Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
G

Gray Foxx

Гостин
When Fergie bought in Mickey Owen it baffled me, I could not really understand why, Owen is no longer a top-class striker and also he seems to prefer horse racing to playing football even when he is fit, which is not all that often. In other words he is not a Fergie type of player. However, I just realised why he got him in! This season Fergie fully expects to win the title and do the final bit of perch-knocking-offing and how much dramatic, satisfying and hilarious I am sure he will find it if he can work it so that Owen scores the winning goal in the match that wins the title, an ex-Liverpool hero knocking the once were giants of the English game once and for all off their perch, it is like the climax of a Shakespearean epic or a grand opera (a tragedy for Liverpool fans) and Fergie is the master of puppets.
:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Случајно дојдов до видеово и дефинитивно е едно од најдобрите што сум ги гледал:vozbud:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Случајно дојдов до видеово и дефинитивно е едно од најдобрите што сум ги гледал:vozbud:
This is embarrasing to say but I have cried twice in my life watching a football player : the first was Roberto(Baggio) and the second time was Ryan Giggs

Alessandro del Piero:vozbud:

Член од
13 јануари 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
749
Со тоа организирањето за гледање натпревари заедно бидна ли нешто?

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Сер Алекс го започна дербито. До почетокот на натпреваротна натпреварот, еве една од многуте медиумски кампањи кои ќе следуваат.

Менаџерот на Манчестер Јунајтед Сер Алекс Фергусон веќе започна да ја подгрева атмосферата во Ангилја во пресрет на дерби пресметката меѓу Манчестер и Ливерпул.

„Секогаш е тешко да се гостува на Енфилд. Независно од нивната форма во моментов. Единствено ме интересира е нашето претставување во неделата. Задоволен сум од тоа дека сме во многу добра состојба. Уверени сме и демонстрирани постојаност. Тоа е најважно. Натпреварите меѓу Јунајтед и Ливепрул секогаш биле најголемото дерби во Англија и секој може да победи во нив.“ - изјави Сер Алекс.

Дербито е закажано со старт во Недела во терминот од 15-00 часот а истипот се очекува да биде пренесувам во најдолемиот дел од земјите во Европа што само посебе докажува дека е дерби, едно од најголемите во Европа.

N

navivacka

Гостин
Со тоа организирањето за гледање натпревари заедно бидна ли нешто?
Jас колку што знам собирањето ке било во Shankleys пабот...ако си зачленет во таа група фанови на Манчестер Јунајтед ке ти биде пратена порака за да потврдиш дали ке присуствуваш или не...

Во врска со натпреварот јас сум оптимистички расположена но иако Лузерпул не се во форма тоа не мора да значи ништо...Не треба да ги потценуваме баш поради тоа бидејки така беше и со Барнли па не снајде пораз од 1-0...
Друго нешто во врска со тој натпревар-доколку постигнеме први гол (се надевам)не смеат да се опуштат играчите посебно од одбраната...зашто секој кикс може да биде лошо по голот на ВДС...се надевам дека Руни ке настапува иако сакам и Овен да биде во прва постава за да им даде еден гол на Лузерите.

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
За лузерите нема да играат Џерард и Џонсон. За Торес се вели дека ќе игра иако мислам дека не е доопоравен и дека ќе ја обнови повредата. Го гледав пред малку на телевизија на тренинг, ми личеше како играчка со ослабени батерии :).

Кај нас Руни е неизвесен. Незнам што е причината. Дали навистина е повреда во прашање или некои "породилни причини". Нека му е здраво и живо тоа детето ама кај се најде сега за време на дерби натпревар :helou:. Според сите изјави и од играчите и од Сер Ферги, сите се претпазливи и не очекуваат така лесен натпревар. Тоа ме радува затоа што не смее да има потценување. Сепак не треба да заборавиме со кого играме колку и да се во лоша форма и внатрешни проблеми. Се надевам Овен ќе има посебна мотивација за да се докаже против "старата љубов" :). Нека ни е со среќа и недај боже лош ден како предходниот пат.

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
У Шенклис ќе се збирате бе? :):):) Ајде со задоволство ве чекаме на наредно дерби :helou:

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Нова победа на резервите на Јунајтед. :)

Блекбурн 0 - 3 Јунајтед (Еикрем, Бренди,Тошич)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.941
Поени од реакции
7.052
Не можев да издржам и го направив ова:

Не обрнувајте внимание на долниот превод. Фокусирајте се само на оној со црни букви и бела позадина.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.866
Поени од реакции
22.931
Ме немаше долго време ..Па најпрво да честитта за победата против Болтон , па честитики за победата и во лигата на шампионите..На ред се ливерпул..

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
Ако го совладаме ливерпул веке ке имаме видлива разлика
можеби глупо звучи али денеска тешко челзи да го победи блекбурн
иам некое пречуство дека челзи ке киксне денеска
а наше е да си го победиме лузерпул па макар и со 1 гол разлика