Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
15 јули 2009
Мислења
3.531
Поени од реакции
3.574
Не играме вечер, дури во петок....нема потреба од славење.....:D
Можно е и ти и Ван Гал веќе да не се појавувате во Манчестер Јунајтед ;)

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
Можно е и ти и Ван Гал веќе да не се појавувате во Манчестер Јунајтед ;)
Јас незнам зошто го оспорувате квалитетот на ЛВГ. До пред 2 месеци според мене заврши одлична работа во Манчестер од неговото доваѓање. Ниту еден друг менаџер не би ја заврашил оваа работа така добро. Те овие 2 месеци немаме среќа со повредени играчи, цел Декември правевме претумбации во одбраната, а момемтално немаме ниту еден фит бек од сениорите. Со малку повеќе среќа до крајот на сезоната ќе се радуваме на некоја титула.

Гледам имаше дебата и за Нани. Човекот е моментално подобар од сите крила што ги имаме. Пошто ЛВГ мислеше дека ќе му успее 3-5-1-1 формацијата на почетокот, и Нани не се вклапаше во тој систем и затоа го продаде. Да се разбереме со Лингард, Мата на КРИЛО, човекот без самодоверба Депај ништо не правиме.
Според мене средниот ред и нападот вака најдобро ќе функционира -Депај - Шнајдерлин - Херера/Бастиан - Марсијал - Мата - Руни.

Ама прво мора да се консолидира одбраната. Порано мислев дека Џонс ќе биде подобар од Смолинг, ама не е така. Повредите го утепаа Џонс, и затоа играме принудно со Блинд. Блинд е добар на позицијата ЦБ, ама само и само ако игра на натпревари каде противникот нема некој корпулентен напаѓач. Еве пример против Евертон оваа сезона. Џонс играше против Лукаку и добро одигра, а Блинд беше на клупата. Да беше фит Џонс во поголемиот дел од сезоната немаше да се наоѓаме на 10 бода зад првиот. Ако се знае и дека на Џонс му требаат едно 4-5 натпоревари за да фати ритам. А како ќе го фати ритамот кога не може да сврзе 2-3 натпревари.
Не е виновен за се ЛВГ.

А јас ништо не можам да направам со тоа што моето размислување не се вклопува со вашто. Адаптирајте се.[DOUBLEPOST=1453804875][/DOUBLEPOST]
Ден на жалост е кога играме, си помешал нешто.
Можеби за тебе е така, ама за мене е најсреќниот ден. ;)

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Кога имаш претумбации во глава тоа е, па Фросе вика и остајте го, како да го оставиш бе кога некој при здрав памет сака луд да те прави.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Наводно работата на Ед зависела од Ван Гал и затоа не прифаќал оставка. Ох, бетер од турска серија сме.

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
Кога имаш претумбации во глава тоа е, па Фросе вика и остајте го, како да го оставиш бе кога некој при здрав памет сака луд да те прави.
Е ај кажи ми што е неточно или не се согласуваш со тоа што го пишав? Мислам се дека е во рамките на реалноста.[DOUBLEPOST=1453806037][/DOUBLEPOST]
Наводно работата на Ед зависела од Ван Гал и затоа не прифаќал оставка. Ох, бетер од турска серија сме.
ЛВГ никогаш не си е поднел оставка, така да нема што Вуд да одбивал, засега.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Што е точно бе пријателе, што е точно? 20 натпревари по ред прво полувреме 0-0 завршува, на 10 натпревари по ред не можеме една асална шанса да направиме, дај не се заебавај тука со нас.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
ЛВГ никогаш не си е поднел оставка, така да нема што Вуд да одбивал, засега.
Поднел и понудил не е исто. А, Ван Гал понудил оставка, и самиот изјавил дека не може да го врати Јунајтед каде што му е местото и да ги задоволи фановите. Ама овај главината не ја прифатил.

То be continued..

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
Што е точно бе пријателе, што е точно? 20 натпревари по ред прво полувреме 0-0 завршува, на 10 натпревари по ред не можеме една асална шанса да направиме, дај не се заебавај тука со нас.
Епа ти се фати за таа статистика. На полувреме не се добива натпревар. Ги кажав причините поради кои сме послаби во изминатиот период. Со малку повеќе среќа до крајот на сезоната ќе имаме причини да се радуваме.
Ама неспособниот Вуд незнае еден асален трансфер да реализира. Летоска ако воопшто Рамос е сакал да го напуште Реал и ти тражеја колку таму милиони, овие наште дадоа само 25 милиони, па нормално понудата беше одбиена, а после се вадат на тоа дека пробале. Епа со проба ништо не правиме. Прво нека донесат асални играчи па после ќе му судеме на менаџерот.

И сите се фаќате за колку пари е потрошено за овие 2 години, а забравате да спомнете колку сме заработиле на трансфери, па потоа да кажеме колку клубот е во минус или плус за трансферите, па да критикуваме ако требе[DOUBLEPOST=1453806920][/DOUBLEPOST]
Поднел и понудил не е исто. А, Ван Гал понудил оставка, и самиот изјавил дека не може да го врати Јунајтед каде што му е местото и да ги задоволи фановите. Ама овај главината не ја прифатил.

То be continued..
Незнам јас со 100 посто тврдење на кажам кое е точно, АМА според мене ЛВГ никогаш не е рекол на Вуд дека сака да напушти, а овој да му го одбил барањето. А тоа изјавата мислам беше само за јавноста за да мислат дека и он мисли дека не е доволно добар за Јунајтед, за да стиши ситуација. Не верувам дека само после еден пораз после еден месец ќе е направил така. Останува да видеме. Од неутрална точка мислам дека минимум ќе остане до крајот на сезоната, а после ќе му судат за тоа дали да го заврши договорот или не.

Последно уредено:
Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Не верувам дека само после еден пораз после еден месец ќе е направил така. Останува да видеме. Од неутрална точка мислам дека минимум ќе остане до крајот на сезоната, а после ќе му судат за тоа дали да го заврши договорот или не.
:pos:

Сериозен си за ова?

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
:pos:

Сериозен си за ова?
Зашо да не. Тој цело време се потпира на резултатите, а на предходните 5 натпревари пред Саутемтон натпреварот имавме 3 победи и 2 нерешени.
Тој не си даде оставка кога бевме 8 натпревари без победа, а не па после еден изгубен натпревар. Тоа ми беше поентата.

Член од
9 октомври 2012
Мислења
2.922
Поени од реакции
1.479
Phaha abe me boli shturac dali Van Gaal smeta deka ne treba da bide otpushten posto ne go odpustile togas a go otpustile sega so eden poraz po eden mesec... Od takvi prazni nadezi so brzina na svetlinata padnavme na 8mesto I ne mrdame od tamu... Daj neka se uozbili malku I dosta sozdavase prijatelstva Woodvard, sto se ceka niedna informacija ne izleze kako tocna celo ova vreme.. Ako e tenok vo odbranata sto ne kupil nekoj do sega 300m potrosil a blind odbrana da igra pa ne ti e sin ne si doveden da sozdavas holandska reprezentacija da bides trener na klub si donesen... Ako imase pocit sprema klubot I sam ke zaminese...

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
Phaha abe me boli shturac dali Van Gaal smeta deka ne treba da bide otpushten posto ne go odpustile togas a go otpustile sega so eden poraz po eden mesec... Od takvi prazni nadezi so brzina na svetlinata padnavme na 8mesto I ne mrdame od tamu... Daj neka se uozbili malku I dosta sozdavase prijatelstva Woodvard, sto se ceka niedna informacija ne izleze kako tocna celo ova vreme.. Ako e tenok vo odbranata sto ne kupil nekoj do sega 300m potrosil a blind odbrana da igra pa ne ti e sin ne si doveden da sozdavas holandska reprezentacija da bides trener na klub si donesen... Ako imase pocit sprema klubot I sam ke zaminese...
Најверојатно несака кариарата да ја заврши на неславен начин, дека не успеал во Манчестер, па затоа сигурно уште има верба дека ќе може да ги преокрене работита. Како што реков нека заврши оваа сезона, па после нека му судат. Ако сметаат дека треба да си оди нека го отпуштат.

ЛВГ и е менаџер кој сака да има целосна контрола врз работите кое се во составот и затоа сака да работи со помалку играчи. Ае лани игравме само во ПЛ и ФА, ама па оваа сезона играме или поточно игравме на 4 фронта. Овие играчи кои се кај нас моментално се малку. Затоа мораше да ја закрпуваме одбраната со Блинд и Јанг. А за тоа што не купил дефанзивец најверојатно не е имало некој кој ќе му одговара на ЛВГ, а да не е скап.

Такви се работите за жал или не. И управата несака да го отпушти затоа што има голема доверба во него, а и можеби чекаат лето. Ќе видеме што ќе биде.

Kajgana Shop

На врв Bottom