Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Остајте го детето арно си е. Можи ќе изненади од кај знајте. Тим како Манчестер (односно менаџер како Фергусон) сигурно има видено нешто во детево штом го купиле од третолигаш во Португалија.
Па незнам баш каде има видено :)

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Евра казнет од ФФФ,да не игра 5 натпревари за репрезентацијата.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Слободни се бројките на Диуф и Велбек, ќе биде една од тие или па ако не од 32 нагоре некоја затоа што се` е зафатено:)

Јас да сум Евра никад више нема да им заиграм, најдобар лев бек казнет сосе Анелка, нека им играат сега сакатите.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Честито победа момци,убедливо и вие ја почнавте новата сезона.
:smir:

Нашата и ваша трансфер цел летово,ги одбра парите и потпиша за Реал,ако ве интересира:

http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/es/1330010081761/noticia/Noticia/Mesut_Ozil,_nuevo_jugador_del_Real_Madrid.htm
Фала.
Го одбера поголемио куп паари, вие помалко давате од Реал, а ние баш немме таква слободна политика за платите. Којзнаа па и дали сме го и ние и вие посакувале, па за тва ич не ме боле. :)

За Евра искрено таква репрезентација не заслужува таков играч и капитен.
Евра е страшен играч на терено и у играта, ама исто така ми стоо добар и у политиката. Мислам оти неможеш да кажеш оти репрезентацијата не го заслужува, коо незнааме шо е кажал и направил, а и никојпат нема да дознааме. Па и супер, поголема концентрација за МЈ. :)

--- надополнето ---

Мартин, сакам да коментирам нешто у врска со тва шо си го пишал за трансферите.
Тие 80м од Роналдо, не е ни логично да се очекуват да бидат ставени как паари за донесуване на нови играче. Политиката на секој клуб е да го распределува и планира буџето не само сразмерно приходите и расходите, туку според потребите на клуубо. Да кажеме Јунајтед треба да праве нов стадион, как би го направил, ако парите од продадени играче ги форсира па на трансфер маркето. И јас верувам оти тие пари не постоот, се дадени за долговите на клуубо, ама верувам оти и клуубо има паари и за трансфери т.е. да го купе кој играч сака. Парите од Роналдо се ставени на купчето, а од купчето се зимат паари според потребите, дали за долгови, дали за плати, дали за стадионо, па од там се оделуват и паари за нови играче, а не буквално 80м добијааме, саа имаме толко за трошене. Арно кажа, го купуваме Бебе как на шала, даваме милионе за играч шо е играл 5недели у прволигашки клуб, ако Јунајтед немаше паари за купуване играч немаше да се "расфрла" така. Ги земааме и Чичарито и Смајлинг, мош до краајта ќе земаме уште некој играч, а сите тие неможеме да ги платеме само од Тошич и Фостер. Ферги го планира играчкио кадар според потребите, ако мисле оти му треба Озил, ќе го земе, ако не-нема. Фергусон е една од најголемите причини зашо јас толко го сакам Јунајтед. Стар лисец, секојпат е начекувал некои посебни играче, гледајќи и квалитет и цена. Го сакам заради тва шо има трпение, им дава шанса на младите, Клеверли-дрзок играч, Гибсон-играч шо за мене е анти-талент шо играа на сила, арно шо јас не сам на местото на Ферги, не би можел да имам толко трпение и да го гледам Гибсон как се развива, иако знам оти грешам. Тука се Рафаел, Фабио - деца од далекото (хах) па ги гледа и им дава шанси, они се различни карактере (општо живото у Бразил гии научил на ного работи). Македа - искрено од него не очекувам ного (кажувал сам и на Џену), заради неговио лигав карактер вонка од терено, ама мислам оти и тука грешам - Ферги има трпение и ќе го среде. Да не ги набројувам сите млади играче, зборо ми е оти Ферги од секојпат гоо водил клуубо как вистински клуб, т.е. им дава шанса на младите играче од нашта школа, купува млади играче шо ги развива кај нас, начекува посебни играче (Фердинанд) според повеќе факторе, па и тва најинтересното - Бербатов. Ного сам размислувал зашо уствари оште му дава шанса, од дека толко трпение? Ние как фанове го губеме ного лесно, 1 шанса да промаше и го пцууме (јас искрено не го губам трпението толко лесно-как некои тука, кажувах-се соживувам со играчо, ама се ставам у исти кош-сите сме фанове на Јунајтед). Мислам оти Бербатов му е миленик на Ферги. Ферги го гледа посебното у Бербатов и му се восхитува заради акло и потезите-заради стило на игра, па и за тва толко скапо го плати, знааш-коо ти се ареса нешто ного, ако треба и ќе го преплатеш, без разлика дали скоро ќе му помине роко. Намерата ми е да ми кажам оти Ферги иако е менаџер и размислува паметно, он пак е потпаѓа под својте чувства и тва е една од причините зашо е давал големи суми за играче, истото го направи и за Верон! Фала Богу Бербатов полека се свестува и играа тка как ние шо сакаме, па мислам оти Ферги ќе биде ного среќен за тва на крајо, а и мислам оти и не е згрешил. Тва шо го кажуваш за нема-нема па оп-нов играч, тва е ного добро, цените мируват, се работе потајно и поефикасно. Среднио ред-со крилата сме ного добри, ама задните везни се најкревкио дел, Сколс стар, Керик разочарува, Флеч е ок, Харго го нема, Андерсон повреден... тва се малко играче за среднио ред. Тука Ферги ного размслува, има трпение, им дава шанса на Гибсон, Клеверли, ќе им даде шанса и на некои други помлади, ама Озил нема да го купе и тва ного ме ареса! И најдобрата реченица од целио ти пост " Дајте му шанса на играчот, јутјуб клипови и фудбал менаџер се оскудни извори за оцена на некој играч и неговите квалитети." - нека се чукнат у главата тие шо ќе го прочитат тва!
П.С. Навивачето на Челзи, Реал, Барса никојпат нема да га разберат таа љубов. Никојпат нема да разберат кој е и каков е Јунајтед и каква е неговата политика, кој е Фергусон и как работе, па ќе продолжат да викат "Шо сте вие поразлични од нас и вие давате по 30м за 1 играч" па и за тва се навиваче на клубове без историја (НЕ ТИТУЛИ!), традиција и педигре! :)

Long Live United...

Goon

Pogback
Член од
16 март 2010
Мислења
1.848
Поени од реакции
1.480
Ја гледав до пред малку Розенборг - ФК Копенхаген, искрено Ентони Анан изигра перфектна утакмица, башка тоа игра на позиција ДМФ кај што сме и најтенки по неколкуте повреди како што кажа и ZZanchy, така да незнам до кај е работата - на Goal.com прочитав демек неговиот агент изјавил дека нема да прави трансфер ова лето туку следното, ама ако и САФ ја гледал утакмицата верувајте дека деновиве ќе праќа понуда..!!! :) :)

van Postar

поштен ко поштар
Член од
8 јули 2010
Мислења
173
Поени од реакции
16
Ја гледав до пред малку Розенборг - ФК Копенхаген, искрено Ентони Анан изигра перфектна утакмица, башка тоа игра на позиција ДМФ кај што сме и најтенки по неколкуте повреди како што кажа и ZZanchy, така да незнам до кај е работата - на Goal.com прочитав демек неговиот агент изјавил дека нема да прави трансфер ова лето туку следното, ама ако и САФ ја гледал утакмицата верувајте дека деновиве ќе праќа понуда..!!! :) :)
Каде што е најтенко се кине ама сеуште не е тенко до толку за да се скине ипак мислам дека Ферги ке прати ако не овој трансфер период 100% наредниот пошто човекот изигра феноменално а и ова лето да го купи Сколс нема така лесно да му го препушти местото :toe:

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.139
Поени од реакции
1.743

Од фан на Виториа:

Hi guys,

I'm a Vitoria de Guimarães fan, and saw most of the games this pre-season so maybe I can explain why Man Utd took this chance with Bebe and enlighten you a bit more.

Bebe was signed by Estrela da Amadora last year, after they got relegated for financial issues. He played in our 3rd division and started getting the highlights on reports from watchers. He made the sub-19 portuguese team and our coach started receiving reports on him a year ago.

When we signed him, he was that typical young player with good qualities that could be or not someone to play in our first team in the near future.

What happened here, in this 5 weeks, was basically what happened with Ronaldo when Ferguson saw him playing agains Sporting Lisbon. His adaptation to the club was instant, and everyone could see there's something about him that makes you wonder he could be the next big thing. Not just a good player, but one of the best in the world. He mixes his strength with speed and criativity becoming an explosive player (obviously still raw but you know it's there).

3 weeks ago, our president, in awe with his evolution and capacities, renew his contract paying 3 times more and setting a buy-out of 9m euros, just when this sensations Bebe was giving the supporters (being already the key element in our first team), started flooding european clubs with watchers at our games.
edit:

ааааа дури сеа приметувам, се шишало бебево :/

нишо не ми е веќе интересен, не личи на бездомник.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.497
Поени од реакции
31.069
Еден ден кога на Озил ќе му се понудат Сити, ќе искоментира "Мене ми било сон да играм за тимови како Манчестер Сити".

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Mario Balotelli напиша:
Сакав да се преселам во Манчестер бидејки таму ме бараа 2 клуба, но отсекогаш приоритет ми бил (очекував Јунајтед да рече) Манчестер Сити, поради тренерот.
Оди фрли се бе, циган немиен :pos:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
И да плаче и да се дере секој Црвен Ѓавол има да го посере !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom