Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
9 октомври 2012
Мислења
2.922
Поени од реакции
1.479
Најверојатно несака кариарата да ја заврши на неславен начин, дека не успеал во Манчестер, па затоа сигурно уште има верба дека ќе може да ги преокрене работита. Како што реков нека заврши оваа сезона, па после нека му судат. Ако сметаат дека треба да си оди нека го отпуштат.

ЛВГ и е менаџер кој сака да има целосна контрола врз работите кое се во составот и затоа сака да работи со помалку играчи. Ае лани игравме само во ПЛ и ФА, ама па оваа сезона играме или поточно игравме на 4 фронта. Овие играчи кои се кај нас моментално се малку. Затоа мораше да ја закрпуваме одбраната со Блинд и Јанг. А за тоа што не купил дефанзивец најверојатно не е имало некој кој ќе му одговара на ЛВГ, а да не е скап.

Такви се работите за жал или не. И управата несака да го отпушти затоа што има голема доверба во него, а и можеби чекаат лето. Ќе видеме што ќе биде.
Glej znam sto zboris, ama ne znam koja e povrzanosta so United toa a I kako go poddrzuvas vo toa?
Sto ako ne uspee vo taa negova namera sto ti vikas deka mu bila? Toa znaci pak bez LS igracite podobri ke nejkat da doagjaat a moze da se soocime I so zaminuvanja na podobrite, gubenja na finansii I sl... A seto toa za karierata na LVG da ne zavrsi so otkaz... Mislam deka se neseriozni krajno, si igraat so eden kup fanovi, legendi I toni istorija koja nekoj drug ja sozdaval... Lesno e da si Woodward koga nekoj sozdal se a toj da si prepise deka donel pari vo klubot a da ne bile tie I nego ke go nemalo..

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
Glej znam sto zboris, ama ne znam koja e povrzanosta so United toa a I kako go poddrzuvas vo toa?
Sto ako ne uspee vo taa negova namera sto ti vikas deka mu bila? Toa znaci pak bez LS igracite podobri ke nejkat da doagjaat a moze da se soocime I so zaminuvanja na podobrite, gubenja na finansii I sl... A seto toa za karierata na LVG da ne zavrsi so otkaz... Mislam deka se neseriozni krajno, si igraat so eden kup fanovi, legendi I toni istorija koja nekoj drug ja sozdaval... Lesno e da si Woodward koga nekoj sozdal se a toj da si prepise deka donel pari vo klubot a da ne bile tie I nego ke go nemalo..
Ќе завршиме минимум во топ 4 не се секирај. Сепак можеме повторно да привлечеме играчи и да не се пласираме во ЛШ. Битното е да се издржи овој период и со малку повеќе среќа околу повредените играчи работите ќе си дојдат на свое место.
Јасно е дека управата не сака да го отпушти ЛВГ, бидејки ако сакаа веќе ќе го стореа тоа. Се чека најверојатно до крајот на сезоната па после ќе му судат. Тоа е моето размислување околу оваа ситуациаја. А и овој притисок што го вршат медиите во Англија стварно ме нервира. Имаме подобри резултати кога не не спомнуваат секој ден, и ЛВГ кога не е на секоја насловна во секој весник во Англија. Па добро, се работи за Манчестер Јунајтед, ама ова е претеризам. Убави им кажа ЛВГ на медиите пред натпреварот против Стоук на 23 Декември. Така беше со Мурињо, а сега и со ЛВГ. Нека пишуваат за Пелегрини таму, нека не остават на мира малку.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
Тандер од се срце ти посакувам да умреш на тастатура на следен пост.Верувај без тебе земјата ќе биде подобро место за живеење без разлика дали тролаш или си озбилен.

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
Тандер од се срце ти посакувам да умреш на тастатура на следен пост.Верувај без тебе земјата ќе биде подобро место за живеење без разлика дали тролаш или си озбилен.
:pusigo:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Секоја втора ќе паузираме и ќе отпуштаме дури тогаш (летно време) менаџери додека не станеме јојо клуб. И Седлоски да е менаџер ќе имаме повеќе од еден шут на гол.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.869
Поени од реакции
67.424
За прв пат откако го следам клубов, сметам дека ситуацијата е преалармантна. Вака блиску до срање дојдовме кога Руни сакаше да си замине, па му го поткршија со нов договор, и се купи Мата потоа. Тогаш сметав дека бевме на пресвртница, или ке почнат да си заминуваат главните ѕвезди, и ке почнеме да зимаме недокажани играчи, или ке си останема на истата стаза.

Клубот полека влегува во надолна линија од фудбалски аспект. И треба нешто огромно да се случи за да го сменат тоа во своја полза. Порано важевме за клуб кој во секое време може да искешира за млади англиски таленти и играчи се тепаа да дојдат кај нас. Сега тоа примат полека ни го зема Сити. Не се плашат да дадат пари. Било да е Стерлинг, па и Де Брујне. Јунајтед не е доволно голем да ги задржи младите англиски таленти, па све почесто се збори за трансфери на Кејн во Реал, на Стоунс во Барса и слично.

Летово по многу работи ке биде make or break. Целата традиција ни се сведува на крила кои имаат брзина и flair. Мата никогаш не би играл крило кај стариот. Ке се вратам на Мојс. Направи непроценлива штета, нешто што ке треба со години да се враќа назад. И не, не зборам за Фергусон, туку за начинот на кој игравме фудбал. Ваљда причината ради која сите го сакаме Јунајтед. Веќе неколку сезони сме без трофеј, и тука времето почнува да игра како фактор. Нема Јунајтед сега време да чека млади играчи да се освестат во кој клуб се наоѓаат.

Втора работа се трансферите. А промашивме доста. Фалкао, Ди Мариа, некупување на CB, слабата форма на Керик, Руни.

Некој мора да дојде и да пресече, и да направи огромна промена. Зашто вака, не ни се пишува добро.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.861
Поени од реакции
21.708
За прв пат откако го следам клубов, сметам дека ситуацијата е преалармантна. Вака блиску до срање дојдовме кога Руни сакаше да си замине, па му го поткршија со нов договор, и се купи Мата потоа. Тогаш сметав дека бевме на пресвртница, или ке почнат да си заминуваат главните ѕвезди, и ке почнеме да зимаме недокажани играчи, или ке си останема на истата стаза.

Клубот полека влегува во надолна линија од фудбалски аспект. И треба нешто огромно да се случи за да го сменат тоа во своја полза. Порано важевме за клуб кој во секое време може да искешира за млади англиски таленти и играчи се тепаа да дојдат кај нас. Сега тоа примат полека ни го зема Сити. Не се плашат да дадат пари. Било да е Стерлинг, па и Де Брујне. Јунајтед не е доволно голем да ги задржи младите англиски таленти, па све почесто се збори за трансфери на Кејн во Реал, на Стоунс во Барса и слично.

Летово по многу работи ке биде make or break. Целата традиција ни се сведува на крила кои имаат брзина и flair. Мата никогаш не би играл крило кај стариот. Ке се вратам на Мојс. Направи непроценлива штета, нешто што ке треба со години да се враќа назад. И не, не зборам за Фергусон, туку за начинот на кој игравме фудбал. Ваљда причината ради која сите го сакаме Јунајтед. Веќе неколку сезони сме без трофеј, и тука времето почнува да игра како фактор. Нема Јунајтед сега време да чека млади играчи да се освестат во кој клуб се наоѓаат.

Втора работа се трансферите. А промашивме доста. Фалкао, Ди Мариа, некупување на CB, слабата форма на Керик, Руни.

Некој мора да дојде и да пресече, и да направи огромна промена. Зашто вака, не ни се пишува добро.
Јасно е дека постои криза во клубот но поалармантно е кукањето и плачењето на фановите тука отколку кризата во која западна Јунајтед. Клубот ќе се извлече од сивилото но кој ќе ги извлече "фановите" од бунарот кој сами си го ископаа, е тука е голем знак прашалник ?

Член од
9 октомври 2012
Мислења
2.922
Поени од реакции
1.479
I sledniot sto ke dojde ke bide pod uste pogolem pritisok.. Osobeno ako pocne od ednas da prodava mnogu igraci I vospostavuva svoi filozofii treba sportski direktor koj sto se razbira od fudbal, za transferite tie da se grizat I da ne mu davaat sloboda tolkava na trenerot uste od pocetok.. Da se praat analizi koj igrac se vklopuva vo stilot koj go igra ili saka da go igra United, A na trenerot da mu ostane samo da gi voigra I da nosi rezultati, ne da izmisluva topla voda, siguren sum deka slobodata I Ferguson ja dobil so tek na vreme so postignuvanje na rezultatite, treba vo mladi da se vlozuva ama tie me napreduvaat samo so iskusni pokraj niv, A nie se otkazavme od mnogu iskusni igraci I licime na toa sto licime, uvezuvame iskusni igraci vo likot na Svajni, ne go plukam ama toa bese celta na LVG da donese iskustvo..

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Значи да не почнуваме одма со продавање играчи, јас сум сигурна дека барем Депај, Марсијал, Шнајдерлин, Ерера, Шо, Дармијан, Смолинг и Де Геа се играчи за екипа со шампионски амбиции. Тука би ги ставила и Швајнштајгер и Џонс, првиов со самото тоа што е на терен многу им влијае на играчиве а вториот ако ги смакне повредите. Па и Блинд, Јанг, Ромеро, Рохо, Фелаини итн. се океј играчи за да ги имаш во резерви.

Проблем се идеите на оној на клупа и начинот на кој се игра фудбал. Не може да ме убеди ама буквално никој дека до толку е умрен составов за да биде на онаа позиција.

Член од
9 октомври 2012
Мислења
2.922
Поени од реакции
1.479
Depay ne me ubedi ic do sega deka ke go bide... Za nego pogotovo se nadevam deka si vo pravo

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.479
Каков лош состав бе,на составов му фалат 2 до 3 јаки играчи за да биде прв фаворит за титула.
Проблемот е што со идиотов што нејќам ни да помислам на него,да му се дадат и тие 2-3 играчи пак ќе се бори за 4 место поради тоа што е ГЛУП и нема гледишта какви што треба да има еден тренер на Јунајтед.
Да му ебам тоа тетрапак фацата жгуљава.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Depay ne me ubedi ic do sega deka ke go bide... Za nego pogotovo se nadevam deka si vo pravo
Не може да те убеди со по 10 минути игра и со психопат кој те убива во поим секогаш кога ќе изнудиш пенал или ќе постигнеш гол. Исти проблем ко со Бербатов кога му беше замена на Руни таа сезона кога Челзи стана шампион. Добивај по 10 минути игра и кога се повреди Руни, се молевме на Бербатов ама пустиот во никаков играчки ритам беше и фрустрирачки бил. Па како нема да биде...? Затоа следната сезона покажа кој е кој.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.869
Поени од реакции
67.424
Значи да не почнуваме одма со продавање играчи, јас сум сигурна дека барем Депај, Марсијал, Шнајдерлин, Ерера, Шо, Дармијан, Смолинг и Де Геа се играчи за екипа со шампионски амбиции. Тука би ги ставила и Швајнштајгер и Џонс, првиов со самото тоа што е на терен многу им влијае на играчиве а вториот ако ги смакне повредите. Па и Блинд, Јанг, Ромеро, Рохо, Фелаини итн. се океј играчи за да ги имаш во резерви.

Проблем се идеите на оној на клупа и начинот на кој се игра фудбал. Не може да ме убеди ама буквално никој дека до толку е умрен составов за да биде на онаа позиција.
Тоа се тие 3 позиции за кои се труби цело време. Десно крило, CB, и средњак. ЗА Дармиан сум со огромна резерва. Ако почне Јунајтед да игра со крила и бекови, нема да се изнаигра во Јунајтед.

Kajgana Shop

На врв Bottom