Честито победа момци,убедливо и вие ја почнавте новата сезона.
:smir:
Нашата и ваша трансфер цел летово,ги одбра парите и потпиша за Реал,ако ве интересира:
http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/es/1330010081761/noticia/Noticia/Mesut_Ozil,_nuevo_jugador_del_Real_Madrid.htm
Фала.
Го одбера поголемио куп паари, вие помалко давате од Реал, а ние баш немме таква слободна политика за платите. Којзнаа па и дали сме го и ние и вие посакувале, па за тва ич не ме боле.
За Евра искрено таква репрезентација не заслужува таков играч и капитен.
Евра е страшен играч на терено и у играта, ама исто така ми стоо добар и у политиката. Мислам оти неможеш да кажеш оти репрезентацијата не го заслужува, коо незнааме шо е кажал и направил, а и никојпат нема да дознааме. Па и супер, поголема концентрација за МЈ.

--- надополнето ---
Мартин, сакам да коментирам нешто у врска со тва шо си го пишал за трансферите.
Тие 80м од Роналдо, не е ни логично да се очекуват да бидат ставени как паари за донесуване на нови играче. Политиката на секој клуб е да го распределува и планира буџето не само сразмерно приходите и расходите, туку според потребите на клуубо. Да кажеме Јунајтед треба да праве нов стадион, как би го направил, ако парите од продадени играче ги форсира па на трансфер маркето. И јас верувам оти тие пари не постоот, се дадени за долговите на клуубо, ама верувам оти и клуубо има паари и за трансфери т.е. да го купе кој играч сака. Парите од Роналдо се ставени на купчето, а од купчето се зимат паари според потребите, дали за долгови, дали за плати, дали за стадионо, па од там се оделуват и паари за нови играче, а не буквално 80м добијааме, саа имаме толко за трошене. Арно кажа, го купуваме Бебе как на шала, даваме милионе за играч шо е играл 5недели у прволигашки клуб, ако Јунајтед немаше паари за купуване играч немаше да се "расфрла" така. Ги земааме и Чичарито и Смајлинг, мош до краајта ќе земаме уште некој играч, а сите тие неможеме да ги платеме само од Тошич и Фостер. Ферги го планира играчкио кадар според потребите, ако мисле оти му треба Озил, ќе го земе, ако не-нема. Фергусон е една од најголемите причини зашо јас толко го сакам Јунајтед. Стар лисец, секојпат е начекувал некои посебни играче, гледајќи и квалитет и цена. Го сакам заради тва шо има трпение, им дава шанса на младите, Клеверли-дрзок играч, Гибсон-играч шо за мене е анти-талент шо играа на сила, арно шо јас не сам на местото на Ферги, не би можел да имам толко трпение и да го гледам Гибсон как се развива, иако знам оти грешам. Тука се Рафаел, Фабио - деца од далекото (хах) па ги гледа и им дава шанси, они се различни карактере (општо живото у Бразил гии научил на ного работи). Македа - искрено од него не очекувам ного (кажувал сам и на Џену), заради неговио лигав карактер вонка од терено, ама мислам оти и тука грешам - Ферги има трпение и ќе го среде. Да не ги набројувам сите млади играче, зборо ми е оти Ферги од секојпат гоо водил клуубо как вистински клуб, т.е. им дава шанса на младите играче од нашта школа, купува млади играче шо ги развива кај нас, начекува посебни играче (Фердинанд) според повеќе факторе, па и тва најинтересното - Бербатов. Ного сам размислувал зашо уствари оште му дава шанса, од дека толко трпение? Ние как фанове го губеме ного лесно, 1 шанса да промаше и го пцууме (јас искрено не го губам трпението толко лесно-как некои тука, кажувах-се соживувам со играчо, ама се ставам у исти кош-сите сме фанове на Јунајтед). Мислам оти Бербатов му е миленик на Ферги. Ферги го гледа посебното у Бербатов и му се восхитува заради акло и потезите-заради стило на игра, па и за тва толко скапо го плати, знааш-коо ти се ареса нешто ного, ако треба и ќе го преплатеш, без разлика дали скоро ќе му помине роко. Намерата ми е да ми кажам оти Ферги иако е менаџер и размислува паметно, он пак е потпаѓа под својте чувства и тва е една од причините зашо е давал големи суми за играче, истото го направи и за Верон! Фала Богу Бербатов полека се свестува и играа тка как ние шо сакаме, па мислам оти Ферги ќе биде ного среќен за тва на крајо, а и мислам оти и не е згрешил. Тва шо го кажуваш за нема-нема па оп-нов играч, тва е ного добро, цените мируват, се работе потајно и поефикасно. Среднио ред-со крилата сме ного добри, ама задните везни се најкревкио дел, Сколс стар, Керик разочарува, Флеч е ок, Харго го нема, Андерсон повреден... тва се малко играче за среднио ред. Тука Ферги ного размслува, има трпение, им дава шанса на Гибсон, Клеверли, ќе им даде шанса и на некои други помлади, ама Озил нема да го купе и тва ного ме ареса! И најдобрата реченица од целио ти пост " Дајте му шанса на играчот, јутјуб клипови и фудбал менаџер се оскудни извори за оцена на некој играч и неговите квалитети." - нека се чукнат у главата тие шо ќе го прочитат тва!
П.С. Навивачето на Челзи, Реал, Барса никојпат нема да га разберат таа љубов. Никојпат нема да разберат кој е и каков е Јунајтед и каква е неговата политика, кој е Фергусон и как работе, па ќе продолжат да викат "Шо сте вие поразлични од нас и вие давате по 30м за 1 играч" па и за тва се навиваче на клубове без историја (НЕ ТИТУЛИ!), традиција и педигре!
Long Live United...