Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.860
Поени од реакции
11.527
Realno koj go ebe ciganot, ja pretera so sakam ne sakam. Edvaj cekam da go mafnat od klubov, nema sto sansa da mu se dava posle seto foliranje i glumenje dzvezda. Super sto imal dve jaki sezoni od 10, so srekja neka mu e.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.761
Поени од реакции
10.064
Alternativno, 90% ja ignoriraat drugata strana t.e celiot storyline. Rashford e dropnat so siti, ocigledna discplinska merka, zasluzeno posle uzhasot so plzen, i odma po mechot trenerot kazuva deka odlicno treniral. Naredniot den otkako se slucuva ova, klubot dozvoluva vesta da leakne preku jamie jackson za deka sakaat da go prodadat rashford i voopsto nema nikakov demant na bilo koj nacin od klubot (statement, ili pak drug leak). I vo vtornikot se slucuva intervjuto so Winter (nebitno, ama eden od najrenomiranite novinari vo anglija ever, za 2 sekundi se proveruva ova). Spored mene tuka ima 2 odgovora, edniot prema menadzerot, kaj sto otkako e dropnat se pokazuva na trening "really well" (spored amorim) i vtoriot prema klubot, koj sto ja hendla katastrofalno situacijava i pokraj cel naliv na kritiki od site strani mesto da go zastiti ostava da izleze vakvo info nadvor i da ne se potrudi voopsto da demantira, u sred sezona. Mislam uredu ako imaat veke nekoj spremno so saka da go kupi u januari, top. Ama znaeme site deka ne e toa situacijata i deka ke bide tesko da se prodade radi visokata plata. Na pocetokot ne mi se veruvase ama so tek na vreme sfakjam deka responseov negov si e na mesto, na takov disrespect skroz mozese posle ova ednostavno da ne se pojavi na trening uopste.

Seuste ne e opravdlivo nezalaganjeto kako so plzen i formata poslednive godina i nesto, razbirlivo e deka ne moze takov milionski asset da sedi na klupa ama definitivno klubov MORASE ova da go ishendla razlicno, barem do leto da moze da izvadi Amorim nesto od rashford za da moze polesno da go prodade i so taa plata. Vaka, osven ako ne pocne da bushi kako na vremeto (sto realno e predaleku od toa, treba prvin u timot da se vrati), ne znam kako planiraat da go prodadat so ogled sto dogovorov masiven sto mu trae uste 3 godini. Pozajmici, trampi, nesto so barsa da ni pusti nekoe dete? Ne beshe tolkav problem pred ova ama posle ova stana pogolem spored mene.
1003110047.jpg

Непријателска пропаганда или менаџерот го бојкотира а брате бранител? :D

Член од
14 април 2012
Мислења
32.836
Поени од реакции
67.258
Seuste ne e opravdlivo nezalaganjeto kako so plzen i formata poslednive godina i nesto, razbirlivo e deka ne moze takov milionski asset da sedi na klupa ama definitivno klubov MORASE ova da go ishendla razlicno, barem do leto da moze da izvadi Amorim nesto od rashford za da moze polesno da go prodade i so taa plata. Vaka, osven ako ne pocne da bushi kako na vremeto (sto realno e predaleku od toa, treba prvin u timot da se vrati), ne znam kako planiraat da go prodadat so ogled sto dogovorov masiven sto mu trae uste 3 godini. Pozajmici, trampi, nesto so barsa da ni pusti nekoe dete? Ne beshe tolkav problem pred ova ama posle ova stana pogolem spored mene.
Рашфорд ни со пиштол на чело не може да го натераш да трча. Ама да, Аморим треба на колена да го моли да трча до летоска и да се покажува на тренинг. Не знам со кој ум се обидуваш било каква кривица на клубот да префрлиш. Проблемот почна од Рашфорд, и од никој друг. Единствениот лик од клубот кој официјално зборуваше за ова, и се обиде да ја спушти топката, беше тренерот. Директно кажа, покажи се на тренинг, и ке играш. Рашфорд излезе и кажа дека му треба промена. Off you go.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.836
Поени од реакции
67.258
Многу добро напишано во врска со Рашфорд.
Дечкото ја кажал суровата вистина.

Football is about facts. And the cold hard fact is he hasn't done enough. He has had just 1 good season out of the last 4. Since the new contract in July 2023, he has managed to score just 14 goals and provided 7 assists in all comps. These are not enough for your first team forward, forget someone getting paid £300k+/wk.

Oд другата страна на медаљонот.

Последно уредено:
Член од
10 декември 2010
Мислења
6.550
Поени од реакции
8.130
Дечкото ја кажал суровата вистина.

Football is about facts. And the cold hard fact is he hasn't done enough. He has had just 1 good season out of the last 4. Since the new contract in July 2023, he has managed to score just 14 goals and provided 7 assists in all comps. These are not enough for your first team forward, forget someone getting paid £300k+/wk.

Oд другата страна на медаљонот.

За Рашфорд, апсолутно точно. Да имаше in-game придонес како Бруно да речеме (ги нема бројките, ама го прави тимот подобар), кај што ќе учествува у акции, ќе пробива и ќе ја прави генералната игра подобра, ајде некако. Арно ама Рашфорд не е тоа. Дури и да крене форма (не се сомневам у тоа), сепак нема да е тоа тоа, поготово не тоа што Аморим го бара од Јунајтед. Дечкото заглави у транзициониот Јунајтед на Оле и не си ја подобри играта и способностите. Настрана другите глупости.

За Хари ми е баш мило, сосема заслужено. Мирно и тивко се справи и избори со редовните критичари од медиумите и "фан клубот". Одличен карактер, професионалец, солиден играч - не е за прва карика, ама доволно корисен поготово за во систем како нашиот. Нов договор што му одговара на улогата (ротациска) мислам дека е солидна зделка. Клучен момент у неговата прича: земањето на капитенската лента. Фала му на ЕТХ за тоа, очигледно е дека лошо му влијаеше.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.550
Поени од реакции
8.130
Све супер, ама самото присуство на неговото име у тимов, е неколку повреди од гледање очобол у напад во негова режија. Еве денес ќе биде копање очи. Се надевам ќе ме демантира, ама страшно неинтелигентен лик.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.896
Поени од реакции
22.976

Вртимушката стартува у продужетак "У кокошкино гњезо". :D
Незнам зошто не игра некој од младите на пример Колиер и ред други, ЛЕ ни е по битна отколку купот, и немора Мазрауи да го игра секој натпревар.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.761
Поени од реакции
10.064
Незнам зошто не игра некој од младите на пример Колиер и ред други, ЛЕ ни е по битна отколку купот, и немора Мазрауи да го игра секој натпревар.
Колиер беше повтеден, прашање е колку фитнес има повраено.
Али у право си безначаен ни е бар сезонава, ако се повреди некој под позначајните играчи ќе го јадеме.

Kajgana Shop

На врв Bottom