле зошто формацијата што ја постирашеДон Џелатимус не ми се многу допаѓа некако е премногу офанзивна и така би примале многу голови од контра напади.

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Aбее тотал фудбал се игра веќе бе, не е ова пес или менаџер.. Ебем ви сликичките со постави (и сите муабети околу тоа).

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

Еве кој отишол по визата вчера и го фатил патот накај Манчестер :icon_mrgr: Овие Енрикез, Пауел, Ерера и остала багра прво во Карлинг Куп сеа за 20тина дена не ќе е лошо да се пробаат. И Метс Дели сакам да го видам во Карлинг Куп исто, го унапредиле од У18 во У21 и нареднава сезона нема да настапува за Норвешка У18 за да се сконцентрира на преминот од У18 во У21.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.167
Еве кој отишол по визата вчера и го фатил патот накај Манчестер :icon_mrgr: Овие Енрикез, Пауел, Ерера и остала багра прво во Карлинг Куп сеа за 20тина дена не ќе е лошо да се пробаат. И Метс Дели сакам да го видам во Карлинг Куп исто, го унапредиле од У18 во У21 и нареднава сезона нема да настапува за Норвешка У18 за да се сконцентрира на преминот од У18 во У21.
Ако дојде Ерера мислам дека Ферги одма ќе му даде шанса во прв тим зошто тој не е толку млад како Енрикез и Пауел тој веќе има 22 години.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Да да плус олимписки шампион е, има играно на голема сцена, само да видиме како ќе се снајде со англискиот фудбал, сепак промена е. Затоа мислев во КК затоа што и така има нисколигаши таму + а сме испаднале прво коло а сме стигнале во финале мене барем исто ми е, никаква финансиска добивка нема за клубот и посекако имаат веќе шољи за чај/кафе во Керингтон.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.167
Да да плус олимписки шампион е, има играно на голема сцена, само да видиме како ќе се снајде со англискиот фудбал, сепак промена е. Затоа мислев во КК затоа што и така има нисколигаши таму + а сме испаднале прво коло а сме стигнале во финале мене барем исто ми е, никаква финансиска добивка нема за клубот и посекако имаат веќе шољи за чај/кафе во Керингтон.
Добро може така да му се даде шанса во КК, па ако се покаже добро може тогаш да заигра и во ПЛ во прв тим.
TPachuca chief scout Marco Garcés is same that recommended Chicharito to United. Garcés was studying at Uni of Liverpool at the time.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Aбее тотал фудбал се игра веќе бе, не е ова пес или менаџер.. Ебем ви сликичките со постави (и сите муабети околу тоа).
Разбираш, збор да нема. Тотал фудбал.

Нека купат тогаш сите екипи по 11 бекови, или по 11 центарфори, и нека играат тотал фудбал...

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Потполно се согласувам со последните 2-3 мислења на The Edge^ (да не го цитирам сега). Исто мислам дека тва лето немааме добри припреми од физички аспект. За да има добри припреми, после крајо не сезоната играчите прво треба да имат добар одмор, а после да ги почнат подготовките за новата сезона. Припремите пред секоја сезона, у период коо не се игра фудбал се главен фактор как ќе изигра екипата наредната сезона. Не само шо играчите ни беа „кој на дека“ и едвај си ги соберааме, па имааме и нови трансфери, дури и тва време шо го имаа за „трчане“ они потрошија голем дел на патуване. Од Африка у Азија, од Азија низ Европа, прошетаа го цел свет. Оште у Негорци не ги однесеа, и там да се спремат малко. У таков период, на тва време, се жалеме 2 саата шо ќе патуваме до некаде, а не да превртеме километража как них. Не дека они немат услови и одат у крш автобусе и авионе, ама пат си е пат, а и времето лета. Кој бил повреден, кој не бил доволно опоравен, некој бил на ЕП изиграл повеќе утакмици, некој прво одмарал па после ојдел на ЕП, некој после бил на ЛОИ, некој порано стигна у клуубо некој пред 1 недела и сите се некак изместени и не се у исти ритам, па и сигурно не тренират по иста програма. Тренинзите шо ги праат преку годината се ного различни од тие пред сезоната додека траат подготовките. Дури да ви кажам право, не верувам у црвенио картон на Руни со Црна Гора. Сите екипи праат мучки, ама Ферги е голем мозок. Он коо планира планира со време и паметно. Мислам дека се случуват такви работи ного често, и таа е една од тие... Ќе ни биде тешко на почетоко, исто и наредните утакмици, стегнајте се.
Исто и јас да ви се измочкам у сликичките со постави и со тие ознаките, AMC, DM, SS, DMC, UFC, SWAT, DBKI, CIA... Ме потсетувате на мене, коо бех 2, 3 одделение и коо се спремааме тактички пред часо по физичко. Секој час физичко играаме со другио клас и имааме „ривалство“. Мојоо клас бееме Јунајтед и секој си имаше име (јас бех Гигс). Па коо га правееме тактиката кој дека ќе игра, дека ќе биде неговата позиција, околу самата точка дека шо е позицијата со шестар со исти радиус на сите играче цртааме кругове околу них, и така уствари имааме простор, која зона кој треба да га држе, и незнаејќи шо е офсајд мислееме дека у вистинскио фудбал сите играче имат околу них еден таков круг кој е нивни и дека треба да се движат и мислееме шом некој играч излезе од тој круг судијата тогај свире офсајд. Бееме деца и бееме ного шупавки, ама ни беше интересно. Се надевам вие оште не сте деца па ного не верувате у тие букви и ознаки шо ви се у главата играјќи ФМ.
А баш треба да ги најдам сите тие листове как ги спремааме тактиките и позициите, ги чувам оште од тогај, од 2 одд, да се посмеам малко и да се почалкам со главата у ѕиидо. :)

И сакаах да ви предложам нешто, оште коо е почеток на сезона, да напрааме една базичка и да ги собираме сите случки коо клубовите од големата 5ка трпат/или не грешки од судиите. Т.е. да ги брооме ситуациите кога на пр. на Јунајтед ќе му понишат гол заради офсајд, а нее офсајд, или кога Јунајтед ќе даде гол од офсајд, а нема да го свирнат. Исто и за црвени картоне, пенале и слично. Значи ситуациите кога Јунајтед, Челзи, Сити, Ливерпул и Арсенал имат помош од судиите или се ограбени од судиите, нормално нема да ситничаме и нема ние да сме судии, чисто да брооме. Маленко истражување. Ако има некој поајлакчија и шо ги прате повеќето утакмици, нека пазе.

Исто и еден букмарк со мислења од нашта тема и од темата за ПЛ, за сите шо јадат гомна и тие шо јадат (а оште незнаат и не се свесни) на крај сезона да им ги лепеме как честитки насекаде. Оти, се знаа, само еден е шампион! :)

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Фрајерс потпишал за Стандард Лиж, две годишен договор, џабе се излажа дека ќе игра во Тотенхем а отиде да игра во Белгија.

B

BooBojan

Гостин
Го гледам финалето на фудбалскиот турнир на ЛОИ.И после мечот во себе се надевав дека старото ке го гледа и дека ќе донесе уште еден Мексиканец кај нас некој од стоперите или централните везњаци(без Салсидо кој играше централно во средината).И оп после некое време еве ти го договориле Ерера.
Премногу сум радосен,сега уште некој млад играч нека доведе за зголемување на конкуренцијата само и ке бидиме тип-топ.
Од трансвер периодот сум доста задоволен.
Кагава-Го сакам во Јунајтед уште пред година-две кога почна да блеска во Дортмунд,може да му даде нова димензија на фудбалот кој го игра Јунајтед.
Пауел-Млада надеж,многу перспективен.
Ван Перси-Расен голгетер,ама како ке се вклопи ке видиме(јас не бев многу многу за негово купување).
Буитер-Камиказа,тоа шо нема преден заб кажува каков играч е.Уште сега може да се форсира на лева бековска ако се знае дека како Рафа додека не стекне искуство ке добие 2-3црвени картони ама полсе тоа ке везе.
Енрикез-Млад шпиц,нека напредува и ке немаме гајле.
Херера-Може овој веднаш да се стави во оган оти има 22 и е зрел за добивање по некои минути на добиени мечеви.
Прочитав некаде дека нашите биле одбиени од Дормунд со 30милиони евра понуда за Левандовски и затоа го зеле Ван Перси,затоа не ми се многу многу допага трансверот на Перси бидејки според мене Лева догодина ке биде еден од најскапите и најквалитетните напагачи.

Kajgana Shop

На врв Bottom