Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
А денес играчите чинат колку што Ферги ги проценил, така ?
Тебе очигледно не ти е јасно какво значење има следнава реченица '' адекватна замена за Сколс во МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД '' ...
Па еден Бербатов чинеше 30 милиони фунти, според Ферги ( 2 години претходно, Тотенхем за него платија 10 м фунти, а во ниту еден наврат не заигра во ЛШ со нив ), сакаш една споредба за тоа што го направил Бербатов до тој момент пред да дојде во Јунајтед и Снајдер ?
Абе сеа можеби и стварно вреди Снајдер повеке од 35М ама ако управата на манутд мисли дека може поради некои причини (некојси финансиски фер плеј на уефа) Интер да прифати и помала пара тогаш зошто да не се исценкаат.

F

fantomX

Гостин
Абе сеа можеби и стварно вреди Снајдер повеке од 35М ама ако управата на манутд мисли дека може поради некои причини (некојси финансиски фер плеј на уефа) Интер да прифати и помала пара тогаш зошто да не се исценкаат.
Која е логиката Интер да прифати и помала пара поради финансискиот фер плеј на УЕФА? :LOL:

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Која е логиката Интер да прифати и помала пара поради финансискиот фер плеј на УЕФА? :LOL:
Ај само прво кажи ми дали си целосно во тек со настаните за овој трансфер

F

fantomX

Гостин
Ај само прво кажи ми дали си целосно во тек со настаните за овој трансфер
Не мора да сум во тек со ништо за да биди ми биди јасно дека Интер на секаков начин би сакал да го исцеди Манчестер Јунајтед за Снајдер, особено заради тој „финансиски фер плеј“; а не заради тие ретардирани правила да намали цена ко шо кажуваш ти. :LOL:

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Не мора да сум во тек со ништо за да биди ми биди јасно дека Интер на секаков начин би сакал да го исцеди Манчестер Јунајтед за Снајдер, особено заради тој „финансиски фер плеј“; а не заради тие ретардирани правила да намали цена ко шо кажуваш ти. :LOL:
Брат де бе добро има некој кажано трипати мери еднаш сечи. Кога не си во тек, земи прочитај набрзинка, информативна доба сме, брзо се наоѓа па потоа пиши, ај сеа поздрав :))))

F

fantomX

Гостин
Брат де бе добро има некој кажано трипати мери еднаш сечи. Кога не си во тек, земи прочитај набрзинка, информативна доба сме, брзо се наоѓа па потоа пиши, ај сеа поздрав :))))
Добар си со логикава и сфаќањево. Иронично кажано, секако.

F

fantomX

Гостин
Добро менаџеришта, терајте со сметките како некој ќе му намали цена на свој играч кој Манчестер Јунајтед сака да го купи заради финансискиот ферплеј. :D

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.633
Поени од реакции
6.444
Зашто немаат никаква причина да даваат еден од лидерите на екипата и еден од најдобрите у Свет на таа позиција за таква ( смешна ) сума.
Чим Ферги го смета за адекватна замена за Сколс, а и во право е за истото, за пола саат ќе се адаптира у неговиот систем, тогаш тоа доволно говори за Снајдер ...

А ако си лидер во екипа која пред две сезони освои тројна круна а лани Светски Клупски Шампионат, ако си дал 5 гола на Светско и си бил лидер на твојата репрезентација која догурала до финале ондак 35 милиони се премалку во денешно време. Тоа што беше Кака во Милан тоа е Снајдер за Интер, минимумот од Интер поставен е 40 милиони евра, фактот што Снајдер сака да остане само дополнително ќе влијае на тоа Интер да бара повеќе а не да го става во исти кош со играчи од тимови ко Удинезе, Наполи и тн и тн.

За Ибра добија 50 милиони евра плус Ето, а Ибра сакаше да замине во Барса, беше дециден, па сега види како функционира бордот на Интер и тоа за играч кој повторувам, месец ипол пред крајот на сезоната во Италија кажа дека сака да игра во нов клуб.
Снајдер веќе го доживеа зенитот на кариерата како и што Кака го доживеа во Милан, а кога еден играч ќе го достигне врвот знаеме што следува нели? Не за џабе велат полесно е да се стигне до врвот отколку да се остане на него. Плајќање на голема сума за Снајдер може да биде голема загуба ако му се случи истото што му се случи на Кака во Реал. На крај краева Ферги го продаде и Руд ВНР кој даваше по 30 гола на сезона а не зема адекватна замена и се препушти на недокажаните Руни, Роналдо итн. па зошто сега да зема замена за Сколс кога исто така имаме играчи како Клеверли и Андерсон кој имаат светла иднина и кој допрва треба да покажат дека го заслужуват дресот на МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД ?! Плус на тоа ако се додадат и веќе искусните Керик, Флечер, легендата Гигс итн. можеби и не ни е итно потребен плејмејкер и залудно фрлање на пари иако искрено јас сум за донесување на играч од ваков тип што побрзо но не по секоја цена. Сепак останува да видиме.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Inter Milan technical director Marco Branca has denied reports that a £35million deal for Wesley Sneijder has been struck with Manchester United.
еее ништо и од снајдер мене ми изгеда никој нема да дојде и ќе треба да се крстиме во Андерсон :(
леле ај шо зборуваш да носам секој петок зејтин (по скопски) в црква?

eternum

-- 21 incoming ? --
Член од
27 јуни 2007
Мислења
1.030
Поени од реакции
1.167
леле ај шо зборуваш да носам секој петок зејтин (по скопски) в црква?
Каков зејтин бре, ја одма се откажувам од навивање за ваков тим што купува некои анонимуси од второстепени екипи и ќе си навивам за они што трошат пари на "ѕвезди"....
....... <sarcasm off> .......

Ми се одмили читањето, у 3 страни само 2-3 интересни постови - до кај стигна враќањето на "ignore" копчето?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
Снајдер веќе го доживеа зенитот на кариерата како и што Кака го доживеа во Милан, а кога еден играч ќе го достигне врвот знаеме што следува нели? Не за џабе велат полесно е да се стигне до врвот отколку да се остане на него. Плајќање на голема сума за Снајдер може да биде голема загуба ако му се случи истото што му се случи на Кака во Реал. .
Снајдер ги живее убер најдобрите години за еден фудбалер, второ, Кака имаше хроничен проблем чинам со грбот, не ме фаќај за збор, али имаше проблем со една повреда која го мачеше долго време и повреда која излезе на површина и во Реал.

Нејсе, техничкиот директор на Интер денес беше јасен ( целата изјава ја има на официјалниот сајт ), не добиле никаква формална понуда за Снајдер, ниту пак имаат намера да чекаат такво нешто бидејќи не е за продажба, во пакет со Ето. Аналогно на ова џабе е да се дискутира во моментов за овој играч.

Kajgana Shop

На врв Bottom