Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.951
Поени од реакции
11.786
Многу бевме подобри ,белким сфатија нашиве дека и од далеку треба да се шутира понекогаш...а не безвезе стално пиплаат до гол... ::kez:
Е тоа е тоа што ме иритира кај Манчестер од кога ги гледам...
Цел живот бе на ти ја дај ми ја, стигни пред гол и играј си курташак со голманот, ко демек PES играат, а не реален фудбал...
И така многу шанси, а и победи оделе, јбг...

Инаку Флечер е најдобар играч на светот, дефинитивно! Зидан може слободно да гледа и да учи и да умре после голот што го даде прееска будалата...

Ми текнува на почетокот кога се појави Флечер беше едно изгубено дете кое само трчаше по теренот и ги крадеше топките на играчите од другата екипа, ама не знаеше да подава...попцуен и поколнет играч не знаев...арно ама, детето стана будала од играч, кој е главна алка на тимот денес и без Флечер сме гола вода...(зборам од аспект дека фудбалот во премиер се повеќе се фура на силеџии и деструктивци, а не на арсенал и педерските техники :icon_lol: )

Како и да е, момакот ако продолжи вака, ќе биде пример за идните фудбалеришта...

Glory Glory...FLETCHA!!!

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Инаку Флечер е најдобар играч на светот, дефинитивно! Зидан може слободно да гледа и да учи и да умре после голот што го даде прееска будалата...

Ми текнува на почетокот кога се појави Флечер беше едно изгубено дете кое само трчаше по теренот и ги крадеше топките на играчите од другата екипа, ама не знаеше да подава...попцуен и поколнет играч не знаев...арно ама, детето стана будала од играч, кој е главна алка на тимот денес и без Флечер сме гола вода...(зборам од аспект дека фудбалот во премиер се повеќе се фура на силеџии и деструктивци, а не на арсенал и педерските техники :icon_lol: )

Како и да е, момакот ако продолжи вака, ќе биде пример за идните фудбалеришта...

Glory Glory...FLETCHA!!!
Затоа јас неколку пати тука на форум, а и онака кога заправиме муабет со другарите за финалето во Рим, кажувам дека Манчестер Јунајтед изгуби, бидејќи го немаше Флечер во средината на теренот (бидејќи доби црвен со Арсенал)... не дека тоа е главната причина за поразот, но има голем удел овој факт во поразот во Рим... а другарите ми се смееја и се зафркаваа... трча цел натпревар, ги покрива дупките во средината, за разлика од минатите години го усовршил пасот, прави тактички фаули на средината на теренот за да спречи да се развие нападот на противничката екипа (а тоа е многу битно кога играте против Барселона која натпреварите ги добива најчесто кога ја освојат средината на теренот, што беше случај и во финалето оваа година) итн... значи Флечер е ЅВЕР од играч во последно време, дај Боже и понатаму да продолжи со овие игри :helou:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Да можеме дуото од Валенсија да го земеме ќе видат сите тимови како се игра вистински фудбал....Ние и така сме јаки ама да ги земеме Силва и Виља тешко на противниците ќе им се пише.....

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Да можеме дуото од Валенсија да го земеме ќе видат сите тимови како се игра вистински фудбал....Ние и така сме јаки ама да ги земеме Силва и Виља тешко на противниците ќе им се пише.....
Да ги земеме и Виља и Силва е сигурно идеално ама и тешко изводливо, прво зошто Виља пред се би преферирал да остане во Шпанија и да игра за некој од гигантите во Примера како Барса или Реал, а за Силва е пореално и мислам дека треба да притиснеме уште повеќе за неговиот потпис, иако ќе се соочиме со голема конкуренција и за неговиот потпис. Силва би бил идеално решение по левата страна, млад, брз и паметен играч со одличен сенс за додавање, добар шут и одлични асистенции.

Инаку како други можни засилувања кои јас би сакал да ги видам во клубот се Акинфеев како замена за ВДС доколку не му биде понуден нов договор. Акинфеев има 23 години и со евентуално негово купувања па макар и по некоја нереална цена пак ќе се исплати бидејќи тој пред него има уште сигурно 12-14 години активна кариера, и со неговото купување проблемот на голманската позиција ќе биде трајно решен.

За нападот би сакал да почекам и да видам како ќе се покаже Диуф, доколку не биде отстапен на Молде до крајот на сезоната. Да се купи нов напаѓач има свои добри и лоши страни во моментов. Добрите се дека ќе имаме уште еден квалитетен напаѓач на располагање. Лоши се дека Овен и Бербатов ќе дремат на клупа (првиот многу повеќе), ќе се создаде лоша клима кај напаѓачите и исто така Македа и Велбек ќе добиваат минимална минутажа за првиот тим. Инаку како играчи на таа позиција кои би сакал да ги видам се пред се Џеко и можеби Агуеро.

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Искрено ни ја не очекувам да се купи некој нов играч. Бидејќи сме заинтересирани за играчи од екстра класа не е за очекување дека тие ќе ги напуштат своите клубови уште на полусезона, поверојатно е тоа да го направат на лето, иако активност во зимскиот период и не е толку лоша замисла, бидејќи сега повеќето клубови ги потрошија своите средства за трансфери во летниот преоден рок, па сега би се соочиле со помала конкуренција.

Јас мислам дека Ферги ќе почека да види пред се како Обертан ќе се вклопи во тимот пред да реши да купува во средниот ред, иако евидентно е дека и тоа како добро би дошол некој креативец по крилните позиции или евентуално ако Нани направи чудо и заигра како што може во вториот дел од сезоната (тешко за верување). Плус во јануар ни стига и Љајиќ, кој очекувам барем до крајот на сезоната да има барем еден до два настапи за првиот тим. И исто така да не го заборавиме и враќањето на Харгривс во екипата.

За нападот како што реков во погорниот пост нема потреба од нови играчи во моментов. Имаме одлични млади напаѓачи Македа и Велбек заедно со Овен, Берба и Руни се сосем доволни за сега, секако најверојатно придружени од Диуф од вториот дел на сезоната.

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Сите пишуваат за засилувања. Добро, тоа не е лоша работа, кој не сака да се засили? Но треба да се запрашаме дали имаме потреба од тоа. Не се носи заклучок од една или две средби во која што можеби некој од постоечките играчи не му бил денот, па не успеале "да растураат" како што нормално сите ние очекуваме и посакуваме. Имаме ние играчи на сите позиции, а плус тоа како што рече Rooney's Temper ќе се вратат и Харгривс и Љајиќ. Потребно е само играчите да се прилагодат на подругиот стил на игра што го применуваме оваа година, а тоа е поколективната игра без индивидуално возвишување на поединци, а сето тоа во корист на клубот. Е сега друга работа е кога ќе имаме проблеми со повреди или со картони, такви проблеми секој има, а Манчестер Јунајтед има најмногу првотимци кои можат тоа да го пополнат. Имаме играчи кои бележат голем прогрес и позитивно изненадуваат од натпревар во натпревар (Флечер, Евра, Еванс, Анедерсон....., а да не зборувам и за ептен помладите) и сметајте дека ова не е нивниот максимум во кариерата, туку дека тие допрво ќе изненадуваат. Едниствено имаме потреба да се обезбедиме со квалитетен голман заради годините на Ван Дер Сар иако ако јас се прашувам, ќе го оставам да брани уште многу години. Но тоа е тоа, не можеме да одиме против природата :). Одлична замена би бил Акинфеев и вакво засилување би ни било повеќе од потребно. Паметно размислува Ферги дека не е само да се фрлаат пари, треба и да се мисли како тоа ќе функционира понатаму. Иако на сите му изгледа Манчестер слаб оваа година, тој не е ништо послаб од конкурентите за титулата. Тоа и го покажа со игрите, без разлика на релултатите. Сеуште Ферги прави експерименти во составот за да има на располагање повеќе комбинации на формации, кои ќе му бидат потребни за различни натпревари. Како и по обичај и традиција, така и сега "крајот ќе го краси делото". :)

navivacka

mistique girl
Член од
22 ноември 2009
Мислења
3
Поени од реакции
2
Welcome back :icon_lol:

Одличен натпревар,браво за Флечер,Валенсија немам зборови за него,едноставно се снаога иако беше на моменти себичен.
За Ферги што се чудете,знаеме дека ретко купува во тој преоден рок,се врака Харго,доага Љаик...:toe:

Ми недостигавте друштво:back:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325

Одличен натпревар,браво за Флечер,Валенсија немам зборови за него,едноставно се снаога иако беше на моменти себичен.
За Ферги што се чудете,знаеме дека ретко купува во тој преоден рок,се врака Харго,доага Љаик...:toe:

Ајде '' Wellcome Back '' и ти ни недостигаше :):)

Член од
5 август 2008
Мислења
6.017
Поени од реакции
5.342
Добредојде назад!!
Ај ја со мало закаснување честито победа одлична убедлива игра!!! Само вака да продолжиме!!!

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653

Welcome back навивачка, повторно ќе уживаме во твоите постови :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom