Фан Клуб: Македонија Ѓорче Петров

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Со Силекс утре не очекува доста тежок дуел . Како навивач секако се надевам дека мојот клуб ќе иде во 1/4 финалето но сепак Силекс докажа дека е млад и добро воигран тим кој може да изненади секого . 7 кола во првенство се без пораз што доволно збори дека се ќе сторат да останат непоразени и понатаму :toe: . Во средината го имаат еден Ванчо Трајчов кој ја држи целата нивна игра , ако него го запреме сме го запреле Силекс :toe: . Aјдеееее ЃОРЧЕЕЕЕЕЕЕЕ , УТРЕ КОЈ МОЖЕ НА СТАДИОН . позз Почеток мислам у 15.30 ако сум грешка нека ме поправи некој

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Со Силекс утре не очекува доста тежок дуел . Како навивач секако се надевам дека мојот клуб ќе иде во 1/4 финалето но сепак Силекс докажа дека е млад и добро воигран тим кој може да изненади секого . 7 кола во првенство се без пораз што доволно збори дека се ќе сторат да останат непоразени и понатаму :toe: . Во средината го имаат еден Ванчо Трајчов кој ја држи целата нивна игра , ако него го запреме сме го запреле Силекс :toe: . Aјдеееее ЃОРЧЕЕЕЕЕЕЕЕ , УТРЕ КОЈ МОЖЕ НА СТАДИОН . позз Почеток мислам у 15.30 ако сум грешка нека ме поправи некој

http://ffm.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=379:-18-&catid=55:vesti-prva-stories-410-200&Itemid=97&lang=mk

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.938
Поени од реакции
900
Може ќе дојдам...иам мн обврски (учење) !

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Ајде бе од кога во Ѓорчево имаме учени луѓе :vozbud::pos2: . Пали патиките утре друже директно на Кокта , утре мора да тепаме :toe::helou: .

Член од
2 јули 2007
Мислења
465
Поени од реакции
39
Данило Пустињаковиќ е во Србија, додека Фелипе Монтанари е во Софија каде има Бразилска амбасада, додека пак Жорж Амбурет и Киенде Попол се протерани од земјава како емигранти зашто немале работна дозвола, а најблиска Габонска амбасада има во Египет.
За Габонциве е прашање дали воопшто ќе продолжат да играат фудбал во Македонија Ѓ.П. зашто ептен голема документација им е барана.

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
Данило Пустињаковиќ е во Србија, додека Фелипе Монтанари е во Софија каде има Бразилска амбасада, додека пак Жорж Амбурет и Киенде Попол се протерани од земјава како емигранти зашто немале работна дозвола, а најблиска Габонска амбасада има во Египет.
За Габонциве е прашање дали воопшто ќе продолжат да играат фудбал во Македонија Ѓ.П. зашто ептен голема документација им е барана.
vo dnevnik pisuva deka gi napustile lavovite, toa bi trebalo da znaci deka zaminale a?

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Амбурет и Попол ги напуштија „лавовите“ !!!

Актуелниот фудбалски шампион Македонија ЃП остана без Жорж Амбуруе и без Бени Попол, откако тие мораа да се вратат во родниот Габон по воведувањето на строги правила на Министерството за внатрешни работи за престој на странците во македонскиот фудбал. Проблеми со обемната документација што ја бара МВР имаат и другите клубови, зашто новата сезона веќе е во тек, а не е јасно дали ќе биде даден одреден рок за регулирање на престојот. Македонија ЃП е особено погодена, зашто Амбуруе и Попол, кои важат за најдобри фудбалери од странство во редовите на првакот, доаѓаат од далечна африканска земја.

- Имаме големи тешкотии, бидејќи е потребна документација која е тешко достапна, а најблиската амбасада што може да ги застапува овие играчи е во Египет. Многу сме погодени, бидејќи Амбуруе стандардно беше еден од нашите најдобри играчи минатата сезона, а Попол само што почна да влегува во одлична форма. Тие се уште во договор со нас, но нема да можеме да сметаме на нив, бидејќи се протерани од земјава. Преодниот рок е затворен, а да знаевме за ова, ќе можевме да ќариме барем на трансфер на Амбуруе, кој е стандарден репрезентативец на Габон - изјави Илчо Ѓорѓиоски, тренерот на Македонија ЃП.

За бекот и за офанзивецот било барано дури и свидетелство за завршено средно училиште, што практично е невозможно да се набави. Од скоро, за настап на странски фудбалери во Македонија потребно е да се пријавени како вработени со платени придонеси и персонален данок, потврда од ФФМ дека се професионални играчи, потврда од Агенцијата за млади и спорт дека се занимаваат со таа дејност. Мора да биде покажан договорот од нотар дека е закупен станбен простор за нивно сместување и да имаат виза за долгорочен престој. Ова е главнината од барањата на МВР, но потребни се и други докази за престој на странските фудбалери.

Останатите интернационалци во Македонија ЃП, Данило Пустињаковиќ и Фелипе Монтанари се во Србија, односно Бугарија, каде што ги вадат визите и другите документи, а ѓорчепетровци прават напори за да ги задржат и што побргу да ги „легализираат“.

Ова не е нормална работа у пм нека иде се :tapp: . Кај нашле сега овие од МВР вакви глупости да прават во тек на сезона бе бог да чува и да брани еееејјј џандарска работа . Ги измалтретирале играчиве до максимум . Тие место да мислат на натпреварите што ни се од големо значење тие ги протеруваат ко најголеми државни непријатели ццццц:tapp: . Па и тие од управа бе не се нормални што не им ги спремиле сите документи како што треба да не си имаат вакви проблеми . Тие сега ќе треба да се замараат . Пустињаковиќ у Србија не ми е јасно зошто треба виза да вади :toe: .

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Абе кога ке сфатите дека ова е полициска држава !!!

Ова требаше да го објават уште пред почетокот на сезоната,како треба што треба,кој документи треба да се поднесат и се тоа.Тие изјавуваат дека тоа и тоа треба скоро на пола сезона....па да ти ебам и Хари и ФФМ и се по ред,ова го нема ни во Танзанија !!!!

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Кривицата според мене е и во МВР што им текнало на сред сезона да прават вакви мајмунски работи и како што знаеме ние сме најпогодени од ваквата ситуација зошто имаме многу странци :toe: . Незнам во Работнички како е сега и дали вака ги бркале ама не е убаво под итна постапка што ги избркале одма бе леле не се нормални ова џандариве ееејјј . Да гледа управава некако да им набави потребни документи зошто без Амбурет по лева страна не сме ништо:toe: . Илчо па вика штета затворен е трансфер периодот можевме да ќариме на Амбурет :tapp: .Сега не гледа да го врати назад тој жали што не земал пари од него , што не го продале цццццц за пари забегани еееееејјј луѓе . ПА од тие лакомите у управа и Вашингтон го загубивме :tapp: . Како и да е треба да се средат овие работи , а ако не иде тогаш под итно уште од сега пикирање нови играчи за зимоска да се донесат :toe: .

П.С. Пустињаковиќ изгледа вади виза за у Ѓорче :vozbud::vozbud::vozbud:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
ЈАС ПАК МИСЛАМ ДЕКА Е ХАЈКА ПРОТИВ НАШИОТ КЛУБ НА ХАРИ И КОМПАНИЈА !!!!

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
ЈАС ПАК МИСЛАМ ДЕКА Е ХАЈКА ПРОТИВ НАШИОТ КЛУБ НА ХАРИ И КОМПАНИЈА !!!!
Најверојатно зошто Блашко сака да биде на место на Хари е официјален кандидат на ОФС Скопје за наследник на Хари . И колку што знам на почеток на првенство имаше 3-4 клуба кој беа против ФФМ , нели имаше некоја иницијатива за повторно заживување на здружение на прволигаши меѓу кои бевме и ние во тие 3-4 клуба . А втора варијанта е таа што е позната дека МВР има нов закон за странците во првенството . :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom