Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Друго е ова твоево, дел од реновирањето на стадионот ќе биде кое ќе ја опфати и надградбата. Го решиле проблемот со пругата, ќе извеле зафати да направат некаков тунел, што и да пишуваше подетално и ОТ ќе собира 88,000.
Можеби, јас само го пренесов она што го прочитав на BBC.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.290
Fergie, speaking to BBC Sport has had his say on United's season so far saying:
"The team is playing really well and he has been very unlucky. He has had six 1-1 draws and in every game he has battered the opposition.

"If they hadn't had all these draws, they would be there challenging Chelsea. That is the unfortunate part but he is going to have to live with that."

#Напредок

Член од
13 мај 2016
Мислења
502
Поени од реакции
969
Fergie, speaking to BBC Sport has had his say on United's season so far saying:
"The team is playing really well and he has been very unlucky. He has had six 1-1 draws and in every game he has battered the opposition.

"If they hadn't had all these draws, they would be there challenging Chelsea. That is the unfortunate part but he is going to have to live with that."

#Напредок
Што знае Ферги бе..нека го поучат некои тука дека курац има напредок.. :rolleyes:

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Јас сварно не разбирам што подразбирате под "напредок". Ако мислевте дека уште првата сезона титула, незнам што да речам ама жал ми е. Тоа што сме 6ти не е само киксовите, туку и другите ојачани конкуренти.
Исто некој ќе рече Конте можда ќе освои и на прво. Па Конте наследи скоцкан тим. Тоа што играчите го саботираа Мурињо не е тема. Дополнително Луиз+Канте што ги купија и то е то. Добијаа конкурентен тим. Да не правиме муабет на почетокот на што личеше дур ја најди правата формација.
Кај нас треба уште многу крпење со оглед на тоа што неколку играчи ја работат работата на други паразити. Кога секој би ја работел својата работа и те како ќе бидеме уште појаки.
За мене барем засега е доволно што полека правиме идентитет и стил на игра за разлика кога беше пијаницата што ништо не се знаеше.

A

apidrone

Гостин
Пребарајте си ги мислењата пред 10 септември, т.е. дербито со Сити. Овде владееше општ впечаток дека титулата е загарантирана, сеа дека треба време. Мене лично баш ми е гајле што Фергусон изјавува за моменталната игра. Истиот тој Фергусон се уште не признава ниту пак има намера да признае дека згрешил тој лично и клубот со назначувањето на Мојс, не па да анализира било што. Не може бе, едноставно не може 6 (ШЕСТ) пати да изиграш 1:1, да речеш дека си доминирал ама си немал среќа. Изгледа и среќата е соросоид.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.775
Поени од реакции
9.578
@apidrone

Во тие нерешени што ги изигравме сети се на Стоук, Барнли, Вест Хем на ОТ, па ќе го ставам и мечот со Арсенал, натпревари каде што се скинавме шанси али неќеше да влези топката тој ден и не поентиравме. Тоа ти се чисти 8 загубени поени и ако се додадат на сегашново конто сликата би била друга. Но тоа е тој муабет што би било кога би било кој најмногу го мразам и затоа пак ќе кажам, тимов игра фудбал во вистинска смисла на зборот, нешто што во ерите на Мојс и ЛВГ не можевме да го замислиме и можам слободно да кажам дека Мурињо се движи да ги достигне стандардите од САФ.

Резултатите ќе дојдат во наша корист доколку продолжиме со вакво темпо, сигурен сум. Иако сме 6 друга е климата сега, а друга беше и климата лани кога и тогаш бевме 6-ти.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.290
И пречка/статива имаме погодено 22 пати, лани 22 шута немавме на 10 утакмици не па стативи.

Друго имаме еден од најлошите проценти на реализација на 100 процентни шанси.Имаше една слика кај што точно пишува до кај сме со реализацијата.

Единствен канцер годинава по се ќе испадне реализацијата во нападот, да беа малку поуспешни верувам дека сосема подруга ќе беше ситуацијата.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Истите муабети се вртеа и под Ван Гал. Прва сезона му било требало време, а напредок имало.

Sent from mTalk

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.290
Истите муабети се вртеа и под Ван Гал. Прва сезона му било требало време, а напредок имало.

Sent from mTalk
13 бода од 10 утакмици во лига не беше никаков напредок( освен што имаше неколку утакмици каде Ди Марија растури и тимот играше напаѓачки подобро од тимот на мојс, но беа доста лабилни позади.хинт: евертон дома кога де геа правеше чуда да не спаси од евертон).

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.095
Бетер од Арсенал сме станале ако се тешиме вака со стативи, 100% шанси и црвени картони.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.629
Поени од реакции
6.434
Па Мурињо на почетокот самиот изјави дека сме фаворити за титулата. :D

Прецени некој играчи, Руни и Фелаини особено. Тоа ти е цела средина. Па додека увиде дека неможат да го вршат тоа што го замислува, додека пробуваше разни комбинации во средина изгубивме еден куп бодови.
Тоа се работи што се прават во пред сезоната но нашите припреми беа средно жалосни накај лоши.

Е сега има напредок во последните два месеци во играта што покажуваат и резултатите но титулата ја изгубивме порано.

A

apidrone

Гостин
@apidrone

Во тие нерешени што ги изигравме сети се на Стоук, Барнли, Вест Хем на ОТ, па ќе го ставам и мечот со Арсенал, натпревари каде што се скинавме шанси али неќеше да влези топката тој ден и не поентиравме. Тоа ти се чисти 8 загубени поени и ако се додадат на сегашново конто сликата би била друга. Но тоа е тој муабет што би било кога би било кој најмногу го мразам и затоа пак ќе кажам, тимов игра фудбал во вистинска смисла на зборот, нешто што во ерите на Мојс и ЛВГ не можевме да го замислиме и можам слободно да кажам дека Мурињо се движи да ги достигне стандардите од САФ.

Резултатите ќе дојдат во наша корист доколку продолжиме со вакво темпо, сигурен сум. Иако сме 6 друга е климата сега, а друга беше и климата лани кога и тогаш бевме 6-ти.
За сите овие нерешени што ги наброја, знаеш што е заедничко? Стартната напаѓачка 4ка (Ибра, Мата, Рашфорд и Лингард). А составот не го правам ниту јас, ниту ти, ниту пак среќата. А не е дека немало и други опции. Освен тоа, колку пати сезонава се случило после прв даден гол играчите да се повлечат и да чуваат резултат, наместо да идат на втор, трет гол и да го решат мечот? А кој им дава инструкции за такво нешто? Хинт: ниту јас, ниту ти, ниту среќата.

Супер е све тоа што Мурињо внел подобрувања во играта, ама време е да си преземе одговорност, а не да ги криви децата што собираат топки на ОТ.

Kajgana Shop

На врв Bottom