ЧЕСТИТА ПОБЕДА и од мене, сега се добрав до компјутер. И покрај тоа што многу пишуваат дека не бил атрактивен и не бил интересен натпреварот, или можеби дека Манчестер е сеуште во слаба форма, ќе кажам дека не е така. Оваа игра од синоќа е типична игра за во лига на шампиони каде е потребно надмудрување. А со тоа може да се справи и пофали кој друг ако не и "кралот на надмудрувачите", Алекс Фергусон. Не ни фалеше вообичаено просечно потребната спортска среќа (која секогаш е потребна за успех), па се одеше во најдобар ред. Немаше фатални киксови кои можа да нервираат и да прават психолочки назаден фактор во играта. Кога толку брзо постигнавме гол, логички беше да се сконцентрираме на средниот ред за да го задржиме резултатот и топката. Сето тоа е мудрост, кликер и стратегија која ја имаат, поседуваат и применуваат само големи луѓе и екипи. А Ферги и Манчестер не се ништо друго туку токму тоа, па употребувајќи ја својата големина и мудрост, го поминаа Порто. Некои велат Порто не бил ни 1% од минатиот натпревар. Па зарем не ви е јасно дека тогаш, се случи тоа што се случи, затоа што Манчестер беше слаб (поради познатите фактори), а не затоа што Порто беше јак. Еве го дома, го видовме колку е силен Порто. Пак ќе речам не е Порто слаб (што изгуби и што не оди понатаму), туку Манчестер е јак, силен моќен и издржлив, а тоа се неопходните фактори за да издржите во Лигата на Шампионите. Конечно цврста одбрана во стариот добро препознатлив дизајн. Нема сомнение сека Фердинанд е столбот на одбраната. А со Видиќ тие се "како близнаци"
, кога се заедно функционираат беспрекорно моќно и ефективно. Прекрасен гол на Роналдо и тоа во вистински момент, многу значаен за сите а посебно за Роналдо кој "се изваде" за примените голови заради него. Како во старите добри времиња биеше навремено, точно и прецизно, и го до донесе полуфиналето. Да не коментирам одделно, синоќа со мали исклучоци сите беа добри и уште од самиот почеток кога заиграа, јас си реков: "Е ова е Манчестер, ова личи на Манчестер....". Само Бербатов не беше како што треба, инаку да беше друг ќе имавме поголемо водство, но и тој има заслуга затоа што влечеше многу играчи околу него. Само Руни посебно ќе го пофалам, а нема ништо друго да кажам за него бидејќи тоа треба да го сторам на некој друг јазик. Нашиот речник нема доволно пофални зборови кои би му ги упатил на Руни. Го има на секаде, едниствено не знам само дали го бива да биде голман
. Мене ми се допадна натпреварот, не е се во головите, важно е дека се надмудри тактички противникот, а токму тоа е рецептот за напредок. Следен предизвик е Арсенал со кој мора да се игра внимателно и претпазливо, затоа што се во добра форма. Не сум видел каква е згуснатоста на натпревари тогаш, но верувам Ферги нема да ја направи истата грешка како првиот меч со Порто кога настапи со преморен тим. Ќе се молам да нема нови порврди и да остани комплетен тимот. Ако тоа биде така, за ништо друго не се секирам. Уште еднаш честитки до играчите и до сите вас за успехот. Немам сеуште проверено дали сум пророк
, ама ќе речам да даде господ да коментираме тука и за
влез во финалето, како и за
победата во финалето. Драг наш Манчестер Јунајтед,
СО СРЕЌА!