Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Може некој да објасни кај ке игра Димарија крило-бек сигруно нема

Ќе треба формација да мења 4-3-3 или 4-2-3-1....[DOUBLEPOST=1408907315][/DOUBLEPOST]Еј а замислете и Видал и Меси и Димарија и после да се чудат сите, кај има плаем има и огин.

Или трола ЛВГ :D

Член од
17 август 2014
Мислења
6
Поени од реакции
3
многу кеш некако .....[/
Формацијава нема да делува во премиер лига и тоа е тоа. 3-5-2 никад нема да успе. Брз фудбал се игра, Една контра и све паѓа у вода. 4-3-3 мора да се игра. Едно време мислев одкако влегоа Јанузај и Велбек ќе игра 4-3-3. Со тоа што Блекер ќе идеше на лев бек ама ништо.
Валенсија е станат пичка невидена. Неможе да помине еден играч а од него е побрз каде каде. Освен асистенцијата за голот секоја втора топка му беше враќана назад.
За манекенот наш и Флечер не коментирам. Кагава пак на клупа остана. Требаше да стартува место манекенот ама незнам што си игра ЛВГ со него. Флечер си кажав за него мислење од дамна, освен бек ап друго од него неможе да очекуваме.
Формацијава е доста добра според мене, добро е за трансформација од одбрана во напад а кога се браниме му доаѓа нешто како да се браниме со 5 играчи е сеа Јанг неможит преку ноќ да се навикнит на дефанзивни задачи и мислам дека ,у е потребно време како на него така и на цел тим да се привикнет на новиов стил на игра, за оваа формација потребен е добар играч од средината некој кој ќе ора по терен а таков е Видал затоа и мислам Ван Гал се откаѓа од Крос пошто тој не е играч кој покриват по терен, е сеа колку што гледав денес со ваква средина ова е максимумот и воопшто не сум изненаден од резултатов, значит креативноста денес беше сведена на нула среќа па почетоков ни падна малце полесен распоред замислете со ваква средина да играме против Сити или пак Челзи ? ќе не отворат како Бадуко :) само трпение оваа сезона ќе бидит вака ќе го формираме костурот на екипата за од наредната сезона да атакуваме на титула :)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.262
Поени од реакции
26.127
Може некој да објасни кај ке игра Димарија крило-бек сигруно нема

Ќе треба формација да мења 4-3-3 или 4-2-3-1....
Во оваа формација Ди Марија би бил добра 10ка. И затоа не е многу паметно засилување, ако продолжи со овој систем.

4-2-3-1 и 4-3-3 се друга приказна. Тука веќе се отвора простор и за Ди Марија и за Јанужај. Единствено Руни и Перси би се гушеле, ама изгледа ќе мора да го убедува Руни да изигра една сезона на крило.

B

BooBojan

Гостин
Акo купувaт бaрем некa биде пaметнo, и некa дoнaсaaт успех нa тимoт, пa и пo ценa дa преплaќaaт. Несoмненo Ди Мaријa ќе внесе кoнкуренцијa вo тимoт, и мислaм декa дoкoлку не дoнесaт уште еден стoпер и клaсичен мидфилдер, се им е џaбе.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

R

red.devil

Гостин
а зашто со Мојс никој не ги спушти очекувањата, зашто никој не го рече ова ти што ги пиша? сите плукавте а реално на тимов му треба добар ремонт од кои јас би остаил едно 7-8 другите аут....
и лани имавме еден куп повредени така да без изговори за сезонава...
дел од вината паѓа кај Ферги зашто остави искористен тим без амбиции, а бамбуреше дека ке го оставел тимот кога ке биде најсилен..

неможе сеа да се шутнант толку мн играчи преку ноќ, да ги снема и одма оп нови...
одбраната денес беше добра али средниата....очајно треба партнер за Херера
Како не беа спуштени очекувањата за Мојс? Сакаш да кажиш дека седмо место беше океј?

Член од
15 јули 2009
Мислења
3.465
Поени од реакции
3.423
Шта речи а не заплакати..

Се надевам дека и стариот увиде дека неможе со 3 - 5 - 2 во премиер лигата,и сега со доаѓањето на Ди Марија мора да смени во 4 - 3 - 3,какви просеци имаме во тимот леле,fuckin Cleverley :facepalm:,Предсезонските натпревари го спасија на Јанг а на премиерлигашките натпревари е онај стари,мора уште еден играч во средината да се донесе до крајот на трансфер прозорецот.

R

red.devil

Гостин
не, него се хејташе уште пред нова година а реално и тежок распоред имаше
Другар или си заборавил или не си го следел редовно фан клубов. Освен @pain_killer и уште еден-двајца од повеќето имаше поддршка и длабоко во Март месец.
Пејн килер ми остана во сеќавање зошто пиша некои работи кои беа точни но како што одминуваше сезоната се поизразени беа.
Мене лично прва критика ми беше некаде Февруари месец, дури се сеќавам кога пишав на форумов ме нападнавте како хиени. :D
Можеш да провериш, форумов има одличeн search engine :)

Сфаќам што сакаш да кажиш ама гледајќи наназад не можеш а да не се сложиш дека критиките за Мојс биле оправдани. Чоеко :)D) не знаше кај тера.

И не заборавај уште Август сме. Прерано е за критики дури и за најнестрпливите. :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.402
Поени од реакции
11.282
Другар или си заборавил или не си го следел редовно фан клубов. Освен @pain_killer и уште еден-двајца од повеќето имаше поддршка и длабоко во Март месец.
Пејн килер ми остана во сеќавање зошто пиша некои работи кои беа точни но како што одминуваше сезоната се поизразени беа.
Мене лично прва критика ми беше некаде Февруари месец, дури се сеќавам кога пишав на форумов ме нападнавте како хиени. :D
Можеш да провериш, форумов има одличeн search engine :)

Сфаќам што сакаш да кажиш ама гледајќи наназад не можеш а да не се сложиш дека критиките за Мојс биле оправдани. Чоеко :)D) не знаше кај тера.

И не заборавај уште Август сме. Прерано е за критики дури и за најнестрпливите. :)
добро памтам и доволно активен сум во фан клубов, не зборам од памет работи...
а и со овие 2 утакмици искрено ми нема разлика дали е Мојс или стручњаков си продолжуваат у ист стил

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Сите ве гледам цмизлите за средишен т.е. партенер на Ерера. Алоо.. ни треба дефанзивец. Парнерот на Ерера веќе го имаме. Џонс да се стави позади Ерера, има сите :гомце: да му ги чисти и има све по терен да покоси. Едноставно човекот е исмислен за деструктивец. Јас со овој ростер би 4-1-4-1 со тоа што истата би се трансформирала во 4-1-3-2. Јес да ради Руни левата страна би била послаба, ама па и не би рекол. Нели го имаме Шо. Он е офанзивен бек, фактички ќе ја покрива целата страна со тоа што Перси и Руни ќе можат да вкрстуваат нонстоп. Чак и Мата во одредени ситуации може да се најде како полушпиц. Така да на Мата :гомце: би му ги чистел Ерера, а на Ерера Џонс.
Како и да е, 4 во одбрана МОРА. Џонс не го сметам за одбрана.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Мене ме секираат повредите, да беа сите играчи тип топ или барем бекови да имавме ќе гледавме нормална одбрана со четворица.[DOUBLEPOST=1408913220][/DOUBLEPOST]Ван Гал прво ги спомна Ди Марија и Роналдо во иста реченица сега Видал и Меси :pos:

Да не ќе правиме нов бритиш рекорд трансфер фи набрзо? :sneaky:

Van Gaal being blunt here about his first two games at #MUFC. "One point. That's not good enough for Manchester United."

Ова е се што сакав да знам, идеме на Барнли.

Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.332
Формацијава е доста добра според мене, добро е за трансформација од одбрана во напад а кога се браниме му доаѓа нешто како да се браниме со 5 играчи е сеа Јанг неможит преку ноќ да се навикнит на дефанзивни задачи и мислам дека ,у е потребно време како на него така и на цел тим да се привикнет на новиов стил на игра, за оваа формација потребен е добар играч од средината некој кој ќе ора по терен а таков е Видал затоа и мислам Ван Гал се откаѓа од Крос пошто тој не е играч кој покриват по терен, е сеа колку што гледав денес со ваква средина ова е максимумот и воопшто не сум изненаден од резултатов, значит креативноста денес беше сведена на нула среќа па почетоков ни падна малце полесен распоред замислете со ваква средина да играме против Сити или пак Челзи ? ќе не отворат како Бадуко :) само трпение оваа сезона ќе бидит вака ќе го формираме костурот на екипата за од наредната сезона да атакуваме на титула :)
Немаме играчи за оваа формација. Никад не се форсирала формацијва во Јунајтед. И нема никад да успее. Тоа е мое видување. Имаме играчи за 4-3-3 не толку сјајни.. ама сепак боље ќе се снајдат него во 3-5-2.
Пауел ... стави го детето да игра место Клверли боље ќе изигра. Има муда да шутне плус има одличен шут, добра градба има плус а и повисок играч и побрз од манеконов. Нека му дадат шут карта под итно не го можам. Исто и на чичарито, му заврши на него кариерата во Јунајтед.

Kajgana Shop

На врв Bottom