И што ќе беше?? Аман преку к*р од Тевез! Уште ли ви е криво бе?? Освестете се бе! како збореше само против клубот против Фергусон против Гери Невил! Дај жалите за уште некој што сме пуштиле ако не!Е сега да го имавме Тевез место Бербатов нападот ќе ни беше....![]()
Е ај да не жалиш за Тевез...Бербатов ми играше,а Тевез несакаа ни на време договор да му понудат у финале на клупа и како да не збори против Фергусон.Најголема грешка на Фергусон му е Тевез зашо таков играч сакан од публика му се погоди градот и со срце играше за Манчестер Јунајтед.Со перформансиве на светсково шо ги покажа ниту еден играч од Манчестер не изигра така.Е сега да го имавме Тевез место Бербатов нападот ќе ни беше....![]()
Точно дека не треба да кукаме за веќе изгубени играчи, али никој не го спомна однесувањето на Тевез зборев за квалитети на играчот тоа е реалноста.И што ќе беше?? Аман преку к*р од Тевез! Уште ли ви е криво бе?? Освестете се бе! како збореше само против клубот против Фергусон против Гери Невил! Дај жалите за уште некој што сме пуштиле ако не!
Не е само квалитето бе братче. Ного работи се заемно поврзани. Фудбало нее само квалитет. Легендите остануват запамтени и по односо со самио клуб.Точно дека не треба да кукаме за веќе изгубени играчи, али никој не го спомна однесувањето на Тевез зборев за квалитети на играчот тоа е реалноста.
Жан е во право, Тевез се искурнази и од тогаш менувам канали кога ќе видам утакмица кога игра он. И Роналдо замина ама за Фергусон и Манчестер - се` најдобро секогаш, овој сегде провоцира.Сеа зборуваме со ZZanchy на мсн и му викам дека Јунајтед одби да го откупи целиот договор за Тевез кој изнесуваше 25,5 милиони фунти, а он ми вика дека Тевез одбил да потпише нов договор со нас ?
- Ај ако е некој информиран подобро нека каже како беше ситуацијата ?
Ok, еве ти изјава на Тевез.Жан е во право, Тевез се искурнази и од тогаш менувам канали кога ќе видам утакмица кога игра он. И Роналдо замина ама за Фергусон и Манчестер - се` најдобро секогаш, овој сегде провоцира.Колку што ме држи сеќавањето, Тевез многу почесто беше стартер со Руни во нападот отколку Бербатов, така да иако се влечкаше тоа со неговиот договор, не верувам дека беше до толку глуп да не може да претпостави кој ќе биде почесто стартер и следната сезона. Ама копук си е копук. Талентиран ама сепак копук.
Еве и доказ:
Аlthough United agreed to meet the option fee of £25.5 million and offered Tévez a five-year contract that would have made him one of the club's top earners, Tévez's advisors informed the club that he no longer wished to play for Manchester United.
А еве Ферги што вика месец дена пред крај на сезона:Ok, еве ти изјава на Тевез.
"I didn't like him (Ferguson) saying I didn't like the offer I was made because neither my agent nor me were given one,'' the Argentina international, whose deal runs out in the summer, told Radio del Plata.
I don't know anything on my future. United know what they must pay if they want me to stay.
I want to stay but the club have not made any offer. I've been waiting for them for a year and a half."
Докажи се, pls... шо ќе беше?Е сега да го имавме Тевез место Бербатов нападот ќе ни беше....![]()
Бербатов имаше одиграно повеќе натпревари од Тевез, иако на натпреварите на кои играше Тевез се покажа многу подобро од Бербатов. Никогаш не се жалел на животот во Јунајтед за тие 2 години, баш напротив. Сите знаеме каков однос имаше кон навивачите, сними и песна, на теренот оставаше 200 %. Како нема да му е криво кога 2 месеци пред истекот на договорот не си ја знае иднината? Како нема да му е криво кога еден играч кој што е понеквалитетен од него, кој што е платен 40 милиони, кој играше многу слабо да е прв избор на Фергусон, пред Тевез на секој натпревар?А еве Ферги што вика месец дена пред крај на сезона:
I think he should be here next season, I certainly hope so. Of course we are vulnerable because he is on loan, no question about that. That is our weakness.![]()
Може некој поупатен би знаел повеќе, ама јас колку што се сеќавам, Тевез се лутеше зошто Роналдо беше ставен на прво место и уште од тогаш почна со неговите изјави како го иритирале сите, бил 13то прасе, бла бла, а фановите вадеа транспаренти "Please stay, you are my hero". Ко така не ме ни чуди штом стварно не упатиле понуда, се` е можно, ова погоре од Википедиа го ископирав
Како и да е, не сакаше да игра за нас, со среќа нека му е во ФК Дубаи. *blue moon*
--- надополнето ---
Сме зеле голман на трајал
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1299766/Manchester-United-20-year-old-Finland-goalkeeer-Lukas-Hradecky-trial.html
Одма да им се даде!Блекбурн се заинтересирани да го земат Маме Бирам Диуф на позајмица.....