Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Еве уште една утешителна вест, колку толку :pos:

Norwegian League. Rosenborg lose, meaning Ole's Molde need only 3 points (max) from last 3 game to win the league for the VERY FIRST TIME

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Среќен нека му е 26тиот(ваљда не сум утнал) роденден,да дава пуно голови да се пензионира како една од најголемите легенди на Манчестер и да го надмине рекордот на Чартлон.

G

Gray Foxx

Гостин
Pivotal moment in the game.
Како уствари дозволи северноирсково селанче да го претрчаат вака? Логика нема бре...

Член од
5 август 2008
Мислења
6.017
Поени од реакции
5.342
Како уствари дозволи северноирсково селанче да го претрчаат вака? Логика нема бре...
И ја за тоа највеќе се изнервирав.. Незз кој му беше филмот што се заградуваше. Беше во подобра позиција и фино лепо можеше да ја избие во аут.. ама незз стварно што сакаше да направи!

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Супер Марио Глупотели. Ти текиња на муабетот? :pos:

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Балотели ваков - Балотели онаков, ама Балотели денеска ни лупна две голчиња и главен "виновник" за црвениот картон на Еванс, и нормално го напушти теренот онака лабаво, си заврши работа...

Има Господ... Се смее(в)ме на Арсенал, на Рома, на Блекбурн, ама не стигна казната и нас и тоа од градските ривали. Одлучувачки момент беше црвениот картон на Еванс, по некоја си логика која само Еванс ја има, место да иде на топка, реши да се "ремпа" со црнчето и одеднаш Балотели испадна сам пред гол, мал контакт и нормално црвен картон, чист како солза...

До пред тоа, имавме 70% посед на топка, од тогаш па до крај процентот падна на 30, многу нормално... Сити оваа година склопија одличен тим, мора да признаеме, е сега дали имаат менталитет за освојување на титула допрва ќе видиме. Не игравме денеска со Свонси па да не се осети играч помалку, игравме со одличниот Сити, екипа која искористува вакви предности...

После дадениот гол на Флечер, кај мене имаше трошка надеж барем за утешителен пораз, но веднаш потоа пукна бруката, се играше "Викторија" каде играчите во сини дресови напаѓаа со 6-7 играчи, додека во одбрана беа само двајца играчи во црвени дресови... А, тоа е рамно на самоубиство...

Де Геа денеска само една одбрана (таа на Џеко со нога), ама тоа не значи дека дечкото е крив за головите, кога играчите на Сити му доаѓаа на метар до голот. Одбраната денеска катастрофална, не го пишувам ова оти завршивме со 6 парчиња, истото ќе го пишев и да беше 0-2. Евра еден дуел не доби со Ричардс и Силва денеска, додека во напад го немаше никаде. Фердинанд и Еванс денеска беа катастрофа. На Рио му ја протнуваа меѓу нозе, дуел игра слаба, тотална заспаност. Нани премногу статичен, Флечер како да имаше футинг денеска, се уби од трчање, но во делот со топка не се покажа никако, Јанг пробуваше нешто, но најчесто завршуваше со изгубен дуел или изгубена топка. Велбек мислам дека редно време е да седне малку на клупа и да му го препушти местото на Берба или Чичарито. За Руни немам коментар, само тој денеска се залагаше и ја посакуваше победата. Го имаше насекаде, делеше топки, се враќаше во одбрана, доста добиени дуели... Ама еден играч неможе да ја направи разликата, кога нема подршка од другите, односно кога другите се катастрофални тој ден...

И да, одамна не сум гледал волку добро отсудено дерби во Англија, нема замерка... Се си беше на место, се си беше досудено коректно...

Очекувам сега да паднеме психички по овој пораз, но не сумњам дека ќе се вратиме посилни од кога и да е. Не дај Боже само оваа психолошка криза да потрае, се надевам дека нема...

GGMU

Член од
18 ноември 2010
Мислења
885
Поени од реакции
408
“We just kept attacking," said Sir Alex. "It’s alright playing with the history books but common sense has to come in at times. With the experience we had at the back, we should have realised that and settled for what we had when it went to 4-1.
“At times our full-backs were almost our wingers and we were playing almost two versus three at the back. That was suicide and crazy.”
--- надополнето: Oct 24, 2011 7:48 AM ---
“We just kept attacking," said Sir Alex. "It’s alright playing with the history books but common sense has to come in at times. With the experience we had at the back, we should have realised that and settled for what we had when it went to 4-1.
“At times our full-backs were almost our wingers and we were playing almost two versus three at the back. That was suicide and crazy.”
--- надополнето: Oct 24, 2011 7:49 AM ---

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
Kad na kraju sezone osvojimo naslov, kad budemo u finalu LP, kad osvojimo koji kup, kad demoliramo Arsenal, Chelsea, Liverpool, u Europi Romu, Bayern, Lyon, onda ce Ferguson opet svima bit kralj. A sad nakon 1 tekme je los i sve sta je radio svih ovih godina za United je palo u vodu, jel tako? Tipicni balkanski mentalitet. Dok gazi odlican je, jedan pad odma se pljuje.

Коментар на еден фан на Јунајтед на една хрватска група на фб на Манчестер Јунајтед со кој апсолутно се согласувам во право е дечкото

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Чичарито и официјално со нов договор ај честито, сосема заслужено.

Следен: Дени Велбек

Kajgana Shop

На врв Bottom