Сакале да признаете или не, под Аморим го гледаме најмизеерниот Јунајтед во ПЛ, било кога. Катастрофа невидена на секој дел од теренот. Ништо не функционира. Никаква идеа не се гледа, никаков стил, никаква филозофија. И не ми е целта да го кривам Аморим, ниту сум за да се избрка, иако му ја кројат капата, и тоа не баш полека. Буквално сум на став, све да се избрка, од играчи до чистачка, борд и све, а Аморим да остане само.
Прво Инеос. Кога ќе ми текне само како тука се фалеа, серот Ратклиф, како биде многу подобар избор од арапите и тоа од истите луѓе кои пред 2-3 месеци тврдеа како одма ќе видиме подобрување со Аморим, сме имале тим за топ 4 и слично.
Онана е отиден у минус со концентрација веќе неколку месеци. Не знам зошто уште е прв избор. Бруно по кој знае кој пат покажува дека не треба и не смее да биде капитен. Проблемот е што не постои играч што може во моментов да биде капитен и лидер на тимот. Секоја утакмица има по неколку потези кои би биле у Топ 5 ако би се избирале секое коло Топ 5 најглупи потези во ПЛ. Не е реално како успева секогаш да ги искомплицира ситуациите кога најмалку треба, секогаш прави некој потег повеќе, изиграва мајмун со рабони, пети, глупи центаршутеви со надворешна и слично. Диего Далот е камен и подобро е да играме со играч помалку, него ли овој да е во стартен тим или воопшто во тим. Одбраната е комедија на секој центаршут. Бевме лоши и предходно, ама под Аморим пробиваме дно, отидовме на друго ниво. За ова само го кривам него, за ништо друго. Коби Маино е доста слаб, поготово под Аморим. Многу тешко се прилагодува на овој начин на игра. Реално и нема од кој да учи во Јунајтед.
Еден шут у рамки на гол за цела утакмица и тоа од пенал, е трагично.