Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.957
Поени од реакции
23.116
Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Зарем мислите дека Ферги ќе се мачи да го донеси Бензема за да биде резерва? Стариот лисец има добро разработен план. Можеби заминувањето на Тевез не му се вклопи во планот но верувам дека големи стратези како него веднаш реагират со нова стратегија. Останува да видиме само дали ќе му успеат плановите. Во моментот единствениот проблем е што сите знаат дека имаме многу пари и ни ги набиваат цените на фудбалерите. Но корисна ќе биде и изјавата на Роналдо кој јавно призна дека не е исто да си во Манчестер (да ти е тренер сер Алекс Фергусон), и во друг клуб макар и бил по историја и традиција побогат од Манчестер. Ова се надевам дека позитивно ќе влијае на играчите кои ќе бидат транфер цел на Ферги. Лично јас со нетрпение очекувам да видам кој ќе ја добие историската "седумка".

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.738
Поени од реакции
11.618
Подобро Тевез да оди во Сити или некој друг таков клуб, отколку Челзи или Ливерпул. :ija:

Трансфер периодот започнува на 1 јули, така да нема зошто да креваме паника зошто уште немаме нов фудбалер :)

Член од
13 јануари 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
749
Веста за тевез навистина ме растажи дури и солзи ми потекоа.Од се срце сум му благодарен за све што направи за клубот.Заминувањето на роналдо не ме растажи бидејки не ми беше омилен последната сезона но и на него сум му благодарен за изминатите сезони кој што беше главен виновник за освоените титули.Им посакувам многу среќа во нивните кариери.

BoR4e

Manchester United
Член од
28 февруари 2008
Мислења
2.384
Поени од реакции
36
Trebase da go zadrzime tevez no toa e,sega da ostavime na fergi znae si koe zasiluvanje treba da go donese

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Trebase da go zadrzime tevez no toa e,sega da ostavime na fergi znae si koe zasiluvanje treba da go donese
Точно така, на сите ни е јасно дека требаше да го задржиме. Но не со тоа што сега прифативме да биди најплатен. Требаше да не го "потценуваме и омаловажуваме" цела сезона. Човекот е повреден и навреден. И него не му е лесно затоа што знае колку го сакаа фановите на Манчестер. Токму и затоа отиде во Манчестер Сити а можеше да оди во Челзи или Ливерпул. Доколку Ферги го сакаше, се покажа дека грешеше со постапките и нека му служи како уште едно искуство. Сепак и тој е човек и може да погреши. А се надевам дека не е обратно односно дека не го сакаше во тимот па затоа така се однесуваше. ВО тоа не можам да поверувам затоа што Тевез покажа на многу пати колку е од корист за клубот. Формално правно на крајот Тевез не е повеќе во Манчестер затоа што тој така одлучи, ама воопшто не е за да му се лутиме. Беше жртва на околности. Се надевам Ферги на соодветен начин со соодветна замена ќе ни надомести за болката по Тевез.

G

Gray Foxx

Гостин
Точно така, на сите ни е јасно дека требаше да го задржиме. Но не со тоа што сега прифативме да биди најплатен. Требаше да не го "потценуваме и омаловажуваме" цела сезона. Човекот е повреден и навреден. И него не му е лесно затоа што знае колку го сакаа фановите на Манчестер. Токму и затоа отиде во Манчестер Сити а можеше да оди во Челзи или Ливерпул. Доколку Ферги го сакаше, се покажа дека грешеше со постапките и нека му служи како уште едно искуство. Сепак и тој е човек и може да погреши. А се надевам дека не е обратно односно дека не го сакаше во тимот па затоа така се однесуваше. ВО тоа не можам да поверувам затоа што Тевез покажа на многу пати колку е од корист за клубот. Формално правно на крајот Тевез не е повеќе во Манчестер затоа што тој така одлучи, ама воопшто не е за да му се лутиме. Беше жртва на околности.
Арно викаш, добро е што ке оди у Сити, не знам како му текна да не оди во најголем ривал, башка и градски. :tapp:

N

navivacka

Гостин
Тевез навистина беше одличен играч ама Ферги си го направи своето...борбен и брз играч да се чува цела сезона на клупа тоа е ептен глупо.Играч кој не спасуваше многу пати,кој ни беше од корист на крај да заврши во градскиот ривал,неможам уште да верувам што се случува...Ферги не требаше да го прави тоа иако Тевез многу пати кажа дека сакаше да остане на ОТ...се секавам кога се загреваше и го покажуваше амблемот пред илјадници кои дошле да го гледат со тоа покажуваше колку сака да остане,имаше и изјава дека би сакал да остане во Јунајтед уште 5 години а потоа да се врати во Бока Јуниорс,се гледаше сите навивачи колку го сакаа и почитуваа ама се случи тоа што се случи...Тевез ти посакувам се најдобро и ти благодариме за се.Се уште си мој омилен играч и ке останеш кај и да си.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Арно викаш, добро е што ке оди у Сити, не знам како му текна да не оди во најголем ривал, башка и градски. :tapp:
A бе сака да им се одмазди на Ферги и управата зошто така постапуваа со него па затоа е сето ова:toe:

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.127
Поени од реакции
1.725
Benzema heading to United

A source close to Manchester United has claimed that Karim Benzema is at the top of Sir Alex Ferguson’s list.

Lyon have opened the door to Benzema’s move to a bigger club, and Carlos Tevez’s departure, added to Cristiano Ronaldo’s upcoming move to Real Madrid, leaves no choice to Ferguson who needs to sign attacking players.

France international Benzema was hailed by the Old Trafford boss last season and it is believed that a big money offer could convince OL to let their goal-machine go.

The reigning Premier League champions are believed to be preparing a move for the striker.

“Karim has everything it takes to play for Manchester United,” a United source told Le Parisien.

“Now that Carlos has taken his decision and with only 15 days remaining before the return in training, we are going to seriously deal with his transfer.”

OL sporting director Bernard Lacombe has hinted that Lyon could let Benzema go if a huge offer was made by The Red Devils.

“Nobody knows what is going to happen,” he said.

“What should we do if Manchester, who have a lot of cash to spend, want to sign Benzema?”

Значи Лион се согласуваат дека ќе го пуштат за вистинската цена.Незнам зашто али мислам дека ќе биде наш играч во текот на следнава недела,The Benz.

:)))))​

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Се надевам дека Бензема ќе биде наш играч зошто сега очајно ни треба напаѓач особено некој од калибарот на Бензема само се плашам да не улетаат Барса или Реал со иста понуда како нашата. Сепак Ферги знае што прави, а ова изјавиве од Лион изгледаат како ајде Јунајтед пратете добра понуда и Бензема е ваш:helou:

Член од
22 јануари 2009
Мислења
382
Поени од реакции
25
Абе чудно ми е што ќе правиме со Бензема. Се плашам да не биде како Тевез, бидејќи оваа година Бербатов и Руни ќе го предводат нападот. Ако игра 4-3-3, нема да биде со бензема и берба, и двајцата се истурени, во тој случај игра крило (пр Нани).
Значи големо име, многу пари, а сепак за прва резерва не бива.
Не верувам дека Бензема ќе седи на клупа ако нормално дојде во Манчестер,пошто Бербатов сите знаеме каков играч е па така да ќе ја грее клупата или ќе влегува замене при крајот на мечевите.

Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
Не верувам дека Бензема ќе седи на клупа ако нормално дојде во Манчестер,пошто Бербатов сите знаеме каков играч е па така да ќе ја грее клупата или ќе влегува замене при крајот на мечевите.
Каков играч е Бербатов?
Па прва сезона му беше. И не се само головите придонес во играта.
Сакаш да се кладиме дека оваа година доколку дојде Бензема, ќе има помалку голови од Бербатов во сезонава ?

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Каков играч е Бербатов?
Па прва сезона му беше. И не се само головите придонес во играта.
Сакаш да се кладиме дека оваа година доколку дојде Бензема, ќе има помалку голови од Бербатов во сезонава ?
Бербатов е многу корисен бидејќи постигнува голови, а има и многу асистенции. Со оглед дека му беше прва сезона, јас сум многу задоволен од него и очекувам секоја година да е подобар и поубиствен:helou:

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Бербатов е многу корисен бидејќи постигнува голови, а има и многу асистенции. Со оглед дека му беше прва сезона, јас сум многу задоволен од него и очекувам секоја година да е подобар и поубиствен:helou:

9 gola i 10 asistencii mu bese efektot ovaa sezona vo site natprevaruvanja

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom